Polar Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Costi, architektura procesora X-FI jest tworzona pod takie ściśle określone zadanie jakim jest wewn. resampling i na to zużywa prawie całą moc! Czasy magii creativa już sie skończyły nawet Microsoft pokazał im ich miejsce w szeregu. To o czym mówię teraz to tylko i wyłącznie kwestia EAX. Dla jednych ważne dla innych nieporozumienie. Z powodzeniem do obsługi tego efektu jak i całego przetwarzania dźwięku może sterować CPU komputera. Dowód ? Karta ASUS z tego tematu. Obecne procesory poradzą sobie ze wszystkimi takimi efektami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Dostalem maila od overclockers.co.uk... Dear, Thank you for your webnote, we should be getting a delivery in today, they will take a while to update on the website, so if you try monday it should be updated. Regards Widze, ze nawet szybciej to zrobili... karta IN STOCK http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=SC-002-AS tutaj tez... http://www.specialtech.co.uk/spshop/custom...?productid=5806 £ 54.32 A w Polsce? Dostępność dla dystrybutorów: Już są Cena sugerowana: 219 PLN brutto Gwarancja: minimum 24 miesiące (niewykluczone, że będą trzy lata). Są dla polskich dystrybutorów. Problem w tym, że akurat w Polsce dziwnym trafem nikt nie chce ich brać. Parę dni temu nawet dostałem linki do dwóch sklepów na Białorusi, gdzie sprzedają Xonary. U nas, jak się gdzieś wychylą na chwilę to ktoś przypiernicza takie ceny, że odechciewa się kupować. no comment... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Sprowadzanie czesci do kompa z Bialorusi to juz przegiecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Sprowadzanie czesci do kompa z Bialorusi to juz przegiecie...Hehe , czesc ludzi , ktorzy tym handluja biora towar tez z za naszej granicy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Bo Polska to republika bananowa, którą sobie wybierają firmy typu creative i nie tylko firmy... Tu jak nie posmarujesz to nic nie osiągniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Sprowadzanie czesci do kompa z Bialorusi to juz przegiecie... E tam. Naszym nie posmarowali, to przynajmniej Łukaszence coś odpalili. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Sprowadzanie czesci do kompa z Bialorusi to juz przegiecie... To jak zamawiamy ?? Niech nam vódki kilka litrów dorzucą, sprzeda się i będziemy mieli za pół darmo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 ASUS Xonar D2/PM jest już w wielu polskich sklepach w necie. W końcu to ASUS , kwestia krótkiego czasu zanim ta karta sie stanie powszechna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 A chcecie zobaczyc dowcipasa: http://allegro.pl/item356142572__asus_xona...a_gwar24m_.html :lol: EDIT: na ceneo.pl tez to nieciekawie wyglada: http://www.ceneo.pl/801345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Nic tylko brać :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy666 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Zastanawiam się nad tą własnie kartą. Z tym że jak do niej podłączyć słuchawki? Bo raczej na tył kompa nie będzie mi się chciało zaglądać a na głośnikach które mam zamiar zakupić wyjścia na słuchawki nie ma (ML SOLO 7C). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Czy jakiś posiadacz Xonara mógły powiedzieć jaki jest dźwięk na tej karcie? Z tego co wyczytałem w zachodnich testach to dźwięk jest świeży, góra błyszczy, jest ogólnie crispy ^^ a właśnie takiej barwy szukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Czy jakiś posiadacz Xonara mógły powiedzieć jaki jest dźwięk na tej karcie? Z tego co wyczytałem w zachodnich testach to dźwięk jest świeży, góra błyszczy, jest ogólnie crispy ^^ a właśnie takiej barwy szukam. Nie ty jeden :) Szkoda tylko że ta karta to jakieś widmo :damage_wall: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Trzeba chyba założyć zbiorczy temat "Dobry, ale nieosiągalny w Polsce sprzęt" :mur: Byłoby trochę tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Xonara D2 można dostać "już" za 459zł a w gościu na allegro chciał za nią 800zł :lol2: :lol2: http://www.ceneo.pl/801345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Asus Xonar D2 PM test z X-bitlabs , obszerny z wieloma wykresami, tabelkami i liczba klatek w grach. Edytowane 15 Maja 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Paranoja... :mur: Xonar DX jest dostępny w niemal całej Europie oprócz Polski, Czech i Słowacji... Węgry... http://www.arukereso.hu/hangkartya-c3140/a...-p24465259.html Rumunia... http://www.compari.ro/placi-audio-c3140/as...-p24465259.html Bułgaria... http://www.pazaruvaj.com/zvukovi-karti-c31...-p24465259.html Włochy... http://www.prezzi24.it/schede-audio-c3140/...-p24465259.html 70 Euro ~ 240zł Napisałem do dystrybutorów Asus-a na Polskę... wyrażając moje ubolewanie... ;) cc@ab.pl info@incom.pl action@action.pl info@abcdata.com.pl Jak Wam się chce, to zróbcie to samo... może karta w końcu pojawi się w polskich hurtowniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Frost_ Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 RaKLeZ - znajdz mi taką w Irlandi, lub Hiszpani :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dostałem mail od komputronika... Witam Niestety DX nie będzie w naszej ofercie - towar niszowy i nie mamy możliwości zamówienia go.. Mamy dostępne karty Xonar D2 (na PCI i PCI-Ex) extra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Hahaha towar niszowy. Towar by był tani i super konkurencyjny dla ich głównego sponsora CREATIVA dlatego go nie ma. Polska to republika bananowa z gospodarką przejściową. Dalej nie będę pisać bo złamie regulamin, ale każdy chyba wie o co chodzi :lol2: procesor xfi to nie tylko resampling - tu masz wiecej : http://www.frazpc.pl/artykuly/397/XFi,/czy...karty/dzwiekowe żadnym procesorem tego nie zastapisz - ba problem jest z emulacja nawet slabych procesorow dsp bo to jednostki specjalizowane jak i gpu dziwne by tak mocny procek jak x-fi tracił czas na tak prostacką rzecz jak resampling który programowo jest klepany już od dawna(chyba że robi to w najwyższej jakości a z tym nawet coreduo 2.5ghz chwile musi pomyśleć) asus nie potrafi nic powyzej EAX 2.0 - nie ma licencji, mieć jej nie będzie(chyba że zacznie montować procki x-fi) i jedyne co może robić to nabijać ludzi w butelke tanią emulacją(dalej to będą wciąż efekty na poziomie EAX 2.0) Bredzisz, bredzisz, bredzisz ziom, takie bzdety jakby Creative ci płacił bo chyba sam w to nie wierzysz ? Poczytaj sobie na temat na co jest tracone 70% mocy [ciach!]ianego procka X-FI na wewn. resampling cały czas wszystkiego - efekt uboczny cholernie się grzeje. A ASUS potrafi emulować każdy EAX z szybkościami praktycznie takimi jak normalny X-FI. Edytowane 21 Czerwca 2008 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Swojego Xonar'a kupiłem w Stockholmie, za około 330 zł w przeliczeniu na naszą walutę. Było to z 5 miesięcy temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy666 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 No to wyszedł nowy xonarek- XONAR HDAV 1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Ten nowy Xonar zapowiada się genialnie - wreszcie HDMI i wielokanałowe PCM, wprawdzie 7.1 HD tylko poprzez dołączonego playera, ale mam nadzieję że PCM 5.1 16/48 będzie działac normalnie zarówno we wszelkich playerach, jak i w grach. Inaczej to w sumie nie miało by to sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jaka jest róznica między d2 a d2x? Tego drugiego mogę wyrwać za niecałe 400pln oczywiście nówkę już w polsce. Opłacalny interes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 pci a pci-e - d/dx2 to jedyna roznica co do oplacalnosci to nie wiem, ściągając przez znajomego ze stanów moge miec za 330zł +/-10 wiec jakby wliczyc vat plus ew clo to cena 400zl za zakup w polsce jest jak najbardziej ok przy wersji pcie(dx2) należy się liczyć z koniecznością podpięcia zasilania dodatkowego, wtyczka jak do stacji fdd. działa w każdym slocie pci-e(podobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 A co sądzicie o wersji na USB? Czy warto to kupować? Cena jest znośna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy666 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Z tego co wyczytałem to warto kupić pod usb chociaż i tak jakoś wolałbym "tradycyjną". Czym się rózni dx od d2x? Jakie wzmacniacze operacyjne są zastosowane w dx? I co to jest ten procesor graficzny Splendid HD Video w HDAV? Jak to działa? Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Suchy666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Z tego co wyczytałem to warto kupić pod usb chociaż i tak jakoś wolałbym "tradycyjną".Też bym wolał wewnętrzną karte, ale póki co jest za droga. Nigdy nie miałem styczności z kartami na USB dlatego zastanawia mnie dlaczego jest aż taka różnca w cenie. Wprawdzie na pierwszy rzut oka można powiedzieć jakie są różnice, ale mnie bardziej interesuje czy dźwięk generowany przez nie jest taki sam. Bo karta mi potrzebnie do podłączenie głośników ew. słuchawek, czyli Xonar U! teorytycznie powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Tylko kto używa pro logic ? To był standard z 10 lat temu (ścieżka stereo była uprzestrzenniana na 4 kanały - płyt nagranych w D Pro Logic było tyle co nic). Pro Logic to pic na wodę ... zupełnie można go olać jak efekt łazienki w sterownikach kart dźwiękowych. dolby prologic II - doczytaj sobie - to ma ze 3 lata raptem Costi, architektura procesora X-FI jest tworzona pod takie ściśle określone zadanie jakim jest wewn. resampling i na to zużywa prawie całą moc! Czasy magii creativa już sie skończyły nawet Microsoft pokazał im ich miejsce w szeregu. To o czym mówię teraz to tylko i wyłącznie kwestia EAX. Dla jednych ważne dla innych nieporozumienie. Z powodzeniem do obsługi tego efektu jak i całego przetwarzania dźwięku może sterować CPU komputera. Dowód ? Karta ASUS z tego tematu. Obecne procesory poradzą sobie ze wszystkimi takimi efektami. procesor xfi to nie tylko resampling - tu masz wiecej : http://www.frazpc.pl/artykuly/397/XFi,/czy...karty/dzwiekowe żadnym procesorem tego nie zastapisz - ba problem jest z emulacja nawet slabych procesorow dsp bo to jednostki specjalizowane jak i gpu dziwne by tak mocny procek jak x-fi tracił czas na tak prostacką rzecz jak resampling który programowo jest klepany już od dawna(chyba że robi to w najwyższej jakości a z tym nawet coreduo 2.5ghz chwile musi pomyśleć) asus nie potrafi nic powyzej EAX 2.0 - nie ma licencji, mieć jej nie będzie(chyba że zacznie montować procki x-fi) i jedyne co może robić to nabijać ludzi w butelke tanią emulacją(dalej to będą wciąż efekty na poziomie EAX 2.0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 dolby prologic II - doczytaj sobie - to ma ze 3 lata raptem A może sobie Ty doczytasz -> 3021105[/snapback] dziwne by tak mocny procek jak x-fi tracił czas na tak prostacką rzecz jak resampling który programowo jest klepany już od dawna(chyba że robi to w najwyższej jakości a z tym nawet coreduo 2.5ghz chwile musi pomyśleć) Używam najwyższej jakości resamplera i w czasie rzeczywistym nie zabiera to więcej niż 1/3 czasu CPU X2 1,9 Ghz ( http://www.mega-nerd.com/SRC/fb2k.html ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...