zboras85 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jak macie problem z dźwiękiem to zainstalujcie sterowniki przez menadżer urządzeń :) ppm > właściwości > sterownik> aktualizacja sterownika > i wyszukajcie w internecie :P Powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 U mnie działa dźwięk, najnowsze stery, bez problemów zainstalowane. A próbowałeś na założonym biosie P36 po "formacie c:" zainstalować sterowniki chisetu, dźwięki itd? Bo u mnie po stawianiu systemu od nowa dźwięk nie chodził.... Czy ty w podobnych okolicznościach nie miałeś problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) A próbowałeś na założonym biosie P36 po "formacie c:" zainstalować sterowniki chisetu, dźwięki itd? Bo u mnie po stawianiu systemu od nowa dźwięk nie chodził.... Czy ty w podobnych okolicznościach nie miałeś problemu? Tak update zrobiłem do p36, a potem na nowo zainstalowałem windowsa i po kolei zainstalowałem stery, i nie było problemów. A co do problemu to miałem podobnie na P35A , pomagały tu starsze stery do dzwięku. Edytowane 11 Marca 2008 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truluu Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ma ktos na Foxconnie P35A procka e8200 ? Jak sie kreci? czy uda mi sie 4Ghz wyciagnac? ktory bios najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Jak macie problem z dźwiękiem to zainstalujcie sterowniki przez menadżer urządzeń :) ppm > właściwości > sterownik> aktualizacja sterownika > i wyszukajcie w internecie :P Powinno pomóc Najprostszym rozwiązaniem to kupić osobną kartę dźwiękową i po problemie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipps Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Tak update zrobiłem do p36, a potem na nowo zainstalowałem windowsa i po kolei zainstalowałem stery, i nie było problemów. A co do problemu to miałem podobnie na P35A , pomagały tu starsze stery do dzwięku. No ja próbowałem 4 razy: formatując c:, wgrywając różne wersje sterowników dźwięku, chipsetu i HDA... Dopiero downgrade do starszego biosu (dałem p19) -> format c: -> istalacja sterów -> dżwięk u mnie działał... Ale jak tak piszesz to może to jest problem na foxie p35a bez "s"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjmartino Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Witam Czy ktoś miał taki przypadek na tej płycie że niemógł zainstalować winxp sp2 A właściwie to instalacja kończy sie w momencie wyboru partycji gdze ma być zainstalowany windows po wyborze czy formatowac itp Pojawia sie nastepna plansza i ..... reboot Dzieje sie tak zarówno z dyskiem SATA jak i IDE bo posiadam dwa. Nie skutkuje zmiana trybu (IDE, AHCI) w biosie. Bios w wersji 6B3F1P32 Oba dyski sprawne uzywam ich na codzien w innej MB Ram Kingmax v1.8 (2x2GB) we wszystkich konfiguracjach MB wykrywa poprawnie (poniesienie napięcia również nie skutkuje) hmm zasiłka Qoltec 355W napięcia z biosu to: VCore 1.2801.8V - 1.872 (def 1.842)1.2V - 1.264+5 - 4.918+12 - 11.792+3.3 - 3.366VCC - 3.60VSB - 3.60VBAT - 3.072Wracajac do HDD to SATAII 250GB Samsunga SP25004C a IDE 30GB również samsung Jakieś pomysły propozycje czy odrazu MB na serwis posłać :mur: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneHotMinute Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Miałem coś podobnego, komp po złożeniu nie chciał czytac z dysku (bo tam była winda zasintalowana) a także kiedy załączałem instalacje windy, to po załadowaniu podst sterowników ekran na chwile gaśnie i ładuje się już właściwi instalator (u mnie sie nie załączał). Zostawiłem go w takim stanie(czarny ekran) na kilka minut i jak wróciłem to instalator się załadował. Co do Twojego przypadku też mi się tak zdażało, że kiedy miał coś bootowac to się resetował. Sprawdź ustawienia w biosie: Sata mode select -> ide sata#1 conf -> compatible sata#2 conf -> enchanced Z 5 godzin się z tym bawiłem aby go zmusić do współpracy więc raczej nie wysyłaj od razu do serwisu. Cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjmartino Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Miałem coś podobnego, komp po złożeniu nie chciał czytac z dysku (bo tam była winda zasintalowana) a także kiedy załączałem instalacje windy, to po załadowaniu podst sterowników ekran na chwile gaśnie i ładuje się już właściwi instalator (u mnie sie nie załączał). Zostawiłem go w takim stanie(czarny ekran) na kilka minut i jak wróciłem to instalator się załadował. Co do Twojego przypadku też mi się tak zdażało, że kiedy miał coś bootowac to się resetował. Sprawdź ustawienia w biosie: Sata mode select -> ide sata#1 conf -> compatible sata#2 conf -> enchanced Z 5 godzin się z tym bawiłem aby go zmusić do współpracy więc raczej nie wysyłaj od razu do serwisu. Cierpliwości. Napisałem po wyżej że dzieje sie tak z każdym ustawieniem czy to ide czy ahci ja nie mecze tego juz 5h tylko ogole z ponad 25 zbierajac do kupy wszystko ... hmm co do sterów ładowane recznie z fdd czy tez windowsem ze integrowanymi sterami efekt jest taki sam. Umnie się nie wiesza instalka ani nic poprostu rebotuje sie ... nawet niema żadnego błedu bo tak bym mógł coś zidentyfikować.. a tak.. już brakuje mi pomysłów.. na to wszystko.. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefty Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Ma ktos na Foxconnie P35A procka e8200 ? Jak sie kreci? czy uda mi sie 4Ghz wyciagnac? ktory bios najlepszy? 3.6ghz na boxowym coolerze, 62st. C, dalej nie kręciłem bo nie mam czasu ale myślę, że da się osiągnąć te 4ghz (Tygodnik Komputerowy wyciągnął z tego procka 4.2ghz) a może i więcej tyle, że to zależy od wielu czynników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driven Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 @mjmartino A płytka CD z systemem na 100% sprawna. Miałem taką akcję z kumplem, instalował na ASUSie, wywalało się podczas instalacji. Kombinowałem, zachodziłem w głowę a się okazało płytka CD zwalona. Wsadził inną i było po problemie. Zaczął bym więc o najprostszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiki Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 @mjmartino driven może mieć rację - też tak kiedyś się męczyłem. Ale jak wymiana instalki Windy nie pomoże to ja stawiam na jakieś problemy z pamiątkami. Pożycz jakieś memki od kogoś i spróbuj puścić instalke... No i na początek bez żadnego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjmartino Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 @mjmartino A płytka CD z systemem na 100% sprawna. Miałem taką akcję z kumplem, instalował na ASUSie, wywalało się podczas instalacji. Kombinowałem, zachodziłem w głowę a się okazało płytka CD zwalona. Wsadził inną i było po problemie. Zaczął bym więc o najprostszego :) Płyta na 101% sprawna bo sprawdzałem ja na virtualu po nagraniu ;) instalacja itp przeszlo bez problemowo. @mjmartino driven może mieć rację - też tak kiedyś się męczyłem. Ale jak wymiana instalki Windy nie pomoże to ja stawiam na jakieś problemy z pamiątkami. Pożycz jakieś memki od kogoś i spróbuj puścić instalke... No i na początek bez żadnego OC. Hmm wezme dziś do pracy memki i zobacze czy chodza a i z pracy wezme jedna kość i przetestuje. Jedna rzecz mnie martwi że jak odpalam MB i sprawdzam temperature to na chipsecie jest ona odrazu 40C troche ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Eeee... z tego co pamiętam to na Foxie nie ma odczytów temperatury chipsetu. Plus nie podawaj nigdy napięć z BIOSu / softu, bo nie mają one nic wspólnego z rzeczywistością. Edytowane 12 Marca 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 a Ty powiedz w końcu jak Ci się kręci na tym Abicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Hejka. Spotkałem się z dziwną sytuacją mianowicie : Mam da systemy XP Pro. 32 i 64 bity. Na 32 bitowym wszystko działa spoko jak w sigu. Jak wejdę na x64 to podczas testu 3DMark'03 następuje reset przy "CPU TEST 2" Czy trzeba dać wyższe napięcie na CPU ?? Jak tak to o ile punktów w BIOSIE mam przestawić. W opcji CPU VOLTAGE mam wstawioną "2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincT_T Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) My ty gadu gadu, a foxconn wydał kolejnego biosa z numerkiem P37 Zmiany :Fixed when use the OCZ memory to setup the 32 bit vista or run 3dmark06 the system will blue screen /reset/hangs up at odds. Kurde, może przypadkowo moje OCZ teraz będą lepiej chodziły, trzeba sprawdzić ;) EDIT: coś chyba nie można ściągnąć pliku od nich, ciągle jest komunikat "file is not exist" Oo Edytowane 12 Marca 2008 przez vincT_T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) EDIT: coś chyba nie można ściągnąć pliku od nich, ciągle jest komunikat "file is not exist" Oo to normalka u foxa - wpisy pojawiaja sie na stronie, a same pliki faktycznie uploaduja po paru h. Sprobuj po 13-tej naszego czasu... Edytowane 12 Marca 2008 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Nie dosc, ze link nie dziala to jeszcze komunikat z bledem niepoprawny gramatycznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 link juz dziala :) do testow, panowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) U mnie link nie działa :lol2: . Chińczycy za to mają go na serwerze :D U nas za to w Polsce foxconn zatrzymał się na P26 :lol: Edytowane 12 Marca 2008 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 pewnie sie wszyscy rzucili teraz i serwer nie wyrabia albo cos :D ja zassalem pliczek 6B3F1P37.zip o dlugosci 625 639 B dokladnie o 13:22:04 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) 2938441[/snapback] a Ty powiedz w końcu jak Ci się kręci na tym Abicie ;)Nie chce mi się ostatnio bawić w Oc. Może coś w święta zdziałam (jak mi się zachce B-)). Edytowane 12 Marca 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) a jakie w ogole wrazenia z Abita nawet bez o/c (zwlaszcza porownujac z foxem)? Edytowane 12 Marca 2008 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Layout płyty ciut lepszy jednak w Foxconnie - łatwiej poukładać kable. BIOS za to bardziej mi się podoba w Abicie - bardziej uporządkowany. Dźwiękówka identycznej jakości co w Foxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) btw YogiCK: czy odezwali sie moze ci goscie z foxa .pl, do ktorych pisales w sprawie biosu jakis czas temu, czy cisza? w ogole probowal ktos ostatnio molestowac bezposrednio foxa na http://www.foxconnchannel.com/support/online.aspx w sprawie biosu (alpha timingi, napiecia etc), i dostal jakakolwiek odpowiedz? Mnie bardzo ciekawi, czy nastepcy tytulowej plyty czyli plytki P45A/-S beda mialy od razu to o co prosimy/prosilismy w P35 (alphy, wiecej napiec), bo jesli nie, to juz znajac foxa, *nic* takiego nie dodadza w czasie rynkowego zycia plyty. Edytowane 12 Marca 2008 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Niestety nie dostałem jeszcze odpowiedzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 i co, wgrywal juz ktos? wrazenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zboras85 Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 i co, wgrywal juz ktos? wrazenia? Kolego może Ty będziesz pierwszy i się pochwalisz ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 chetnie ale raczej odpada bo nie moge uwalic kompa teraz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...