Skocz do zawartości
k4sha

Brak Dźwięku (realtek Hd) Na Gigabyte Ga-m55s-s3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę główną jak w temacie, czyli GA-M55S-S3 (rev. 2.0). Płyta jest nowa. Wszystkie sterowniki wgrywają się poprawnie. Jednak kiedy przychodzi do instalacji dźwiękówki zintegrowanej na mobo pojawiają się problemy. Instalacja sterowników z płyty producenta, jak i nowych prosto ze stronki Realtek nic nie daje. Poza tym w Menadżerze urządzeń nie wykrywa wcale tego układu. W BIOSie ustawione jest prawidłowo. Nie mam pojęcia czemu dźwięk nie działa. Układ nazywa się Realtek ALC888.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! mam dokładnie ten sam problem! Wchodzę do managera urządzeń i pokazuje ze ten sprzęt nie może działać prawidłowo - pokazuje nieznane urządzenia: HASP HL 2.16, i kontroler multimediów. Nie wiem czego to może być wina, instaluje oryginalne sterowniki z płytki dostarczone od producenta, płytę mam ASUS P4K WS, pomóżcie! Windows jest świeżo zainstalowany, sp2 z aktualizacjami z lutego 2007 i karta dźwiękowa na płycie Realtek HD ALC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem z tą kartą dźwiękową :] ściągnąłem nowe sterowniki płyty głównej i karty ze strony producenta :) i potem tam jak sie wchodzi w manager urządzeń czy coś takiego to był wykrzyknik przy szynie PCI i trzeba było ją zainstalować (samo się instaluje automatycznie) i wtedy wykryje wam kartę dźwiękową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi