Skocz do zawartości
Tecumseh

Opis W Necie Ustawień Att Dla Nowszych Kart

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, odkąd mam x1950xt, nie potrafię jakoś poustawiać opcji. Gdy włączę Ati Tray Tools, zakłócam działanie drivera i karta mi się nie przetaktowuje automatycznie w środowisku 3D (nawet gdy tylko ustawiam prędkości wiatraka do temperatury rdzenia). Jak próbuję ustawić odpowiedni profil z defaultowymi taktami karty w 3D, zawiesza mi kompa i tylko twardy reset pozostaje. dodam, że już szukałem na forum z godzinę (liczba stron wyszukanych jest jednak zawrotna i nie do przejścia).

Dzięki za pomoc!

Edytowane przez Tecumseh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zmianie grafiki polecana jest reinstalacja systemu... kombinowales ze zmiana sterownikow?

tak- system od nowa i stery też. coś koliduje pomiędzy sterownikiem, który ma swoje ustawienia częstotliwości, a ATT, które wprowadza własne pomysły. tylko nie wiem, jak jedno z drugim pogodzić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj problem wynikl stad, ze przy pierwszym odpaleniu att kliknales tak na pytanie programu o to,czy ma wylaczac jeden z procesow sterownika. Bez jego dezaktywacji nie dziala podkrecanie przez zaden soft z grupy "third party" ;) ,przy tym jest on odpowiedzialny za zmiany zegarow i napiec w zaleznosci od trybu(2/3d)Rozwiazaniem moze byc grzebanie w ustawieniach att (wylaczenie podmenu oc?) lub reinstalacja programu. W kwestii zmiany zegarow polecam ati tool.

Nie zapominaj rowniez ze napiecia w trybie 2d nie sa rowne tym z 3d. Edit:opera mini swiruje.

Edytowane przez Hammerhead

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoj problem wynikl stad, ze przy pierwszym odpaleniu att kliknales tak na pytanie programu o to,czy ma wylaczac jeden z procesow sterownika. Bez jego dezaktywacji nie dziala podkrecanie przez zaden soft z grupy "third party" ;) ,przy tym jest on odpowiedzialny za zmiany zegarow i napiec w zaleznosci od trybu(2/3d)Rozwiazaniem moze byc grzebanie w ustawieniach att (wylaczenie podmenu oc?) lub reinstalacja programu. W kwestii zmiany zegarow polecam ati tool.

Nie zapominaj rowniez ze napiecia w trybie 2d nie sa rowne tym z 3d. Edit:opera mini swiruje.

Czyli nie powinienem wyłączać owego procesu? poszukam w opcjach programu i spróbuję ponownie włączyć. A nie orientujesz się jakie napięcia ma mieć w 2D i 3D Radek His-a 1950xt z IceQ Turbo? szukałem info na stronie producenta, ale nie znalazłem.

Tak czy siak dzięki za trop, spróbuję pchnąć sprawę dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi