Skocz do zawartości
HeretyK

Zasilacz Do 500zł Corsair ?

Rekomendowane odpowiedzi

mój komp

E6300@3,2Ghz

Płyta Asus P5W64 ws pro

karta 7800GT ale czas na zmianę na 8800GTX

2gb DDR2 900 4-4-4-12 @ 2,35V

2 dyski łącznie 0,5TB

2 napędy

kilka świecidełek

Moje wymagania

1) niezawodna cicha praca

2) stabilne napięcia i moc która pozwoli na obsługę nowych generacji kart np g90 i core2 quad, 4gb ram

3) cena oczywiście w granicach rozsądku

4) odpinane kable mile widziane

Czy zasilacz Corsair CMPSU-520HXEU 520W temu sprosta ?

Czy koniecznością jest kupno 620W by sprostać tym wymaganiom no i oczywiście dobrze byłoby gdyby posłużył parę lat

Jak nie Corsair 620W 477zł to jaki proszę o pomoc

Interesujące zasilacze Pentagram niestety odpadają maja według kilku testów niestabilna linie 12v a ona jest najważniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet gdybys dał 2xgtx to i tak 520 sobie z tym poradzi. No ale jednak do 2x2900xt 520 to za mało.

Tylko nie wiem czy za dodatkowe 100zł nie zapewnię sobie większej przyszłości, bo kupiłem juz tagana 380W i sie okazuje za słaby np 8800gtx czy 2900xt

Procesory idą w stronę obniżenia pradozerności karty jakos nie bardzo zwłaszcza w czerwonym narożniku ale ponad miliard tranzystorów w zapowiadanej serii 9 w gf może dać popalić zasiłce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo kupiłem juz tagana 380W

No tak... to był dobry zasilacz jakiś ładnych kilka lat temu ( ale i tak nie najlepszy!! ). Teraz też dobre 380W zasilacze są w stanie sporostać nowoczesnym komputerom, ale te zasilacze mają nowoczesne konstrukcje...

Bynajmniej był test na purepc i widać, że chocby p7 450W poradziło sobie z dwoma 8800 gtx i jakims miłym CPU i mocy tam było tak na styk. Także jeśli pytasz o zasilacz do 8800GTX to w zasadzie jakieś 400W od BQ SP bedzie z ładnym zapasem. Albo o ile gdzieś bys dostał, topower p7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi