dr4cool Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam pytanie odnośnie kabli SATA mianowicie posiadam dysk SATA II i chciałbym podłączyć go poprzez metrową tasiemkę z tej aukcji. W opisie pisze, że jest to kabel SATA I ale wydaje mi się, że pod SATA II używa się tych samych tasiemek. Czy mam rację? Na Wikipedii przeczytałem, że metr to właśnie maksymalna długość taśmy SATA. Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma podłączony dysk SATA II pod tak długą tasiemkę? Czy tak podłączony dysk chodzi bezproblemowo? Czy może tak długie tasiemki nadają sie tylko do napędów optycznych? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Montowalem w serwerze kontroler sata Adapteca i do niego byly tasiemki o dlugosci 150 cm (chyba, ale 100 cm mialy na pewno) i wszystko dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4cool Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 To super, że działało. :) Kupię tą tasiemkę i sprawdzę jak bedzie u mnie dzięki i pozdrawiam. Mam jeszcze pytanie z innej beczki jak wyedytować tytuł tematu? Bo widzę, że walnąłem w nim literówkę. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 You have to use teh sekret mod powaz XD Poprawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...