RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Szlag mnie zaraz trafi. :evil: Trochę się znam na kompie i nigdy nie przypuszczałem, ze będę mieć takie problemy ze zwykłym wyłączeniem komputera. Od kiedy mam nową płytę, procka i pamięć to XP w ogóle się nie chce wyłączyć tylko restartuję. Nie da się wywalić go przyciskiem tylko trzeba zrobić restart i wtedy podczas logowania wybrać opcję wyłącz system. Wtedy też się restartuje, ale można przynajmniej skorzystać z buttona. :cry: Zmieniałem już dosłownie wszystko w biosie i windzie. Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Nie mam zadnych sugestii, ale powiem Ci ze ja nie mam z tym ZADNEGO problemu :/ wylacza sie szybko i juz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Dobra, wiem że troche głupie pytaanie :). Reinstalowałeś winde po tej zmianie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Żeczywiście głupie. :D Reinstalowałem winde już 4 razy. (dla własnych potrzeb) Wydaje mi się, że mogłem źle podłączyć kabelki. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 za winxp.com.pl " Jeśli Windows XP restartuje się podczas zamykania systemu : 1. Sprawdź czego to przyczyna wyłączając opcję automatycznego restartu podczas awarii: prawy przycisk na 'My Computer' -> 'Properties' -> 'Advanced' -> 'Startup & Recovery' -> 'Settings' -> 'System Failure' odznacz 'Automaticlly restart' ('System reboot'). 2. Spróbuj wyłączyć standardowy ekran powitalny (Windows XP): W 'Control Panel' ->'User Accounts'-> Change the way users log on or off -> Odznacz Use the Welcome screen i ew. Use Fast User Switching. 3. Może to być spowodowane oprogramowaniem 'Direct CD', które jest dostarczane razem z Easy CD Creator'em (Roxio). Możesz wtedy spróbowac usunąć (jeśli istnieje) plik UDFRINST (najlepiej odinstalować całego Easy CDC). 4. Włącz/ wyłącz APM - tu bywa różnie więc należy pokombinować. 5. Częstą przyczyną jest błąd sterownika któregoś z urządzeń, więc warto zajrzeć do Podglądu zdarzeń: 'Administrative Tools' -> 'Event Viewer': reszta tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Ja tesh tak kiedyś miałem ale po jakimś czasie samo się naprawiło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 To yba kabelki sa zle podlaczone sprawdz dokladnie w instrukcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 A sprawdzales przy odkreconym procu/magistrali :?: i jaka masz wersje biosu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Stary... masz EPOXA 8RDA+ i się mnie pytasz jakiego ja mam biosa? Nie rozśmieszaj mnie :) przecież na płycie ze sterami mamy program do aktualizacji biosu. A co do tego kręcenia to rzeczywiście myślałem na początku, że to przez to ale na defoultcie tez mi robi takie numery. :cry: Zaraz sprawdzę co z tym awaryjnym uruchamianiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 a na innym systemie operacyjnym, np. Win2000? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Odznaczyłem we właściwościach kompa awaryjne uruchamianie po awarii. Okazało się, że teraz jak chce go wyłączyc to robi bluskrina. :cry: Na 98 wszystko było ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 ja przez pewien czas tak mialem, w XP i powiem Ci ze nie wiem jak problem sie rozwiazal :D. To byl okres kiedy mialem grafike 1 Mb na PCI i mys;lalem ze cos mu sie dupi przez to czy cos...ale po zmianie grafiki , reinstal systemu wszystko ok. Ogolnie rzecz biorac jezeli to nie sprawa techniczna to z pewnoscia programowa i zaczyna mnie ostro wqrwiac nvidia z tymi sterownikami do NFORCOW to sa jakies jaja. Pod xp od biedy chodza pod 98 sie wala a pod linuksem to jaka parodia chyba ( stery zajmuja 80 Kb i potem sa jaja bo instaluje mi na chama LAN ktory mam wylaczony w biosie i sie grzmoci wszystko, nie wspomne o kompletnie zadnych mozliwosci sterowania dzwiekiem, oprocz miksera danego shell`a ....tragedia. )Nawiasem mowiac czy widzial ktos co sie dzieje z LED`em na 8RDA+ przy instlacji LINUX`a :D niezle jaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Wiesz, ze to nawet zabawne :D Bo ja mam właśnie 8 mb kartę grafiki pod PCI. (brak kasy). Może to to. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Heyka ja mialem cos podobnego na plycie Soltka SL75FRV... wyminilem plyte(pojechalem na servis do komputronika i bezporblemowo wyminili mi na MSI) co jej bylo nie wiem... Wiem tyle ze jak wlozylem dysk MAXTORA to wszystko bylo oki :P I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Wiesz, ze to nawet zabawne :D Bo ja mam właśnie 8 mb kartę grafiki pod PCI. (brak kasy). Może to to. 8) rednacz no to moze faktycznie pozyc cos od kogos na AGP i sprawdz. Moze to faktycznie to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Jak widzisz poniżej mam Epoxa 8RDA+ i możesz mi wieżyć na słowo, że bardzo ciężko jest pożyczyć od kogoś kartę grafiki co by pasowała do tej płyty. (mam nadzieję, że Gf 2 Mx co go właśnie kupuję będzie chodził. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Szlag mnie zaraz trafi. :evil: Trochę się znam na kompie i nigdy nie przypuszczałem, ze będę mieć takie problemy ze zwykłym wyłączeniem komputera. Od kiedy mam nową płytę, procka i pamięć to XP w ogóle się nie chce wyłączyć tylko restartuję. Nie da się wywalić go przyciskiem tylko trzeba zrobić restart i wtedy podczas logowania wybrać opcję wyłącz system. Wtedy też się restartuje, ale można przynajmniej skorzystać z buttona. :cry: Zmieniałem już dosłownie wszystko w biosie i windzie. Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę. :twisted: 1. Nie wiem moze jestem lama ale w manager-rze urzadzen wlacz pokaz ukryte urzadzenia i jezeli jest tam jedna opcja wylaczona (nie pamietam cos tam z nt chyba) to ja wlacz. 2. Ram do [gluteus maximus] zmien ustawienia na bezpieczniejsze 3. Sp1 4. Wiecej nie wiem. Pozdrowionka edit/ 5. Odkrtec ciut procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Nie rozśmieszaj mnie :) przecież na płycie ze sterami mamy program do aktualizacji biosu. Mam nadzieje tylko ze sie dobrze bawiles... nierozumiem tylko co takiego smiesznego bylo w tym pytaniu... :? Standardowe pytanko o bios... No wiesz niekazdy bawi sie "Magiciem" i lubi/umie robic upgrade biosu... A wracajac do tematu: Napisz jeszcze jaka masz ta karte PCI... podejrzewam ze cos w stylu Ati Rage... :wink: Zonglowales karta w slotach :?: sprawdzales jak wspodzieli przerwania (jesli oczywiscie dzieli) :wink: Przy starszych plytach w takim przypadku pomagalo przelaczenie w Biosie Delay Transaction (czy jakos tak :wink: ) na OFF ... tylko ze tutaj chyba juz takiej opcji niema... Oraz ostatnia mozliwosc to grzebanie w Windzie przy ACPI... dla sterownika karty graficznej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Woytaman trafiłeś w 10! Dokładanie ATI RAGE. W biosie już wszystko zrobiłem (nawet obsługę AGP 8x wyłączyłem). Wiem na 100%, że to wina karty ale nic nie da się z tym zrobić. Kiedy w biosie zrobiłem blank scren po offie ta karta w ogóle nie chce z tym współpracować. :cry: Poczekam na Radka 9100, a jak narazie będe wywłączać po BSDO. :!: THX wszystkim za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...