sliza Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 odp. na pyt. o ETA nowej poprawionej wersji BIOS: "We will do it as soon as possible." zadnej konkretnej/choc przyblizonej daty :-/. Obstawiajcie swoje typy kiedy sie pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeL! Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Witam :wink: Dolaczylem dzis do grona uzytkownikow Foxconna i mam nadzieje, ze bede zadowolonym uzytkownikiem tej mobo. Narazie tylko odpalilem XP i zflashowalem bios do wersji P28, na OC juz nie mam dzis sily :rolleyes: Montaz plyty raczej nie sprawil wiekszego problemu, choc chcialbym zwrocic uwage na 2 rzeczy, ktorych nikt tu wczesniej nie przytoczyl. Pierwsza to dosyc niefortunne polozenie 8-pinowego zasilania PWR2. Jesli ktos ma dosyc szeroki radiator na coolerze to moze miec problem z podpieciem tej linii. Moim zdaniem lepszym wyjsciem bylo by osadzenie go kolo PWR1. Ja zadowolony po wysilkach nad moim Gelusem PRO zamontowalem plyte w budzie i zaczalem podpinac zasilanie i w pewnej chwili zorientowalem sie, ze nie mam gdzie podpiac moich 12V. Szybkie lukniecie w manuala i okazalo sie, ze piny te znajduja sie wlasnie pod moim coolerem :blink: Sam nie wiem jak udalo mi sie wepchnac tam to zasilanie, bo przyznacie ze montaz byl troche niewygodny :-P Druga sprawa to dioda PWR-LED. Jesli ktos ma 3-pinowe zlacze z pustym pinem w srodku, jak na obrazku, to niech zapomni o podpieciu diody zasilania :-P Generalnie jednak plytka warta polecenia, zobaczymy jeszcze jak pojdzie w OC B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Próbowałeś pokombinować szpilką w tym 3 pinowym złączu i wyjąć jeden przewód i wcisnąć go obok drugiego czyli w środek? Ja miałem tak samo i bez problemu przełożyłem ten kabelek.Śmiga na 100 % :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeL! Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nie probowalem, ale jutro z checia sprobuje, dzieki za info :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafmen Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Witam mam duży problem z temperaturą procesora. Mój sprzęt to: Foxconn P35A, E2160 + Pentagram HP-100 AlCu lite, 2x1gb Ocz Special Ops 800mhz, 2x512 Geil Ultra 800mhz, zasilacz to Chieftec 450 W. Po pierwszym uruchomieniu był problem z instalacją windowsa (pojawiał się niebieski ekran na pewnym etapie). Za trzecim razem udało się zainstalować. I od tego czasu niebieski ekran już się nie pojawia, ale za to następują samoczynne resety. Temperatura procesora np. w speedfanie w momencie kiedy użycie procesora wynosi koło 5% pokazuje 64-67 stopni. Czy ktoś z Was ma tego pentagrama? może coś źle go zamontowałem, użyłem silikonu dostarczanego przez producenta ale dzisiaj położę na procesor jakąś pastę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nałóż paste bracie,polecam Arctic Silver V. U mnie na boxie 2180 mam 31 stopni , a w stresie max 51.Procek nie kręcony. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Wydaje mi się, ze Dual działa tylko przy parzystej ilości kości.Nie tylko. Dual to 2 kanały, ale nie oznacza to, że w każdym kanale musi być ta sama ilość kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Nie tylko. Dual to 2 kanały, ale nie oznacza to, że w każdym kanale musi być ta sama ilość kości. Czyli przy 3GB powinien działać dual na Foxconnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Przecież działa, pisałem już kiedyś w tym temacie bodajrże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfonor Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) Foxconn dostarcza nam z płytą (p35a) sterowniki - gdzie na tym cd są sterowniki do SATA?? (nie złożyłem jeszcze wprawdzie kompa bo czekam na klamoty, ale wolę już teraz się wywiedzieć). a tak w ogóle, to czy ten sterownik jest aktualizowany dla różnych platform (np. intel, via, silicon), i kto jest autorem tego sterownika(microsoft???)??? Może to taki mały OT, ale jednak się łączy z płytą główną. ps - czy jak mam sterownik do sata na dyskietce od płyty głównej ABIT KV7 (czipset VIA, ale na dyskietce są też sterowniki sata do intela i do silicon) to mogę go wgrać? czy musi to być sterownik sata od intela dla czipsetu p35a??? zamotane to trochę dla mnie. Edytowane 27 Października 2007 przez SWENOR27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 przy 3 pamieciach nie bedzie dzialal dual ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 przy 3 pamieciach nie bedzie dzialal dual ... Przecież WDK pisze ze będzie działać. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 dziwne, bo ja miałem AMD Venca :mur: :) i osadzone miałem 3 banki pamięci i był dual, tak samo na Intelu :) 3 banki pamięci i Cpuz pokazywał, że jest dual. Nie będzie działał na tych wejściach gdzie jest 1 kość tylko ale w drugich będzie, tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 moze pokazuje ze jest dual (co mnie bardzo dziwi) lecz jak sama nazwa wskazuje "dual" przyjmuje tylko 2 kostki ramu ... wtedy osiaga sie max wydajnosci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) @SWENOR27: Sterowniki do SATA są instalowane razem ze sterownikami do chipsetu. Poza tym, radzę ściągnąć najnowsze stery z netu (linki w moim FAQ), bo te na płycie są dosyć stare. @Marcinas83: Jeżeli mnie pamięć nie myli, dual będzie działał przy 3 kościach. Warunek jest taki, żeby 2 kości były jedno stronne, a 3. była dwustronna. Wtedy będzie zajęta parzysta ilość banków pamięci i dual będzie chodził. Tak BTW, jeżeli mnie pamięć nie myli to w teście tanich mobo pod s775 w PC World Komputer nasz Fox zajął 3. miejsce. Edytowane 28 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lejlas Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) witam wszystkich userów tej mobo :D jako że wymieniam graty w kompie po tygodniu czytania i bólu głowy w końcu wybrałem Foxconn-a, do tego będzie E6750, jakie pamięci możecie polecić do tej płyty, 2GB coś powiedzmy do 300 zł :unsure: osobiście myśłe o a-datach extreme edition sorka jeśłi już gdzieś w wątku jest taka odpowiedź, widocznie źle szukałem Edytowane 28 Października 2007 przez lejlas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 witam wszystkich userów tej mobo :D jako że wymieniam graty w kompie po tygodniu czytania i bólu głowy w końcu wybrałem Foxconn-a, do tego będzie E6750, jakie pamięci możecie polecić do tej płyty, 2GB coś powiedzmy do 300 zł :unsure: osobiście myśłe o a-datach extreme edition sorka jeśłi już gdzieś w wątku jest taka odpowiedź, widocznie źle szukałem A-daty dzialaja w porzadku z tym mobo, wiekszosc jest na promosach, 1000 4-4-4-12 jest do zrobienia przy wzglednym napieciu... ----------------------------------------------------- BTW: Bawilem sie troche z fsb i 530 wyglada na stabilne, 540 mozna pobenchowac przy mnozniku x6. + bonus :wink: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=260301 Nie udalo sie dobic do 100% oc, ale jeszcze powalcze jak przyjda nizsze temperatury :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) Ja mojego E2140 ustawiłem na 3000MHz. Vcore 1.312V. Temp. max w stresie 60st. Pójdzie wyżej, ale na ten czas nie potrzebuje. Teraz kilka godzinek orania orthosem. Jest jeszcze jakiś inny soft, który pozwoli mi na 100% określić, że te ustawienia są stabilne? Jutro czas na pamięci. EDIT: Mała poprawka, Vcore na 1.32V, po 4,5h stressu w "blend" Orthosem 0 błędów. Szczytowa temp. w CoreTemp - 63C. W niektórych testach słyszalne było piszczenie (chyba cewki) Wydaje mi się że w zasilaczu. Jest taka możliwość? Przeprowadzać jeszcze jakieś testy? Edytowane 29 Października 2007 przez clean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daros Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam wszystkich forumowiczów - mam następujący problem z OC niestety nie wiem co zrobic, moja konfiguracja to: foxconn P35, E2160, Goodram Pro 800, Palit 8600, Tagan U33 400W, próbuję podkręcić procek i dzieją się nastepujące rzeczy: 1. po przestawieniu fox ratio select na 1:1.2 i ustawieniu CPU FSB OC na 1000 pojawia się po restarcie komunikat czy chcę aby SystemBus pracował z prędkością 267mhz program CPU-Z pokazuje wówczas Busspeed 250 Mhz a Rated FSB 1000,7 2. po przestawieniu fox ratio select na 1:1.2 i ustawieniu CPU FSB OC na 1333 pojawia się po restarcie komunikat czy chcę aby SystemBus pracował z prędkością 167mhz program CPU-Z pokazuje wówczas Busspeed 167 Mhz a Rated FSB 668,4Mhz w obu przypadkach komputer nie jest stabilny i po chwili następuje zwis i pisk z mobo nadmienie tylko ze pamieci ustawiłem na 5,5,5,15 i Dram Frequency 667 (wówczas foxratio zmienia się na 1:1) temp. procka ok 26 stopni rdzenie ok 32 (chłodzenie Ninja) - nie wiem gdzie zbłądziłem więc uprzejmie proszę o poradę jak podkręcić procek pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) @Daros: ktora wersja BIOS? co do FSB, to sprobuj np. 252 (x4), 268 (x4), 335 (x4) etc a dzielnik fsb:dram daj 1:1 ==== ... kolejny mesydż of foxa :D: "Yes,we have solved it. But we need testing the new BIOS and release it later." chwaja sie/sciemniaja czy cos innego - podawajcie swoje typy :). ciekawe co maja na mysli jako to "later"? Edytowane 29 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) jak dołożę kolejne 2GB ram , to OC mi wtedy spadnie ?, i czy SLI na Foxie będzie działać z 2x8800GT ? Edytowane 29 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 czy SLI na Foxie będzie działać z 2x8800GT ? z tego co wiem to sli nie dziala na p35... Wiem, ze 8800gt to dobra karta, ale mimo wszystko radze poczekac te 2 tygodnie na premiere rv670 i nowego gts-a (128sp)... Moze 2x38x0 cf bedzie nienajgorsza opcja :wink: a jak nie, to 8800GTS(128sp), ja przynajmniej taki mam plan:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Wiem, ze 8800gt to dobra karta, ale mimo wszystko radze poczekac te 2 tygodnie na premiere rv670 i nowego gts-a (128sp)... Moze 2x38x0 cf bedzie nienajgorsza opcja icon_wink3.gif a jak nie, to 8800GTS(128sp), ja przynajmniej taki mam plan:) Wiem wiem , czekam , i zobaczymy jak sprawy sie potoczą, bo zawsze ceny mogą spaść po wejściu nowych radków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 jak dołożę kolejne 2GB ram , to OC mi wtedy spadnie ? ja mam 4gb ramu i O/C mam chyba w normie to nie P965 gdzie obsadzenie wszystkich banków pamięci ograniczało O/C do prawie minimum :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 a mam 4gb ramu i O/C mam chyba w normie to nie P965 gdzie obsadzenie wszystkich banków pamięci ograniczało O/C do prawie minimum icon_confused2.gif To dobrze :) Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Ustawiłem CPU na 3.0GHz i RAM na 900MHz 4-4-4-12 Powiedzcie mi tylko drodzy foxconnowcy czy pojedynczy sygnał tuż przed rozpoczęciem uruchamiania XP to standard czy też oznacza błąd AMI? Cytat z FAQ: Kody błędów BIOSów AMI: - 1 dźwięk – błąd odświeżania pamięc Edytowane 30 Października 2007 przez clean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Wszystkoi jest ok. Te kody są porąbane, a niczego lepszego nie mogłem wygrzebać w necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Ustawiłem CPU na 3.0GHz i RAM na 900MHz 4-4-4-12 Powiedzcie mi tylko drodzy foxconnowcy czy pojedynczy sygnał tuż przed rozpoczęciem uruchamiania XP to standard czy też oznacza błąd AMI? Cytat z FAQ: Kody błędów BIOSów AMI: - 1 dźwięk – błąd odświeżania pamięc Jeden krociutki dzwiek przed uruchomieniem windy oznacza, ze wszysko jest w porzadku wiec luzik, a dokladnie to chyba chodzi o to ze post sie zakonczyl. ;] Co do duala o ktorym byla tutaj dyskusja to by rozwiac watpliwosc co niektorych napisze - dual oznacza podwojona przepustowosc pracy pamieci miedzy magistrala, a mostkiem polnocnym i moga w nim pracowac 2,3 lub 4 kosci. ;] Edytowane 30 Października 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) Dzięki piękne! Jak tylko nie będzie żadnych cyrków ze stabilnością to śmiało powiem, że możemy być dumni z naszej płyty. Jeśli postarają się z nowymi wersjami BIOSu to będzie 100% satysfakcji. Edytowane 31 Października 2007 przez clean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magyk Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Witam. Nie wiem czy zauważyliście u siebie taką zależność... Generalnie wiadomo, że standardowe FSB dla e2160 = 200MHz, w BIOSie mamy 800MHz bo mnożymy *4. Dla FSB 266MHz w takim razie trzeba ustawić wartość na 1064, bo 266*4=1064. Jak ustawię na 1066 to FSB=266.5MHz no i komp nie wstaje... tak samo z FSB 333MHz... 333MHz*4=1332 i przy takim ustawieniu wszystko śmiga bez zarzutu ale jak dam 1333 to jest kicha (wtedy FSB=333.25MHz). Sprawdziłem to dla przypadkowych wartości. Mobo wstaje zawsze gdy ustawimy taką wartość w BIOSie, żeby była ona podzielna przez 4 bez reszty. U Was zdaje się jest to samo, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...