stolara Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 (edytowane) elektro255 a jak widzi program foxconna nazwę biosu i cpuz ? wgrywałeś poprzez ? Edytowane 10 Lutego 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 O no widzisz, to teraz czas sprawdzać wszystkie opcje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladerun Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Napięcie na CPU mam około 1.2.. próbowałem zwiększać to napięcie ale i tak nie chce przekroczyć 1530. Fsb:mem mam teraz na 1:1.. jak zmieniłem na 5:6 to mi pamięci jeszcze na 425 ruszały, a teraz mam 371 (i teoretycznie zapas powinien być nawet spory). A co do tygodnia procka to nie wiem za bardzo jak to sprawdzić więc wrzucam kody kreskowe;) kto mądry to mi powie:) http://img152.imageshack.us/my.php?image=imgp4519tk1.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Moja opinia na temat tej plyty jest naprawde bardzo pochlebna. Po kupnie e8400 zakupiłem dfi x38 i powiem wam szczerze, ze przesiadka nie miala sensu. Fox miał swoje wady ale to był okres "zapoznawczy" bo uz po poznaniu tej plyty bylo wszystko ok. Bios- w dfi nawet nie ma co probowac wgrywac nowego biosu bo to tragizm a wiec problemy foxa nie sa w tej dziedzinie odosobnione. Jezeli mial bym oceniac stosunek jakosci do ceny bez porownania fox kroluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro255 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 screen z cpu-z poniżej Wgrywałem przez programator który zbudowałem z mikrokontrolera karty SD i podstawki pod BIOS :) Ale myślę że dało by się przerobić jakiś program flasciach!ący a może już taki jest który by to zrobił z poziomu windowsa bez ingerowania w HW. PS. wie ktoś może gdzie można ściągnąć programik do marsa bo fox one od P35A-S nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ale jaja :D Normalnie jak mars, co do progsa to zapytaj w temacie o marsie. Ciekawe jakby tak sflashować spod dosu przez flopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 u mnie wygląda tak samo (pewnie masz bios P11) , a LPT nie widzi bo Mars go niema tylko na śledziu, program do OC Foxconna ci wysłałem zwie się AEGIS ( dostępny tylko dla zarejstrowanych użytkowników) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 To jakby ktos zrobil obejscie i moglbym wgrac programowo ten biosik to chetnie bym potestowal co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Kiedyś z kumplem wgraliśmy bios do gigabyte z innego modelu i też wszystko normalnie latało. Ale jak grał w css to miał spadki ze 100fps do 40 i tak w koło. Dobrze by było gdyby tu po mod bios komp normalnie latał i nie tracił na stabilności i wydajności. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro255 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 ok mam już AEGIS i wszystko ładnie działa a co do LPT to myślę że potrzebna by była mała modyfikacja BIOSu skoro go nie ma w marsie Znalazłem kolejny problem AEGIS i BIOS pokazuje napięcie NB o 0,6 V wyższe, na szczęście zmierzyłem multimetrem i jest na NB napięcie które sie ustawia a nie te które wyświetla (1,85V :D ) I jeszcze raz wielkie podziękowania dla @VIBOR'a za udostępnienie mi backupu swojego BIOSu i wysłanie programu AEGIS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladerun Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 A czy możecie mi powiedzieć jak macie te opcje ustawione w BIOSIE P35?! http://img256.imageshack.us/my.php?image=imgp4514nx5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 supr clock free enabled,reszta jak na screenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 sprawdzać sprawdzać czy działają te alpha timingi i inne pierdy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Słuchaj, w tym BIOSie od Marsa jest w ogóle opcja odpowiedzialna za włączenie COM?? Bo może jest ona po prostu wyłączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 elektro255 ładnie, ładnie Kolego, wielki rispekt :P. Mało kto już teraz korzysta z LPT więc jakby udało się taki bios zrobić żeby wgrać z dyskietki to byłby niezły czad :) czekamy na dalsze opinie jak płytka będzie się sprawować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 IMO powinien wystarczyć AWDFLASH ze przełącznikiem wymuszającym pełne przeflashowane BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 elektro255 Piekna sprawa z tym biosem :D Moglbys sprobowac flash spod dos-a AWDFLASH-em dolaczonym do biosa MARS-a? W razie jakby cos poszlo nie tak, to i tak masz programator :wink: Mysle, ze cala spolecznosc zebrana w tym topicu bedzie Ci dozgonnie wdzieczna :wink: :-P awdflash <name of .bin file> /py/sn/f/cc/r cheers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Poczekajcie z gratsami, niech kolega oceni działanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektro255 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Płyta działała stabilnie na orthos i procek 2,3 GHz E6300 (box) przez około 1,5h. Poza LPT wszystko działa, płyta źle pokazywała napięcie NB ale podawała prawidłowe. Niestety podczas pomiaru napięcia, zwarłem bramkę mosfeta z drenem i spalił się układ sterujący :D, więc na kolejne testy musicie poczekać aż znajdę płytę z takim układem i przelutuję ten układ :), bo niestety stypendium z tego miesiąca już wydałem na mugena więc nowej nie kupię :) Co do awarda to nie wiem czy pozwoli jak zobaczy BIOS AMI myślę że prędzej by poszło przez flasher AMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 to lipa . a liczylem na ten bios od marsa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 to lipa . a liczylem na ten bios od marsa :) Bios jest jak najbardziej OK tylko zdarzył się mały wypadek przy pracy. Jak uda się płytkę uruchomić ponownie to daj znać. Wszyscy czekamy z niecierpliwością relację z działania dodatkowych opcji ramu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 elektro255 mógł byś przy okazjii zrobić jakąś fotkę z zaznaczonymi punktami pomiaru napięć?? Był bym bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Czy w biosie można ustawić aby wentyl startował od powiedzmy 60*,a poniżej się nie uruchamiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Sprawdzilem wiekszosc flasherow... awd, ami, gigabyte, msi, fox itd... i porazka... Jest jeszcze http://www.uniflash.org/, ale ostatnia wersja pochodzi z 2005... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerio Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Mam problem z Foxconnem P35A-S. Pierwsza bolączka to OC. Mianowicie udało mi się stabilnie wyciągnąć z mojego E2160 taktowanie 3Ghz (1336/4*9, +0,125V), ale po wyłączeniu komputera i wyłączeniu z prądu nie da się go włączyć (martwa cisza... wiatraki chodzą...) - trzeba resetować BIOS zworką ;/ Druga rzecz... dość dziwna to po podłączeniu starego dysku Samsunga SP2504C w celu przekopiowania plików nie wykrywa partycji (są one widoczne jako RAW!!!! w zarządzeniu dyskami). Nie wiem czy może mieć na to wpływ tryb AHCI, z którego obecnie korzystam. Nie wiem czy została poruszona ta kwestia, jeżeli tak to przepraszam za ponowne pytanie (nie jestem w stanie przeczytać 59 stron). Dzięki wielkie z góry za pomoc! Edytowane 12 Lutego 2008 przez Nerio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 jaki bios?na nowym tak się dzieje spróbuj od p28 do p34 jakiś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerio Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 aha... nom mam najnowszy... ale numer... Problem z dyskiem też powoduje ten BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Do biosu P33 postępujesz tak jak jest opisane na 1. stronie w FAQ. Na biosie P34 i P35 to już nie pomaga. Odnośnie dysku, przestaw na IDE i sprawdź. Potem możesz ponownie przełączyć na AHCI bez dogrywania sterowników, jeśli wcześniej miałeś już je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlutowski Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wie ktos czy na tej płycie i procu E2160 komp odpali sie bez podłączonego wiatraka na procu ? Jest taka możliwośc? Pytam, bo chcę by na procu załozyć pasywnego Ninje... Wiatraka nawet nie podłączać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wie ktos czy na tej płycie i procu E2160 komp odpali sie bez podłączonego wiatraka na procu ? Jest taka możliwośc? Ja wiem, da radę pracować bez podłączonego wentyla pod cpu_fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...