dawid_maxim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam, przepraszam jeśli wprowadziłem troche bałaganu lub chaosu ponieważ nie wiedziałem do ktoregop działu mam iść z tym problemem. Otóż posiadam w domu od niedawna 2 komputery i chciałem na obydwu mieć internet. Kozystam z internetu z sieci dialod czyli z dialNetu, niestety posiadam łącze z dynamicznym ip (DSL). Chciałem udostepnić internet z mojego koputera do komputera moich rodziców jednak mam z tym problem. Sytuacja wyglada mniej wiecej tak. Mój komuter: -2 karty sieciowe (jedna zintegrowana druga pod PCI) -do jednej karty podłączony jest modem DSL który otrzymałem od Dialogu do drugiej kary zaś podłączony jest kabel sieciowy krosowany. Komputer rodziców: -podłączony do mojego komputera za pomoca owego kabla krosowanego (posiada zintegrowana kartę sieciową) Sytuacja: Używam kreatora tworzenia sieci i tworze ja w ten sposób, że moj komputer udostepnia internet a komputer rodziców odbiera internet od innego komputer w sieci (czyli mojego). Niestety połązenie sieciowe działa nienagannie, z kolei internetu nie ma na komputerze moich rodziców. Przy obydwu komputerach wpisałem adres ip, który rózni się od siebie jedynie ostatnia cyferką (analogicznie 1 i 2) Co mam zrobić, żeby na komputerze rodziców działał internet. Pomóżcie proszę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Wpisz DNS'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ale w jaki sposób? Moge je sobie wymyślić z głowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 http://storage.dobreprogramy.pl/demonstrac..._domowa_low.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...