Skocz do zawartości
kocolot

Komp Za 3000 +/- Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. Do wydania 3000 zł plus minus 100zł. Da się za to złożyć kompa z monitorem lcd 19"? Jeśli tak to bardzo bym prosił o rady i propozycje.

Napiszę co chciałbym aby było w zestawie.

procek Intela.

płyte już wybrałem. Jest to Abit IP35-E (właściwie jedyna rzecz jaka wybrałem :) )

ramy 2GB

grafika właśnie. Cy jest możliwość upchnięcia za tę kasę jakiegoś 8800gts?

dysk

nagrywarka dvd

zasilacz, który to pociągnie.

obudowa

no i monitor lcd 19", taki żeby można pograć, pooglądać filmy, i poprawcwać z netem czy np edycja tekstu. Nie używam programów graficznych itp.

Czy jest możliwość w tej cenie (3000zł) zmontować taki zestaw?

Bedę bardzo wdzięczny za pomoc.

aha sprzęt bedę kupował w apollo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wpypisanie tych cześći. Może znajdzie się jeszcze ktoś kto doradzi resztę zestawu :)

Zapomniałem dodać,ze będzie jeszce drukarka brother dcp 115c (co jeszcze bardziej komplikuje sprawę :-P )

Widzę już teraz, że będzie ciężko się zmieścić w tej sumie. Ostatecznie zrezygnuję z grafiki. A może ktoś ma jakąs inna alternatywę. I można by zrezygnować z czegoś innego np proc. Przy płycie bym wolał pozostać co wymieniłem.

Z góry dziękuje za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałem coś takiego.

C2D E2160 1.8GHz

Abit IP35-E

2GB 667MHz Goodram

8800GTS Gigabyte 320MB

Dysk WD 250GB

DVDR Samsung SH-S183A

Obudowa Modecom HARRY b/z

Brother DCP-115C

suma 2650. Tylko, że bez monitora.

Nie chodzi mi o super monitor do grania. Tylko o taki na któym da się tez czasem w coś zagrać. Nawet jak czasem zasmuży to świat mi się na głowę nie zawali. Z tego co wyczytałem najbardziej uniwersalne matryce to MVA i PVA, ale monitory z nimi są droższe. Zostaje więc TN. Czy da się znaleźć coś sensownego? tok do ok 700zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro chcesz tylko czasem w coś zagrać po co Ci 8800 GTS? Kup 7600 GT za połowę ceny 8800 i masz kasę na monitor...

I waśnie chyba tak zrobię. Tylko, że zamiast 7600 wezmę 8600 lub radka x1950xt lub pro. Wydaje mi się, że bedą to lepsze karty na najbliższy rok lub półtora niż 7600.

Co do monitora. Chcę lcd. Od dłuższego czasu w pracy używam właśnie takiego monitora i bardzo dobrze się z tym czuję. Z całym szacunkiem, może i crt lepiej oddają kolory, ale wolę mieć na biurku lcd niż 10 kilogramową szafę. Wg nie różnica jakości obrazu nie jest aż tak duża między crt i lcd.

Prosiłbym o jakąś radę co do monitora w sensownej cenie na matrycy MVA lub PVA.

8800 sobie raczej odpuszczam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi