Janekk Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) a dowiadywal sie ktos o te p35a/s za 511pln? Nie nie dowiadywałem się. Marcinas83@ Jakie masz temperatury w Strees i w Idle na Freezerku ? Edytowane 28 Września 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghostek Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) A ja mam kolejny problem. Tym razem z dźwiękiem. Sterowniki do tej dźwiękówki z płyty się zainstalowały. Jest menadżer realteka w którym jak puszczę demo to normalnie działa dźwięk na wsyzstkich głośnikach. Jednak windows twierdzi że karta nie jest zainstalowana. Co jest grane ? Dodatkowo płyta nie wykrywa Audigy 1. Podłączam pod różne PCI i zima. Inne karty są wykrywane. Audigy w innym kompie bez problemu jest wykrywana. Co radzicie ? UPDATE: Audigy działa pomógł bios P28. Na P22 wogóle nie jest wykrywana. Edytowane 28 Września 2007 przez ghostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 A ja mam kolejny problem. Tym razem z dźwiękiem. Sterowniki do tej dźwiekówki się zainstalowały. Jest menadżer realteka w którym jak puszczę demo to normalnie odgrywa dźwięk z wsyzstkich głośników. Jednak windows twierdzi że nie jest karta zainstalowana. Co jest grane ? Miałem tak dzisiaj, puściłem jeszcze raz instalkę sterowników do dzwięku i zresetowałem kompa i działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Dobra to przestaje być zabawne. Oglądam sobie film i ciach Machine Check Exception:// uuu no nie wierze że mi padł zasilacz a mam taki jak w sigu. Możliwe to że jakies sterowniki robią mi burdello???? Jak pisałem wyżej miałem wcześniej lekkiej spięcie na grafice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Ustawiłem 2.1V Na mem i timingi 4,4,4,12, lecz w orthsie mi wywala ;/ , dopiero jak dam na ustawienia 2.0V 5.5.5.15 to mi nie wywala :/. Ale i tak jest dobrze bo mam 844MHz na memkach z 667Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 To i standardowo jeszcze tu się spytam : Miałem Asusa P5B Dlx spalony z mojej winy, no risk no fun :P Fajna płytka. Mam Abita AB9 QuadGT straszna padaka, chyba trafiłem na wadliwą bo pali ramy nawet bez o/c i niedługo idzie na gware no i na ten czas muszę sobie coś kupić. No i widzę że ten Foxconn nie jest zły. Chce coś dobrego w o/c jak najmniej awaryjnego, stabilnego, kompatybilnego i żeby się mało grzało ;) To za dużo wymagania czy będzie ok ? Niech się wypowiedzą właściciele czy są zadowoleni i ewentualnie niech wymienią wady. Pozdro. Ps : Czy jest jakiekolwiek mobo na p35 które nie ma podwójnego bootu ? Do o/c nadaje sie, ale w mocnym[czytaj ~3500mhz/1.5v] o/c tempy NB[bo trzeba troche podbic napiecie] są wysokie, ujdą choc wiele osob boi sie pracowac na takich ;]. foxconn p35a podwojnego resa nie ma. jedynie po zatwierdzeniu duzych zmian w biosie, uruchamia sie podwojnie, potem juz uruchamia sie normalnie. w przypadku wylaczenia zasilacza przy uruchamianiu nie chce sie wlaczyc i trzeba zrobic samemu podwojny restart uzywajac przycisku POWER ;]] Dobra to przestaje być zabawne. Oglądam sobie film i ciach Machine Check Exception:// uuu no nie wierze że mi padł zasilacz a mam taki jak w sigu. Możliwe to że jakies sterowniki robią mi burdello???? Jak pisałem wyżej miałem wcześniej lekkiej spięcie na grafice Dobrze by było jakby to stery ;] w koncu po przesiadce z nvidii na ati czasem sa cyrki ; ]. chociaz ten orthos jest niepokojący wiec raczej na stery zadne nie wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 (edytowane) Nie nie dowiadywałem się. Marcinas83@ Jakie masz temperatury w Strees i w Idle na Freezerku ? w spoczynku mam 25stopni przy obciążeniu wzrasta temp do prawie 60stopni mierzone CoreTemp 0.94 Po kilku minutach orthosta w intel tat miałem 73stopnie, niestety nie udało mi się złapać tego screenem :? i w spoczynku po chwili wyłączenia Orthosta Edytowane 28 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Po kilku minutach orthosta w intel tat miałem 73stopnie, niestety nie udało mi się złapać tego screenem icon_confused2.gif i w spoczynku po chwili wyłączenia Orthosta Sporo jak na freezera, ja na boxie w IDLE mam 39-41*C w stress ponad 70*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) W zadnym wypadku nie sugeruj sie tym co foxconn pokazuje w BIOSIE odnosnie temperatury. uruchom orthosa [smal FFTs stress cpu ] i core temp. 30minut niech leci chociaz. czarecki - P22 jest ok do o/c. najnowsze z tego co czytam w tym topicu sa rownie dobre do oc :-P OK. Poszedłem za Twoją radą. w stresie mam 47 stopni, w idle 34 z odczytów Core Temp. Może pasta się jeszcze trochę wygrzeje. Jaka byłaby optymalna temperatura do oc? Edytowane 29 Września 2007 przez clean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Witam z rana. Czy wy też tak macie, wyłączyłem komputer ,zawsze wyłączam kompa też z tyłu przyciskiem na zasilaczu. Dzisiaj rano włączam i nic nie pojawia sie na ekranie :| , potem wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i działa. Aha i chcę kupić to chłodzenie http://allegro.pl/item250065533__scythe_ni...54_939_am2.html 1.Czy przy nim nie trzeba ściągać płyty i zakładać tam tej blaszki która wzmacnia mobo przed złamaniem ? . 2. I Czy zmieści mi sie w Chieftec Dragonie ? Edytowane 29 Września 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Tak też tak mamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Tak też tak mamy icon_smile3.gifTo dobrze bo myślałem że tylko ja tak mam :P, a będzie to usunięte w nowym bisie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Witam z rana. Czy wy też tak macie, wyłączyłem komputer ,zawsze wyłączam kompa też z tyłu przyciskiem na zasilaczu. Dzisiaj rano włączam i nic nie pojawia sie na ekranie :| , potem wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i działa. Aha i chcę kupić to chłodzenie http://allegro.pl/item250065533__scythe_ni...54_939_am2.html 1.Czy przy nim nie trzeba ściągać płyty i zakładać tam tej blaszki która wzmacnia mobo przed złamaniem ? . 2. I Czy zmieści mi sie w Chieftec Dragonie ? nie kupuj ninjy! jak nie chcesz sie niepotrzebnie cyrtolic z demontazem płyty to kup scythe infinity, ten cooler jest tak banalny w montazu jak box przepraszam za OT (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 nie kupuj ninjy! jak nie chcesz sie niepotrzebnie cyrtolic z demontazem płyty to kup scythe infinity, ten cooler jest tak banalny w montazu jak box przepraszam za OT (: Przepraszam bardzo a Ninja to niby jak się montuje :lol2: Przecież tak samo jak box - 4 zatrzaski :razz: Wiem, bo mam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Przepraszam bardzo a Ninja to niby jak się montuje laugh.gif Przecież tak samo jak box - 4 zatrzaski icon_razz3.gif Wiem, bo mam icon_wink3.gif Masz może fotki jak to wszystko wygląda w kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Przepraszam bardzo a Ninja to niby jak się montuje :lol2: Przecież tak samo jak box - 4 zatrzaski :razz: Wiem, bo mam :wink:a ninja nie wymaga backplate ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) Masz może fotki jak to wszystko wygląda w kompie ? 2 strony wcześniej w tym wątku jest fotka .... oraz np. w 2766673[/snapback] a ninja nie wymaga backplate ? a powinna ?? - w instrukcji nie ma słowa na ten temat :) Edytowane 29 Września 2007 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 a ninja nie wymaga backplate ? a powinna ?? - w instrukcji nie ma słowa na ten temat icon_smile3.gif To dobrze, że nie trzeba demontować płyty , I czy zmieści mi sie w Chieftecu Dragonie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 2 strony wcześniej w tym wątku jest fotka .... oraz np. w tej recenzji na samym dole strony. a powinna ?? - w instrukcji nie ma słowa na ten temat :) zawsze mi sie wydawalo ze ninja go wymaga ale widocznie zle mi sie wydawalo (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 OK. Poszedłem za Twoją radą. w stresie mam 47 stopni, w idle 34 z odczytów Core Temp. Może pasta się jeszcze trochę wygrzeje. Jaka byłaby optymalna temperatura do oc? mozesz smialo zaczynac oc z tą temperaturą ;] dla c2d zazwyczaj kazdy zaleca max 65 stopni w stressie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Biorę się za pisanie FAQ o naszym Foxconnie. Macie jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 dobry pomysl, choc chyba juz jest FAQ odnosnie o/c kilka stron wczesniej(w tym topicu) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Chodzi o takie zebranie informacji o tej płycie, coś w stylu tego co robiłem o ASRocku 939Dual-VSTA, czy chociażby co jest w pierwszym poście w topiku o MSI Neo2-FR, tylko nieco bardziej czytelnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Biorę się za pisanie FAQ o naszym Foxconnie. Macie jakieś pomysły?? dobry pomysł z tym Faq'iem przynajmniej już nie trzeba będzie pisać po raz n'ty o tym jak podkręcać oraz jak podłączać itp :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 dobry pomysł z tym Faq'iem przynajmniej już nie trzeba będzie pisać po raz n'ty o tym jak podkręcać oraz jak podłączać itp :lol2: Też jestem na tak :wink: Jutro pomyślę i jak coś istotnego mi się przypomni co mogłoby by być w FAQ to dam znać :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Witam Oto moje kolejne zmagania ;) Ram z 667MHz na 900Mhz :) :) Proc z 1,8GHz na 3,2Ghz ;) Jak dostane Scythe Ifinity to pomęcze w Orthosie :) Bez podnoszenia napięcia mam stabilnie 3150Mhz W orthosie robiłem lekki test bo nie chce nic zrobić prockowi ;) Wiem że za krótko, ale nie chcę przesadzać. Screen ;) Czy to dobry wynik ? PS Czy to chłodzenie będzie pasować na chipset ? http://www.cooling.pl/zalman-zmnbf47,produkt,1469.html Edytowane 30 Września 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Tak dla przyszłych chcących kupić naszego foxconna http://www.mccomp.info/ 390zł całkiem ładnie To oczywiście nie jest żadna reklama tego sklepu po prostu tam mają za ładną cenę Edytowane 30 Września 2007 przez czarecki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 http://www.ulubiony.pl/foxconn_p35a_intel_...e_d_170993.html 380zł Niektórzy mają problemy że długo czekają na wysyłke. Proponuje odb osobisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boszax Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Weź przestań z tym ulubionym.pl. Trzy tygodnie czekałem na części do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Heja Foxconnowcy ;-) "Ludzie ile Wam sie wypakowuje 700mb film na tej mobo? Np z torrenta, w tych ~15mb kawalkach.. bratu na neo-f 2minuty....... laska ma ecsk75a i sempa 2400 i jej w 1.5minuty a kumpel ma x2 6000 i 15 sekund.... troche braciszek odlatuje swoimi wynikami swoim 6550.. i tak sie zastanawiam co to moze byc ze nawet gorzej mu to idzie od 6 letniego komputera mojej dziewczyny. Pytam tutaj bo Neo-f to prawie to samo co neo-fr a chce sobie ja sprawic i nie wiem czy ten sam problem maja, moze to wina mobo.. ;/" Zadalem to pytanie w temacie msi neo2-fr bo z nia ma zwiazek ale chcialbym wiedziec jak to jest u Was.. czy tak samo jak na msi czy szybciej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...