BLaDDe Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 witam! mam taki problem. jak volcano jest na low to Board Temperature jest 30 st. C a jak zmienie volcano na high to w ciagu sekundy jest Board Temperature juz miedzy 58/64 st. C! wogole co dokladnie jest to Board Temperature. czy to jest temperatura chipsetu??? jak moge zmniejszyc Board Temp??? w sumie fakt ze na high to tylko hardcorowcy maja ustawione ale to jest czysto teoretyczne pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Masz tego coolerka podłączonego do płyty czy bezpośrednio do zasilacza? Może jakiś ciepły powiew na chipset leci jak zwiększasz obroty? Będę miął taką samą konfiguracje (Epox + V7+) i mam nadzieje nie mieć takich problemów :wink: hyper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 U mnie jest to samo... To nie jest prawdziwa temperatura, tylko przekłamania w programie którego używasz do odczytu. Wygląda to tak, jakby miernik obrotów był brany za czujnik temperatury. MBM, z którego korzystam, ma jeszcze inne bugi - pokazuje nieprawdziwe taktowanie procka, napięcie vdimm zamiast +3.3 i tak dalej. Trzeba poczekać na wersję z lepszą obsługą Nforce2. Zatem nie ma co się przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 zle masz ustawione pomiary. u mnie tez skacze, ale to chyba cos z zasilaczem. Temp boardu jest czytana z innego czujnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLaDDe Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 tak mnie sie wydaje wlasnie ze jak daje na high to poprostu wentyl dmucha gdzies mocno cieplym powietrzem na czujnik i tyle. cza przywyknac. i tak mam na low Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 tak mnie sie wydaje wlasnie ze jak daje na high to poprostu wentyl dmucha gdzies mocno cieplym powietrzem na czujnik i tyle. cza przywyknac. i tak mam na low a mi sie widzi, ze to czujnik nie na plycie, tylko wskazanie z zasilacza, albo cos w tym stylu. mi raz pokazal 118C jak v7+ byl na max ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Ehh, to wcale nie tak... Zróbcie sobie prosty test - przełączcie "bieg" V7+ i spójrzcie na odczyt. Nie zmienia się płynnie tylko _skokowo_, a to znaczy że to nie jest żadna temperatura, tylko po prostu obroty wentyla, błędnie interpretowane przez płytę bądź oprogramowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLaDDe Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 no ale wlasnie ja mowie o tym ze jesli czujnik temperatury jest zaraz w okolicach procka (np. moze byc przy MOSFET'ach ... nie wiem, ale to mozliwe) to przy zmianie obrotow V7+ od razu gorace powietrze moze dmuchac na czujnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 To jest niemożliwe. Czujnik sam musi się najpierw nagrzać, a to nie trwa 1 sek! Jescze raz powtarzam: to są zmiany SKOKOWE a nie płynne, czyli jest to po prostu nieprawdziwy odczyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 To jest niemożliwe. Czujnik sam musi się najpierw nagrzać, a to nie trwa 1 sek! Jescze raz powtarzam: to są zmiany SKOKOWE a nie płynne, czyli jest to po prostu nieprawdziwy odczyt.racja. co mnie zdziwilo, to to, ze po jakims czasei speedfan przestal wariowac i ten odczyt jest ~30-32C caly czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLaDDe Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 to juz nie wiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...