Skocz do zawartości
Mumin

Części Do Oceny Ew Zmiany

Rekomendowane odpowiedzi

witam

w ciagu kilku dni bede zamawial kilka czesci. prosze o sugestie. tradycyjnie przesledzilem wszystkie watki dotyczace interesujacych mnie czesci, ale kilka watpliwosci pozostalo.

ps. nie wszystkie czesci mieszcza sie w tematyce dzialu, ale mniejszy smietnik zrobie robiac to w jednym temacie miast trzech czy czterech :wink:

proc: problem. zastanawiam sie nad e2140/e2160/e4400. zalezy mi na osiagnieciu 3.2ghz, nie chce mniej, wiecej niekoniecznie, dokladnie 3.2 (wlasnie "widzimisię" ;) ) obawiam sie ze z tego wzgledu e2140 odpada bo musialbym 100% podkrecic na co w najsmielszych planach nie licze. pytanko moje. czy w grach (glownie mam na mysli crysisa) odczuje roznice miedzy e2160 a e4400? chodzi mi o roznice w "keczu". skusilbym sie na selekta gdyby ktos mial takowe na zbyciu.

mobo: zdecydowany na 96% na abita ip35-e.

dysk: niezdecydowany Hitachi 320 gb lub WD 320 gb.

chlodzenie: scythe infinity lub ninja b lub "sam juz nie wiem co". w zasadzie najblizej mi do infinity, ale jesli macie inne propozycje, podobne wydajnosciowo a tansze bede wdzieczny (fryzjerek/pentagram??) mysle jeszcze nad dolozeniem drugiej 120mm w przypadku infinity. moze pomoc?

buda: zdecydowany na 99%Lian Li. do 400zl podoba mi sie w zasadzie najbardziej, wydaje sie chlodna i przewiewna, dwa wiatraki w srodku na wyposazeniu, doloze jeszcze jeden.

glosniki: (prosze sie nie smiac) genius. glownie do muzyki, ktora nie wymaga "poruszajacego" basu ;) no i do filmow. gram w zasadzie na sluchawkach.

to by bylo na tyle. linki z kompu ale bede oczywiscie bral gdzie najtaniej ;)

dziekuje za pomoc i cierpliwosc przy przebrnieciu przez ten topic. pozdrawiam serdecznie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc - jak najbardziej E2160. Selekty ? poszukaj ... a co do keszu, to to tylko w smarakch robi różnicę ;)

Niekoniecznie. W niektórych grach jest spora różnica pomiędzy serią e2100 1mb a e6000 z 4mb.

2709215[/snapback]

buda: zdecydowany na 99%Lian Li. do 400zl podoba mi sie w zasadzie najbardziej, wydaje sie chlodna i przewiewna, dwa wiatraki w srodku na wyposazeniu, doloze jeszcze jeden.

Lian Li mniam

Jednak ja bym kupił tą

http://zenfist.pl/pID/1380.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 3.2 jest do osiągnięcia na e2160 i e4400 ale musisz mieć świadomość że na obecnym steppingu możesz trafić na padakę co nawet 2.8 nie zrobi. Najlepiej kupić coś na M0 czyli na 100% e4500 lub e2180 ale tego ostatniego jeszcze nie ma w sklepach. Co do pozostałych procków to niewiadomo na jaki stepping trafisz.

no wlasnie obawiam sie ze ze swoim szczesciem na taka padake trafie :/ grr..

Lian Li mniam

Jednak ja bym kupił tą

http://zenfist.pl/pID/1380.htm

nad ta buda tez myslalem, ale jakos ze wzgledu na detale z przodu w mojej propozycji i ta siatke w modelu zaproponowanym przez Ciebie bardziej trafia do mnie ten model "moj" ;) wzgledy estetyczne tylko i wylacznie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi