Skocz do zawartości
Kynek

Pytanko O Karte Muzyczna

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie , posiadam w tej chwili karte zintegrowana SigmaTelAudio i zamierzam kupic jakas Creativa i moje pytanie w zwiazku z tym czy bede musial ta zintegrowana w jakis sposob wylaczac w biosie czy gdzies ? czy wystarczy poprostu jej nie instalowac ? , chodzi mi o to zeby nie bylo jakichs niekomatybilnosci jak zainstaluje nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acha , tylko ja nie wiem gdzie taka opcja jest w biosie dzisiaj probowalem to zrobic i nie moglem jej znalezc

Wyłączać nie musisz, możesz mieć dwie karty muzyczne i np. do tej zintegrowanej podpiąć słuchawki, a do nowego Creative'a jakieś dobre głośniki - i jeżeli chcesz w danej chwili korzystać ze słuchawek zmieniasz domyślne urządzenie audio (panel sterowania => dźwięki i urządzenia audio) na zintegrowaną kartę. Możesz też sterowników wogóle nie instalować albo wyłączyć ją w BIOSie (choć nie musisz, jednak jeżeli nie chcesz jej używać to lepiej wyłączyć żeby uniknąć śmieci związanych z alertami o niezainstalowanym sprzęcie i tak dalej). Jeżeli chodzi o to, gdzie znajduje się opcja wyłączenia - w każdym BIOSie wygląda to inaczej, jednak w większości przypadków znajduje się ona w menu "Integrated Peripherals".

Pozdrawiam

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi