hill70 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Tutaj proszę link: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/sh...8633#post228633 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Tutaj proszę link: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/sh...8633#post228633 fajnie jakby dalo sie to stosowac takze w innych pamiatkach :) tak czy siak pomysl swietny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a najlepsze jest to, iż "gmerając" w ustawieniach za pomocą "SPD-Z" NIE TRACI się gwarancji na RAM-y wg. słów członków teamu OCZ oto ich odpowiedź na pytanie po co ktoś miałby wogóle reprogramować SPD: "Thanks for your comments. First let me identify myself as an employee here at OCZ. You are absolutely correct, the SPD tool is best used to further tweak parts, and is designed for enthusiasts. This may not be a tool for the casual user, but enthusiasts are always looking to get the most out of their products and we wanted to give more options and control to those interested in continually pushing the performance benchmarks. The ability to change or update the SPD based on your unique requirements is simply an added value. The SPD-Z tool allows customers the ability to both tweak performance, and possibly even improve stability. If improvements are made to the SPD, or a particular platform changes or evolves, now there is an ability on the customer s side to address the change. For those seeking more management over their products the SPD-Z allows them to go ahead and update what was normally not accessible, without fear of voiding their warranty". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) no nie wiem ale chyba to nie dziala bo zrobila mi backupy majace 1kb .. spd ma chyba wiecej .. pozatym jak chce sflashowac to nic sie nie dzieje .. wiec lipa .. Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 a u mnie działa, więc chyba jest o.k. w info wspominają, że pamięci powinny być podczas flashowania na stockowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 fajnie jakby dalo sie to stosowac takze w innych pamiatkach tak czy siak pomysl swietnyPrzecież jest Thaiphoon Burner :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 bo zrobila mi backupy majace 1kb .. spd ma chyba wiecej .. SPD jest tablicą o wymiarach 16x16, w każdej komórce tablicy znajduje się jeden bajt, ma zatem 256bajtów co możesz napewno zobaczyć we właściwościach samego pliku. system zaokrągla do 1KB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Przecież jest Thaiphoon Burner :).odpowiednio dostosowany do OCZ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Przecież jest Thaiphoon Burner :) . to widac cos przespalem ;) p.s. pozdro dla redakcji B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 odpowiednio dostosowany do OCZ ??No przecież wspac chciał narzędzie do zabawy z memkami innymi niż OCZ? to widac cos przespalem p.s. pozdro dla redakcji Na to wygląda :P. Dzięki - również pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No przecież wspac chciał narzędzie do zabawy z memkami innymi niż OCZ? a no tak ;) wiec zabawka ocz'ta jest malo innowacyjna, ale dobrze ze oficjalnie zezwalaja na ta zabawe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 odpowiednio dostosowany do OCZ ?? odpowiednio dostosowany do wszystkiego :rolleyes: więc jednak wole sprawdzone oprogramowanie niż jakiś cud od producenta - nigdy nic nie wiadomo co tam ocz namieszał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja tam wolę SPD Tool od Wizzarda. Bardzo sprawdzony, przejrzysty i uniwersalny program :) BTW z producentów to Team Group pozwala na modyfikowanie SPD (oficjalne stanowisko), OCZ zawsze "zabraniał" (strata gwarancji), inni się nie wypowiadali zbytnio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho123 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 według mnie takie działanie podwyższa ryzyko że kupimy oszukane pamięci . Przeciez naklejki i wkładki można idealnie podrobić a sprzedajacy pamięci 800 jako 1000Mhz moze zarobić na tym nawet 700zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ja tam wolę SPD Tool od Wizzarda. Bardzo sprawdzony, przejrzysty i uniwersalny program :) Ale Thaiphoon też jest "bardzo sprawdzony" itd. SPD Toolem jakoś nie miałem okazji się bawić, ale nie wierze żeby udostępniał dużo nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Witam Mam prośbę do bardziej obeznanego w temacie i chciałem prosić o zmodyfikowanie SPD dla pamięci Buffalo Firastix 512M PC2-6400 CL5 Chodzi mi o to, żeby miały zapisane zamiast 400Mhz 800Mhz na timingach z 667Mhz. Potem timingi odpowiednio dla 667 takie jak standardowe 533 i 533 takie jak 400. Dołączam SPD zapisane przy pomocy SPDTool_062 i thphn50 http://www.uploader.pl/?d=31D465771 Z góry dziękuje za pomoc Edytowane 1 Lutego 2008 przez delekta87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...