Kantel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, właśnie przymierzam się do zakupu nowego komputera i stanąłem przed sporym dylematem, mianowicie chodzi o wybór procesora i płyty głównej. W sumie na te dwa podzespoły mam około 550zł, zastanawiam się pomiędzy: -Intel Pentium Dual Core e2140 + AsRock 4Core1333-Full HD -AMD Athlon 64 X2 3800+ Brisbane + DFI Infinity nF SLI-M2/G Reszta podzespołów jakie wybrałem to: -Palit Ati Radeon 2600Pro 256MB -2x GoodRam DDR2 1GB 667MHz -Delta 400W I teraz tak, który komplet (procek + płyta) będzie sie lepiej sprawował w grach? A może lepiej kupić jakiś mocniejszy procesor jednordzeniowy? Jeśli tak to jaki wraz z płytą. Jak z wyborem pozostałych podzespołów (grafika, pamięć, zasilacz) dobrze wybrałem, a może można dostać coś lepszego w podobnej cenie? Droższe podzespoły nie wchdoza w gre (brak gotówki), chyba że cały inny komplet w cenie porównywalnej do tych podzespołów czyli około 1200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Lepszy będzie AMD - o wiele lepsza płyta główna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kantel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Lepszy będzie AMD - o wiele lepsza płyta główna. Co to tego AMD, zastanawiam się jeszcze jaki procesor dokładniej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 3600+ 3800+ a może 4000+ a do tego na jakim jądrze Brsbane czy moze Windsor ? Cena wszystkich tych procesorów jest porównywalna a różnica to 100mhz więcej dla każdego "wyższego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Weź x2 3800+ Windsor F3, tylko na razie trudno go zdobyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kantel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ok więc biore tego AMD Athlona 3800+ i DFi Infinity. Jak sprawa ma się do reszty pozespołów? Zmieniać coś czy zostawić tak jak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 nic innego się tu raczej nie wymyśli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...