Skocz do zawartości
YogiCK

Foxconn P35a / P35a-s

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - z opcji szukaj niestety nic nie znalazłem a mam problem... :damage_wall:

problem nie nowy bo z zajefajnym dodatkiem do płyty jakim jest żałosny dźwiek Realtek... :damage_wall:

po niedawnym formacie mam non stop zwiechy w jedynej grze jaka mam na kompie: COD4... bład 0xE0000005...

z lektury wielu forów wnioskuje, że jedyna przyczyna takich objawów jest wspmniany zintegrowany jeb... Realtek a problem ów jest bardzo powszechny... :blink:

Jest to cudo oczywiście tak dopracowane w swej doskonałości, że zainstalowne,nie daje sie spod menadźera uaktualnić driwera ani go usunąć... :damage_wall:

instalacja najnowszego drivera, że strony żałosnego producenta WD_R198 to oczywiście bład 0xE000227 :damage_wall:

dla mnie bomba - najnowszy sterownik i czysty system = zwiecha instalacji!!! czy oni nie sa cudowni??? :blink:

wyjasniam, że Realtek i owszem działa poprawnie (bo wgrały sie stery z CD Foxconna) - tyle, że problemy z nim to chlebek powszedni... nawet na stronce producenta gry sa opisane jakieś czary eliminujace problem - np. z wpinaniem pustego?!?! Dżeka do odpowiedniego wejscia w karcie/płycie... tyle, ze to nie wszystkim pomaga (naprawde jest opis takiego "czaru" w oficjalnym supporcie Activision!!!)

jako, że mam i używam X-FI Gamera nie potrzebuje tego Realtek'owego syfu...

stad moja prośba/pytanie czy i jak mozna sound Realteka wyłaczyć spod biosu bo niestety nie znalazłem takiej opcji (jest tylko disabler do LAN realtek'a) - Bios mam P36? a może daje sie to wyłaczyć zworką na płycie? albo trzeba coś wyłamać? lub wyciąć z płyty? :mad:

PS

sorki za styl ale jestem tak wyprowadzony z równowagi całym tym Realtekowym złomem, że z trudnoscia na soba panuję...

Miałem dokładnie to samo, myślałem, na początku, że to co innego testowałem memki, później cepa, ale coś było nie tak. Przypomniałem sobie, że zmieniałem sterowniki do zintegrowanej dźwiękówki Realteka Jakby ktoś miał problemy z Realtekiem, należy odinsalować stery w panelu sterowania, później usunąć wpisy w rejestrze a następnie ściągnąć najbardziej cywilizowaną wersję Realtek HD Audio 1.95. Na nich nie miałem problemu z Bsodami, zaś na najnowszych 1.98 bluescreenami sypie cały czas. WDM 1.96 i wyższych nie polecam bo zanika dźwięk w Windows i zaczynają się problemy.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mglysty

Dziwne, że nie wyłączyłeś tego wcześniej, mając niezintegrowaną dźwiękówke. Nie sypał ci system błędami, jak miałeś zainstalowane obie naraz?

cały czas miałem zainstalowane i w pełni działajace dwie karty: Realteka i X-FI - zero problemów czy konfliktów - obie karty działały niezależnie - np. głosniki i słuchawki miałem wpięte do X-FI a jak sie okazało z mikrofonu korzystałem prze Relteka tylko dlatego, że go zapomnialem przepiąć...

natomiast problem zrobił sie po ostanim reinstalu windy - i faktycznie wtedy wgrałem najnowsze stery R1.98... i to pewnie był bład tak jak to zdiagnozował u siebie Spylon

widocznie wczesniej miałem starsze stery a te najnowsze to kupa... ale ile sie trzeba nawkur... i nakombinowac żeby do tego dojść - żal panów od softu do Realteka...

dzieki wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie czy na NB będzie pasowało Thermalright HR-05SLI, akurat takie mam i chcę je wykorzystać. Może ktoś próbował?

Próbował ... jest o tym nawet w FAQ na pierwszej stronie. U mnie tak siedzi, lekko odgięty i pod kątem 45 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie jaka jest róznica pomiędzy Foxconn P35a-s a Foxconn P35ax-s ?? Ta druga jest o 70 zł tańsza, co ona oferuje w porównaniu do Foxconn P35a-s? Oprócz obsługi CF bo to umiem sam wyczytać na stronie foxconna, ale jeżeli jest lepsza to dlaczego jest tańsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos na P35A pamieci A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition? Jak ze soba wspolpracuja? I jak wyglada sprawa z pamieciami OCZ Reaper - podobno sa klopoty?

U mnie siedzą OCZ Reaper.Narazie nie zaobserwowalem żadnych klopotów!Tyle że jeszcze nie kręcilem zbytnio sprzętu tylko na 3Ghz mojego C2D E7200 póscilem!jak sie pamiatki bedą spisywać w dalszym Oc tego narazie nie wiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem w tym, że kupuje na apollo, a tam już a-s już usuneli i jest tylko ax-s.. ;/ Więc jezeli nie ax-s to wezme msi neo2-fir

btw. reszta kompa: ocz reaper 2x1gb 800mhz, 4850 powercolor, e7200, to lepiej ax-s czy neo2 fir ?

Edytowane przez fuSion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czym polega ta jej biedota :D ? To ze ma 2 banki na pamięć to za bardzo mi nie przeszkadza, bo i tak używam XP który obsługuje max 3GB. Kusi mnie ten Cross Fire bym dokupił druga 4850 ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na czym polega ta jej biedota ?

Przyjzyj sie tam tym zdjeciom

A co do crossfire to przeciez na p35a-s tez da sie zrobic tylko problem w tym, ze foxconn nie gwarantuje ze to bedzie chodzic i na dodatek drugie pci-e ma predkosc x4 lub x8 wiec za duzego ewentualnego zysku to nie bedziesz mial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam takiego doświadczenia żeby rozpoznać co brakuje płycie patrząc na jej zdjęcie >_>

A co do crossfire to przeciez na p35a-s tez da sie zrobic tylko problem w tym, ze foxconn nie gwarantuje ze to bedzie chodzic i na dodatek drugie pci-e ma predkosc x4 lub x8 wiec za duzego ewentualnego zysku to nie bedziesz mial.

Jaki jest sens robienia CF na płycie na której nie da ono wzrostu wydajności? Edytowane przez fuSion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem w tym, że kupuje na apollo, a tam już a-s już usuneli i jest tylko ax-s.. ;/ Więc jezeli nie ax-s to wezme msi neo2-fir

btw. reszta kompa: ocz reaper 2x1gb 800mhz, 4850 powercolor, e7200, to lepiej ax-s czy neo2 fir ?

To weź MSI Neo2-fir, chyba że chcesz być pierwszy do sprawdzania, to może być AX-S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P35AX-S

P35A-S

p35ax-s ma tylko dwa banki na pamiec, a zreszta widac na powyzszych zdjeciach, ze ta z "x" jest "biedniejsza".

Kategorycznie się z tym nie zgadzam, i absolutnie nie polecam P35AX-S - ono się ledwo podkręca :angry: Sprawdzałem żeby nie było :wink:

Mam także pewną uwagę co do tych co sprawdzali BIOS MARSA. Sprzedałem koledze swoje P35A i włożył tam BIOS od właśnie MARSa. I ma teraz problem, bo nie działają w ogóle mnożniki napięcia, nie działają też pewne dzielniki - powiedzcie dlaczego nie sprawdziliście tego dokładnie? Nie chciało się czy co? Podnieśliście wielką wrzawę że działa a tak naprawdę gość będzie teraz w plecy z mhzami procka (na codzień działał z 1,6V na E2160, teraz ma w BIOS max 1,6 a real 1,57). I trza szukać programatora... Wiem że każdy działa na swoją odpowiedzialność, ale Ci co wgrali naprawdę się nie postarali i tyle

Edytowane przez Opson6667

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi