Santi Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Załaczam FOX ONE - i tutaj co jakiś czas jak zaczyna ryczeć, patrze sobie na te ustawienia w foxone i wentylator (procesor) i jego obroty na zero, po czym zaraz dalej sie kreci (1700rpm). Co robić?Bo to sa ostrzezenia, ze cos jest nie tak (za duze temp, za male obroty wentyla itp.). Zalecenie: wylaczyc FOX ONE i uzywac innego programu (chociaz moze gdzies w opcjach mozna wylaczyc dzwiek ten dzwiek). ;] @yotomeczek No niezle te wyniczki, gratulacje. ;] Edytowane 11 Września 2007 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 FSB 540 Fajnie:) U mnie przy 530 partycja padla (IDE) i na razie dalem sobie spokoj, ale jeszcze sie pobawie... Ile V na NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Witam. Spotkał się ktoś z takim zjawiskiem ,że po podkręceniu procesora e6750 bios wywala ten śmieszny komunikat o nie obsługiwaniu z tą różnicą, że pisze: "procesor z szyną 333 nie jest obsługiwany i będzie działał wolniej" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Tak, stronę wcześniej masz nawet screeny. Ja mam poważny problem z wentylatorem rozpedza się do 1900rpm, zwalnia do 1600rpm i tak wkółko - słyszę poprostu szum co kilka sekund (można się nieźle wkurzyć). Żadna zmiana opcji w Biosie typu stała prędkość, super wysokie temperatury i dopasowanie obrotów wentylatora nie pomagają. Grrrrrrrrrr (jedyna wada tej płyty), oczywiście jak mówi moja żona (tylko ja to słyszę), no ale jest!!! Edytowane 12 Września 2007 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Tak, stronę wcześniej masz nawet screeny. Ja mam poważny problem z wentylatorem rozpedza się do 1900rpm, zwalnia do 1600rpm i tak wkółko - słyszę poprostu szum co kilka sekund (można się nieźle wkurzyć). Żadna zmiana opcji w Biosie typu stała prędkość, super wysokie temperatury i dopasowanie obrotów wentylatora nie pomagają. Grrrrrrrrrr (jedyna wada tej płyty), oczywiście jak mówi moja żona (tylko ja to słyszę), no ale jest!!! Nie tylko Ty tak masz. Mnie też się czasem wydaje, że wentylatorek jakby przyspieszał i zwalniał. Tylko to nie jest na tyle duża różnica obrotów, żeby było to jakoś mocniej do odczucia. Zresztą siedzę przy otwartym oknie zawsze więc aż tak to mi nie przeszkadza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Czyli Marcinas mówisz, że to jest we wszystkich płytach. Masz może jeszcze Arctic Freezer puszczony (wtedy "Scyte" zakupie i będzie spokój). Zaraz napisze i wyśle do Foxconna o tych dwóch problemach. Procesor (brak zgodności) oraz nierównomierne kręcenie się wentyla (bez zależności od temperatury). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Zgadza się mam fryzjera puszczonego na tej płycie, chociaż nie zawsze chodzi on tak pulsacyjnie. Jak siedzę w necie oraz filmy oglądam to ma jakąś tam ustaloną prędkość swoją, ale jak pogram i temp wzrośnie i wyjdę z gry to chyba tak zaczyna "wariować" i nie mówię, że wszystkie płyty tak mają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Fajnie:) U mnie przy 530 partycja padla (IDE) i na razie dalem sobie spokoj, ale jeszcze sie pobawie... Ile V na NB? 1,66V (max z biosu 1,62 a wg monitoringu 1,66) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Rozpocząłem dobrze sezon z Foxem :D Po 30 minutach zabawy: a) polegli: Mushkin XP2 PC8500 - zginął od razu po 3v na kostce :o Win XP SP2, który przeżył z 15 mobo i X procków Wrażenia - BEZCENNE Edytowane 12 Września 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Yotomeczek - jakie memki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Jutro stanę się kolejnym posiadaczem tej płytki bo MSI nie mieli na hurtowni. Został ostatni element. Pamięci. Chcę kupić A-Data EE. Mam nadzieję, że trafię na D9. ;) Mam jedno pytanko. Czy układ dźwiękowy na Fox p35a to ta sławetna Azalia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 nie trafisz na D9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 A co z Patriotami 800LLK 4-4-4-12? Działają z tym mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łata Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Dzialają. Gdy nie wiedziałem jeszcze co i jak z oc na tej płycie przypadkiem puściłem je na 1100 5 5 5 i doszły do logowania windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Rozpocząłem dobrze sezon z Foxem :D Po 30 minutach zabawy: a) polegli: Mushkin XP2 PC8500 - zginął od razu po 3v na kostce :o Win XP SP2, który przeżył z 15 mobo i X procków Wrażenia - BEZCENNE Cos czulem, ze ciekawie to nie bedzie wygladac :wink: No risk - no fun. Szkoda XP2 :sad: , bo XP SP2 to mozna naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 (edytowane) A co z pamięciami Kingmaxami 1066 Mhz ? ruszają one na tej płycie ktoś coś wie na ten temat. Aktualnie posiadam E6300 i Ds3 która jest niestety jakaś lipna i idzie tylko 475 FSB. Chciałbym zmienić na Foxa lecz nie wiem jak z pamięciami. O procka się nie martwie bo uważam ze mam chyba jakiegoś selekta ponieważ 7x475 FSB przy V = 1.29 ( mniejsze niz standart ) to chyba zajebisty wynik :D i jeszcze na boxie ;D Edytowane 13 Września 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal575 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Witam Proszę o pomoc Czy wie ktoś jak podpiąć zestaw wejść -wyjść FRONT AUDIO płyty FOXCONN P35A z obudową WIZARD FC-Wi09A. Obudowa ma wyjście na słuchawki i wejście na mikrofon Wtyczki z obudowy i gniazda na płycie maja różne opisy. Wtyczki z obudowy: RETURN R RETURN L SPK OUT R SPK OUT L MIC IN MIC-BIAS GND Gniazdo na płycie głównej : High Definition Audio PORT1_L PORT1_R PORT2_R PORT2_L SENSOR_SEND AUD_GND PRESENCE_J SENSE1_RETURN SENSE 2_RETURN Empty- wolny "Fachowcy" w sklepie co składali komputer "KDO" KRAKÓW nie wiedzieli podpiąć front audio(podobnie jak i śledzia z dodatkowymi USB i głośniczek ). Zapomnieli tez dziwnym trafem przykręcić nagrywarke dvd i dysk twardy od strony płyty głównej) Mam jeszcze jedno pytanie : Z jaką predkością -wersją chodzą wam porty USB? Zauważyłem u mnie w biosie że gdy załącze więcej niz 8 portów USB - znika napis w biosie że porty pracują w trybie 2.0 Też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 wie ktos gdzie mozna ta plyte teraz dostac..... ? Bo w zadnym NORMALNYM sklepie jej nie widze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 A co z pamięciami Kingmaxami 1066 Mhz ? ruszają one na tej płycie ktoś coś wie na ten temat. Zobacz w sigu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Ma ktoś fotki z zaznaczonymi punktami pomiaru napięć?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 niko2003 O kurde co tak lipnie ?? Z tego co widać to w ogolę nie idą. Nawet na standardzie :D Przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 niko2003 O kurde co tak lipnie ?? Z tego co widać to w ogolę nie idą. Nawet na standardzie :D Przesada. Jak lipnie? Przecież to jest puszczone na dzielnik 1:1.5 czyli jak mam szynę 320 to pamięci automatycznie wkakują na 990. Przy dzielniku 1:1 pamięci musiałyby chodzić na 1300. Mógłbym oczywiście zmniejszyć mnożnik na x9 i wtedy puścić na max możliwości pamięci, tylko po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Jak lipnie? Przecież to jest puszczone na dzielnik 1:1.5 czyli jak mam szynę 320 to pamięci automatycznie wkakują na 990. Przy dzielniku 1:1 pamięci musiałyby chodzić na 1300. Mógłbym oczywiście zmniejszyć mnożnik na x9 i wtedy puścić na max możliwości pamięci, tylko po co? 1300 miałyby na dzielniku 1:2 a nie 1.1 : ]. Na dzielniku 1:1 to byłoby 650. Dla osób nie umiejących jeszcze obliczać czestotliwosci pamieci na Foxconnie napiszę, że oblicza się pamięć tak: załóżmy, że procek chodzi na FSB400(w biosie ustawianie jest jako QCB czyli wyświetala się wartość 4razy większa czyli 1600). Ustawienie pamięci dajemy np. 1:1.5. FSB czyli 400 mnożymy przez dzielnik czyli 1.5 to daje nam 600Mhz, mnożymy to potem zawsze razy 2 i dowiadujemy się, że nasz RAM chodzi jako 1200Mhz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 wie ktos gdzie mozna ta plyte teraz dostac..... ? Bo w zadnym NORMALNYM sklepie jej nie widze :/ Np. tu -> http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...rid=s775FoxP35A zamówiłem u nich i po 2-3 dniach była gotowa do odbioru, ja za nią dałem 429zł teraz widzę, że cena trochę wyższa. A czy to normalny sklep to nie wiem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 No przy tej cenie zakup tej plytki przestaje być opłacalny. Poczekam na dostawy w innych sklepach, może będzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aka_rock Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Owszem słabo dostępne te płytki w tej chwili i troszkę drożeją. Podobnie jak z abitem ip35-e, szybko wykupili je ;]. Btw foxconnow jeszcze mniej w hurtowaniach dostepnych bylo, to nie ma sie co dziwic ;]. Ja btw w tyldzie kupowałem za 399(+15wysylka kurierem) i sklep calkiem niezly, plytka przyszla ekspresowo :D . Hmm jak juz kupowac cos innego to np. imo MSI NEO2-FIR jest godne zakupu, obsluga ncq, fsb 530 +chlodzenie wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 MSI bym wziął tylko niestety nie ma portu LPT. A bardzo go potrzebuje ponieważ muszę pod niego podłączyć DSMke ( takie coś do programowanie mikrokontrolerow i mikroprocesorów ) Moze mi ktoś powiedzieć czy taki port można sobie jakoś dorobić ?? jakaś przejściówka itp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 mozna dokupic przejscowke USB->LPT (cena na allegro ok 30zl) lub na karte PCI z wyjsciem LPT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) mozna dokupic przejscowke USB->LPT (cena na allegro ok 30zl) lub na karte PCI z wyjsciem LPT wszystko ładnie pięknie tylko MSI ma 2 pci i tu z tą kartą może być problem jak jeszcze chce coś dołożyć. Foxconn ma ten + że ma 3 pci. Fakt przy tej cenie mało opłacalny zakup, ale trzeba poczytać testy MSI -> http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-18 pokazały jej wady i to, że powyżej FSB500 jej wydajność maleje. Edytowane 14 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Ta płyta mnie wkurza... już 2 razy iskry z niej poszły pod DI i jeszcze żyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...