homzik Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam, Zaciekawil mnie 35-watowy Athlon X2 3800+ AM2 ... Jednak czytajac opinie na Proline mozna dojsc do wniosku ze 35W 90nm osiaga podobno wyzsze temperatury niz procesory na Brisbane 65nm z wiekszym poborem mocy (np. BE-2300 / BE-2350 - 45W)... To mozliwe? Bo ja juz zglupialem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a co w tym dziwnego, że 90 nm ma wyższą temperaturę niż 65 nm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 bo ma 90nm ma 10 watow TDP mniej... a to nie jest najwazniejsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Nei? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 to ja juz nie wiem czy mam zostawiac 35W czy brac BE-2350 45W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 IMHO: Jeśli to ma być wydajne, to Windsor F3. Jeśli ma być wydajne i oszczędne to BB. Jeśli ma być oszczędne to BE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ma byc jak najcichsze i niepodkrecane... ale ja nie wiem czemu 35W ciepla ma byc goretsze od 45W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zależy czym sprawdzałeś temperaturę, na jakich ustawieniach, na jakiej paście i wiatraku i na jakiej płycie. U mnie w idle (przeglądanie Netu + mp3) mój radiator na BB jest dosłownie chłodny. Jak do tego włączysz kontrolę wiatraków w bios, to jest niesłyszalny. Oczywiście procek chodzi na fabrycznym 1900MHz, Cool&Quiet jest wyłączone. Napięcie na procku to 1.30V. Na 1.25 też chodzi, ale wydajność bierze w łep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Oczywiście procek chodzi na fabrycznym 1900MHz, Cool&Quiet jest wyłączone. Napięcie na procku to 1.30V. Na 1.25 też chodzi, ale wydajność bierze w łep. :blink: po obniżeniu napięcia spada wydajność ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Oczywiście procek chodzi na fabrycznym 1900MHz, Cool&Quiet jest wyłączone. Napięcie na procku to 1.30V. Na 1.25 też chodzi, ale wydajność bierze w łep. Trafiłeś straszną padakę.. Do 2GHz powinno wystarczyć 1,2V. Mój bangla z C'a'Q 9,5/6 - 1,475/1,1V, może masz coś nie tak z memkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 :blink: po obniżeniu napięcia spada wydajność ?A moze po prostu jest niestabilne :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Napięcie na procku to 1.30V. Na 1.25 też chodzi, ale wydajność bierze w łep. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...