Marcinas83 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) http://www.foxconnchannel.com/support/down...ID=en-us0001331 Jest nowy bios :) P03 Dawno już tam sobie siedzi. Ja bym się tak szybko nie cieszył. Zobacz co tam jest przy tym biosie napisane, a właściwie przy tym gdzie podany jest model płyty. Tam jest P35AP-S a nie P35A. Zresztą zajrzyj do P35A-S tam w ogóle tego biosu nie ma <_< chociaż jak chcesz być pionierem w tej dziedzinie to możesz spróbować podmienić bios, później podziel się uwagami :lol2: mnie się zdaje, że coś im się rypło z nazwami. clean Wszystko w porządku ona tak sobie świeci. Mnie się zdaje, że to kontrolka od tego, że płytka jest pod napięciem. Wystarczy włączyć kompa i zgaśnie lub wyłączyć od sieci i też zgaśnie. Edytowane 1 Października 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Dawno już tam sobie siedzi. Ja bym się tak szybko nie cieszył. Zobacz co tam jest przy tym biosie napisane, a właściwie przy tym gdzie podany jest model płyty. Tam jest P35AP-S a nie P35A. Zresztą zajrzyj do P35A-S tam w ogóle tego biosu nie ma dry.gif chociaż jak chcesz być pionierem w tej dziedzinie to możesz spróbować podmienić bios, później podziel się uwagami laugh.gif mnie się zdaje, że coś im się rypło z nazwami. Eh no tak to tylko do wersji -S. Sorka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Nie spojrzałeś dokładnie :) zobacz czym się różni P35A-S http://www.foxconnchannel.com/product/Moth...ID=en-us0000318 a P35AP-S http://www.foxconnchannel.com/product/Moth...ID=en-us0000337 Zresztą jak zajrzysz do działu z płytą P35A-S to zobaczysz, że tam nie ma tego biosu. P35A i P35A-S mają takie same biosy :) Edytowane 1 Października 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Nie spojrzałeś dokładnie icon_smile3.gif zobacz czym się różni P35A-S http://www.foxconnchannel.com/product/Moth...ID=en-us0000318 a P35AP-S http://www.foxconnchannel.com/product/Moth...ID=en-us0000337 Zresztą jak zajrzysz do działu z płytą P35A-S to zobaczysz, że tam nie ma tego biosu. P35A i P35A-S mają takie same biosy icon_smile3.gif Aha to jest 3 wersja tej płyty z obsługą DDR3, to teraz już kapuje. Wiem że P35A i P35A-S mają takie same biosy , tylko mi sie pomyliło z tą trezecią płytką. Edytowane 1 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) @epoxer: Dodam to co zaproponowałeś wieczorem, jak będę miał czas, musze tylko to przeredagować tak by pasowało stylistycznie do reszty opracowania. Thx za garść informacji. Później dodam jeszcze fotki z zaznaczonymi punktami pomiaru napięć - Świder ma mi pomóc w znalezieniu ich. BTW ciekawostka - jeszcze nie używam tej płyty. Narazie leży w pudełku, bo jeszcze nie mam procka :/. EDIT: Dodane pare pytań i odpowiedzi, link do nowszej wersji FoxOne i AFUDOS, trochę zmian graficznych. Edytowane 2 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Coś niedobrego dzieje sie u mnie z RAMami. Wysypuje coraz wiecej błędów. Nie wiem po której stronie leży wina. Zerknijcie proszę pod ten link:Memory Error Detected Szlak mnie trafi, nie wiem co robić :mad: :mad: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Witam, czy Pentagram Freezone HP-100 AlCu Lite zmieści sie na Foxa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Jak Ninja bez problemu się mieści, to i Pentagram wejdzie :wink:. Edytowane 3 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Tak sobie włączam kilkanaście razy kompa i doszedłem do wniosku, że za długo mi się uruchamia. Przyczyną tego jest bootowanie z sieciówki :) wyłączyłem to i teraz zobaczę jak biega :P edit: No od razu lepiej. 3 sekundy zaoszczędzone przy włączaniu kompa :D też można by to dodać do FAQ Edytowane 3 Października 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Jak Ninja bez problemu się mieści, to i Pentagram wejdzie icon_wink3.gif. Bo wiesz chodzi mi o to że tam jest taki montaż, art. http://pclab.pl/art25387-3.html i czy ta plastikowa obręcz nie będzie zawadzać o Kondensatory ? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Bo wiesz chodzi mi o to że tam jest taki montaż, art. http://pclab.pl/art25387-3.html i czy ta plastikowa obręcz nie będzie zawadzać o Kondensatory ? . Jak zerkniesz na drugie zdjęcie na początku tego wątku to zobaczysz, że Foxconn wygląda identycznie wokół socketu jak to mobo z recki więc nie widzę problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 @Marcinas83: podaj która opcja w którym menu za to odpowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boszax Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Ja wyłączyłem kartę seciową w biosie. Wchodzi się w Advanced Setting dalej w OnBoardDevice Configuration i tam w opcji Realtek Gigabit Lan trzeba zmienić na Disabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Ja wyłączyłem kartę seciową w biosie. Wchodzi się w Advanced Setting dalej w OnBoardDevice Configuration i tam w opcji Realtek Gigabit Lan trzeba zmienić na Disabled. Wszystko ładnie pięknie tylko jest jedno, ale :lol2: Ja mam skromną sieć w domu i po wyłączeniu tej sieciówki miałbym problem z siecią :blink: Dobra podaje jak to wyłączyć. Po procedurze post a przed wczytaniem windy wyświetla nam się na ekranie opcja bootowania z sieciówki trzeba między postem a wczytaniem windy przytrzymać Shift + F10 i przejdziemy tam do okna menu w którym można wybrać jak długo może oczekiwać na bootowanie sieciówka lub wyłączyć to bootowanie. Ja wyłączyłem i po sprawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Wszystko ładnie pięknie tylko jest jedno, ale :lol2: Ja mam skromną sieć w domu i po wyłączeniu tej sieciówki miałbym problem z siecią :blink: Dobra podaje jak to wyłączyć. Po procedurze post a przed wczytaniem windy wyświetla nam się na ekranie opcja bootowania z sieciówki trzeba między postem a wczytaniem windy przytrzymać Shift + F10 i przejdziemy tam do okna menu w którym można wybrać jak długo może oczekiwać na bootowanie sieciówka lub wyłączyć to bootowanie. Ja wyłączyłem i po sprawie :D Hmmm jak złożę kompa wreszcie do kupy to sam to sprawdzę i dodam odpowiednoo sformułowane pytanie do FAQ. Myślicie że w obecnej formie nadaje się już do przyklejenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 @YogiCK: do linkowni proponuję dorzucić kilka przydatnych narzędzi takich jak: CPU-Z 1.41 LINK Nie trzeba przedstawiać :wink: Memtest 86+ V1.70 LINK Tester pamięci pod DOSem (z FDD, pendrive czy CD) Memset 3.3 LINK Narzędzie do zmiany timingów RAMu (podstawowych + alph) C2D/Q Calc v1.1e by Mardok (Purepc :wink: ) LINK screen (na przykładzie mojego configu) Przydatny programik do wyliczenia sobie parametrów pracy CPU/RAMu zanim zabierzemy się za OC Riva Tuner C2D Temperature Monitoring Plugin LINK Po instalacji w RT wchodzimy w zakładkę Hardware Monitoring wybieramy Setup/Plugins i wybieramy C2D Temp.dll w zależności od posiadanego CPU odczyt bedzie prawidłowy lub zaniżony o 15C (należy sobie to sprawdzić w Core Temp i w razie co ustawic w RT value offset na +15C) - w ten sposób możemy monitorować non stop niezależnie 2 rdzenie). screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guny Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 witam. mam pilna sprawe. jestem (nie)szczesliwym posiadaczem tego foxconna. wszytsko ladnie pieknie poza internetem. chodzi mianowicie o to ze nie moge skonfigurowac sieci. albo wogole nie moge odpalic netu, albo strony chodza straaaasznie wolno. myslalem ze cos zwalilem przy instalce itp. jednak zauwazylem ze kolega 'rmvbhd' 2 strony wczesniej mial ten sam problem. z netem na pewno wszystko w porzadku poniewaz gdy podlaczam laptopa pod ta rj-tke wszystko smiga. specem jakims wielkim nie jestem, ale z drugiej strony do tej pory nie mialem zadnych problemow z konfiguracja sieci... dodac moge ze dostawca netu jest vectra, jesli to komus pomoze:] z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 witam. mam pilna sprawe. jestem (nie)szczesliwym posiadaczem tego foxconna. wszytsko ladnie pieknie poza internetem. chodzi mianowicie o to ze nie moge skonfigurowac sieci. albo wogole nie moge odpalic netu, albo strony chodza straaaasznie wolno. myslalem ze cos zwalilem przy instalce itp. jednak zauwazylem ze kolega 'rmvbhd' 2 strony wczesniej mial ten sam problem. z netem na pewno wszystko w porzadku poniewaz gdy podlaczam laptopa pod ta rj-tke wszystko smiga. specem jakims wielkim nie jestem, ale z drugiej strony do tej pory nie mialem zadnych problemow z konfiguracja sieci... dodac moge ze dostawca netu jest vectra, jesli to komus pomoze:] z gory dzieki za pomoc. Mi sie wydaje że ta sieciówka co jest wbudowana jest do bani, dlatego że słabo strony sie otwierają, a jak dałem na modem neo to wszystko chodzi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guny Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Mi sie wydaje że ta sieciówka co jest wbudowana jest do bani, dlatego że słabo strony sie otwierają, a jak dałem na modem neo to wszystko chodzi normalnie.no tez bym tak zrobil gdybym mial modem neostrady;) problem w tym ze u mnie w domu jest zrobiona siec i musi byc doprowadzony sygnal do sieciowki... generalnie padaka straszna bo jesli nawet nie net to wogole nie ma mnie w sieci domowej. jesli to faktycznie wina sieciowki (tylko czemu nikt nie zglasza problemu procz nas?) to niezly syf z tej plyty. moze siecioka pod pci sobie z tym poradzi? tylko ze takiego sprzeta nie uzywam od 4 lat;] probuje zmieniac systemy ale poki co efekt mizerny. sterowniki pobralem najnowsze (te do ktorych daliscie linka w FAQ). biosu jeszcze nie zmienialem ale chyba to ma malo wspolnego z netem... jestem naprawde wnerwiony ta sieciowka :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 A nie masz przypadkiem tak, że musisz dostawcy netu podać MAC adres karty sieciowej? Bo z tego co wiem niektórzy dostawcy netu muszą mieć MAC adres karty sieciowej żeby udostępnić połączenie. A wiadomo jak się kompa zmienia to adres jest inny. To tylko taki domysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Mi sie wydaje że ta sieciówka co jest wbudowana jest do bani, dlatego że słabo strony sie otwierają, a jak dałem na modem neo to wszystko chodzi normalnie. Nie wiem jak chodzi integra ale też korzystam z modemu (netia) i śmiga bez zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guny Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 podoba mi sie bardzo na tym forum fakt ze wszyscy chetnie i szybko odpowiadaja :D jesli chodzi o dares MAC- u mnie wszystko jest puszczane przez router wiec nie wystepuje ten problem. przed chwila puscilem VISTE i... smiga z pelna predkoscia lacza o co chodzi???? nie instalowalem ZADNYCH sterow i wszystko smiga. tyle tylko ze jednak wole XP-ka :rolleyes: wiec jakby ktos mial inny pomysl niz przesiadka na viste bylbym bardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Hmmm... prędzej mi to wyglądało na syf w XP niż problemy z sieciówką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 hehe, no to mamy "Designed For Vista" xP Poszukaj lepszych sterów do XP, te z Visty raczej nie podejdą na XP;d Jakiego masz XP? Z service packiem 1&2? Jeśli nie, to może jest jakaś akualka, jeśli tak, to spróbuj zainstalować "czystego" XP i sprawdzić czy działa tak samo;) Poszukaj sterów do sieciówki na płycie od mobo, może znajdziesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guny Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 wiec tak: moj XPek nie byl zasyfiony poniewaz 2 razy z rzedu robilem reinstalke. wiec system byl czysty jak lza. faktem za to jest ze jest tylko z servcie packiem 1. moze to powoduje bledy? stery oczywiscie byly probowane doslownie wszystkie :rolleyes: z CD dolaczonej do mobo, jak rowniez najswiezsze z netu... taki drobiazg:sciagnalem 30 megowy plik i fajnie bo szlo z pelna predkoscia. jednak gdy pochodzilem po stronach niestety nie chodzilo to juz tak szybko. niby szybciej niz na XPku ale z drugiej strony odczuwalnie wolniej niz na poprzedniej plycie (athlon 3000+asrock dual-vsta). postaram sie jeszcze zalatwic sieciowke pod pci... ewentualnie XP z SP 2. jakktos ma jakies inne pomysly to niech smialo pisze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Hmmm... prędzej mi to wyglądało na syf w XP niż problemy z sieciówką Syf to raczej nie , ostatnio instalowałem. Stery też najnowsze. Zostaje zakup nowej na PCI. Edytowane 3 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Jeśli masz router z Wifii to kup sobie karte wifii na pci i olej kable;) Co do windy, ściągnij autopatchera i zaktualizuj sobie system, zrób reseta i sprawdź (bo chyba wyłączałeś pc po wgraniu nowych sterów i włączałeś ponownie?). Jeśli używasz IE to zmień na Opere/Firefox, nie żeby to było powodem, ale imho wyjdzie Ci na dobre;p Nie mam (jeszcze) tego mobo, więc na więcej się chyba nie zdam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guny Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Jeśli masz router z Wifii to kup sobie karte wifii na pci i olej kable;) Co do windy, ściągnij autopatchera i zaktualizuj sobie system, zrób reseta i sprawdź (bo chyba wyłączałeś pc po wgraniu nowych sterów i włączałeś ponownie?). Jeśli używasz IE to zmień na Opere/Firefox, nie żeby to było powodem, ale imho wyjdzie Ci na dobre;p Nie mam (jeszcze) tego mobo, więc na więcej się chyba nie zdam;) 1)ta karta wifi to calkiem niezly pomysl. :D ile cos takiego kosztuje? 2)wlasnie znajomy podrzucil mi service paka 2 zaraz przeinstaluje sie znowu na xp 3)az takim laikiem nie jestem zeby nie zrestartowac kompa po sterach;] 4)od dawien dawna uzywam firefoxa:) 5)jesli chodzi o sama plyte to generalnie w porzadku poza tym nieszczesnym lanem. inna sprawa ze nie zdazylem sie jeszcze nawet pobawic w OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Jeśli masz router z Wifii to kup sobie karte wifii na pci i olej kable;) Co do windy, ściągnij autopatchera i zaktualizuj sobie system, zrób reseta i sprawdź (bo chyba wyłączałeś pc po wgraniu nowych sterów i włączałeś ponownie?). Jeśli używasz IE to zmień na Opere/Firefox, nie żeby to było powodem, ale imho wyjdzie Ci na dobre;p Nie mam (jeszcze) tego mobo, więc na więcej się chyba nie zdam;) 1. Zastanowie sie nad WIFI :) 2.SP2 mam i najnowsze aktualizacje 3.Only Firefox od dawna ;) :) 4. Komp restartowany po instalacji sterowników Sory za OT , A ta karta będzie dobra ? http://allegro.pl/item246964260_pentagram_...lka_gratis.html Edytowane 3 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Jeśli macie możliwość to brać wifii na pci x) Sam będe musiał tak zrobić kiedy złoże nowego pc i kiedy zainstalują mi netie. Aktualnie korzystam z neta radiowego, więc mam już jedną kartę na pci, pozostaje zakup drugiej i routera, bo nie wyobrażam sobie ciągnięcia kabli na piętro;) Ta karta zła nie będzie, chociaż ja pewnie bym wziął tą, ale jak weźmiesz pentka to też źle nie zrobisz, wg mnie wybór karty nie jest tak ważny jak routera, a że asmax w tym siedzi dłużej niż pentagram, to pewnie i software ma lepszy. Jednak jeśli masz router Pentagrama, bierz karte pentagrama, nie będzie w razie czego jakiegoś halo że coś nie działa;) Edytowane 3 Października 2007 przez zervis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...