Skocz do zawartości
SotY

Tania Plyta Pod S939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moze ktos polecic jakas tania plyte S939 z zintegrowana grafika (dobrze zeby miala tez 1 slot pci-e 16x), ktora jest w stanie pociagnac HTT300 ? Zostal mi stary procek venice 3000+, ktory chodzil u mnie na DFI nF4 Ultra-D 9x300 na default napieciu plus pamieci 2x512MB DDR500 i chcialem cos zmontowac na tym mamie zeby pochodzilo kilka nastepnych lat. Sklaniam sie w strone chipsetu nvidii czyli jakis 6100 albo 6150 tylko czy one sa w stanie chodzic z takim HTT ? Jezeli wierzyc komentarzom na newegg to Biostar GeForce 6100-M9 daje rade tylko jakos odstrasza mnie troche ta marka.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16813138269

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho nie oplaca sie kupowac juz nic na s939 ;) Sprzedaj to co masz i kup Jakiegos sempa (okolo 70zl) Foxconna z integra i do tego ram ddr2 najtanszy.

No k... kolejna "zlota rada" na tym forum. Napisalem konkretne pytanie o plyte pod s939 a nie czy mi sie oplaca czy nie. Czy czytanie ze zrozumieniem jest na prawde takie trudne ? :/ Polecasz mi przesiadke z venice, ktory chodzi bez zmiany napiecia na 2.7GHz na semprona ? Czy na prawde myslisz, ze to ma sens czy po prostu piszesz bo Ci sie nudzi ? Juz raz mi tak super tutaj "radzili" zeby sie przesiasc na x2 am2 jak pytalem o zakup Opterona 165 i cale szczescie, ze nawet nie bralem pod uwage tych rad bo za $95 mam opterona, ktory moze dobije do 3.0GHz jak tylko jutro dostane scythe infinity. Ehh myslalem, ze znajde tutaj jeszcze kogos kto potrafi odpowiedziec na rosto zadane pytanie ale chyba sie mylilem :/

Edytowane przez SotY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No k... kolejna "zlota rada" na tym forum. Napisalem konkretne pytanie o plyte pod s939 a nie czy mi sie oplaca czy nie. Czy czytanie ze zrozumieniem jest na prawde takie trudne ? :/ Polecasz mi przesiadke z venice, ktory chodzi bez zmiany napiecia na 2.7GHz na semprona ? Czy na prawde myslisz, ze to ma sens czy po prostu piszesz bo Ci sie nudzi ? Juz raz mi tak super tutaj "radzili" zeby sie przesiasc na x2 am2 jak pytalem o zakup Opterona 165 i cale szczescie, ze nawet nie bralem pod uwage tych rad bo za $95 mam opterona, ktory moze dobije do 3.0GHz jak tylko jutro dostane scythe infinity. Ehh myslalem, ze znajde tutaj jeszcze kogos kto potrafi odpowiedziec na rosto zadane pytanie ale chyba sie mylilem :/

Nie denerwuj sie tak :mur: Na tej zmianie wyszedl bys jeszcze na plusie, a mama bedzie wymagac 2700MHz na procku?

Ale jesli jestes bardzo przywiazany do swego venice to bierz Biostar TF6100 bo imho ciekawei wyglada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie denerwuj sie tak :mur: Na tej zmianie wyszedl bys jeszcze na plusie, a mama bedzie wymagac 2700MHz na procku?

Ale ja nie chce wyjsc na plus. Mam sprawdzonego procka i pamieci (u mnie chodzilo wszystko ponad 2 lata 2.7GHz/DDR500) wiec chce jak najnizszym kosztem i bez kombinowania (nie mam czasu bawic sie w ebay) zlozyc mamie kompa, ktory wytrzyma jeszcze kilka lat bo obecny Celeron 700@1050 juz zaczyna niedomagac (nawet glupi skype nie wyrabia z wlaczona kamera). Skoro wiem, ze procesor bez problemu wyciagnie te 2.7GHz to chcialem kupic taka plyte, ktora wyrobi na HTT300 bo szkoda marnowac potencjalu procesora. Nie wiadomo czy np. skype 15.x czy tam inny IE10.x nie bedzie potrzebowal takiej mocy za kilka lat ;)

Ale jesli jestes bardzo przywiazany do swego venice to bierz Biostar TF6100 bo imho ciekawei wyglada ;)

Pytanie zadalem liczac na odpowiedz kogos kto sie kiedys zetknal z ta lub podobna plyta i przerabial krecenie HTT. Niestety komentarze na newegg sa czesto wyssane z palca wiec wole uzyskac bardziej wiarygodna odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi