Skocz do zawartości
dawid_maxim

Połączenie Sieciowe - Udostepnianie Internetu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepraszam jeśli wprowadziłem troche bałaganu lub chaosu ponieważ nie wiedziałem do ktoregop działu mam iść z tym problemem. Otóż posiadam w domu od niedawna 2 komputery i chciałem na obydwu mieć internet. Kozystam z internetu z sieci dialod czyli z dialNetu, niestety posiadam łącze z dynamicznym ip (DSL). Chciałem udostepnić internet z mojego koputera do komputera moich rodziców jednak mam z tym problem. Sytuacja wyglada mniej wiecej tak.

Mój komuter:

-2 karty sieciowe (jedna zintegrowana druga pod PCI)

-do jednej karty podłączony jest modem DSL który otrzymałem od Dialogu do drugiej kary zaś podłączony jest kabel sieciowy krosowany.

Komputer rodziców:

-podłączony do mojego komputera za pomoca owego kabla krosowanego (posiada zintegrowana kartę sieciową)

Sytuacja:

Używam kreatora tworzenia sieci i tworze ja w ten sposób, że moj komputer udostepnia internet a komputer rodziców odbiera internet od innego komputer w sieci (czyli mojego). Niestety połązenie sieciowe działa nienagannie, z kolei internetu nie ma na komputerze moich rodziców.

Przy obydwu komputerach wpisałem adres ip, który rózni się od siebie jedynie ostatnia cyferką (analogicznie 1 i 2)

Co mam zrobić, żeby na komputerze rodziców działał internet. Pomóżcie proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi