Gość zakinho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ktora plyta lepsza abit ip35-e czy foxconn p35 ? ktory ma lepsze OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A może MSI P35 NEO2 FR za 430zł ? Jest to wersja platinum z mniejszym chłodzeniem. I kręci się dobrze. A z podanych dwóch to stawialbym na Abit'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @serwal4 czemu msi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Kosztuje trochę drożej od IP35-E, ale ma porównywalne o/c, lepsze chłodzenie, NB to ICH9R (RAID i obsługa NCQ), wszystkie kondensatory typu Solid-State (większa żywotność mobo) i wystarczające 4-fazowe zasilanie. W topicu o tym mobo właściciele tejże płyty sobie ją chwalą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 ja bym brał bez dwóch zdań Foxconna, to mobo jest naprawdę zaje*iste , 540FSB właściwie bez wad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @beka czemu foxconn ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 bo nie widzę u niego wad, userzy zadowoleni, dobra do kręcenia, recenzje ją chwalą, czego chcieć więcej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 tylko ta firma malo znana :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 tylko ta firma malo znana :(Co z tego? Ja właśnie przeczytałem test na egieldzie to mnie wbiło w ziemie ze zdumienia. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 W Piatek Wam powiem czy Warto doplacac do MSI... wzgledem Abita ktorego mialem :) (testy subzero) - bo na WC/AC to polecam Abita :) bardzo ladna plytka :) praktycznie bezproblemowa. ps. ten foxconn wyglada mi jakos takos sredniawo... mysle ze bedzie robil problemy przy subzero... tak jak abit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 W Piatek Wam powiem czy Warto doplacac do MSI... wzgledem Abita ktorego mialem :) (testy subzero) - bo na WC/AC to polecam Abita :) bardzo ladna plytka :) praktycznie bezproblemowa. ps. ten foxconn wyglada mi jakos takos sredniawo... mysle ze bedzie robil problemy przy subzero... tak jak abit A na czym krecilismy w Chorzowie? Na ECS?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 tylko ta firma malo znana :(ale mobo im dobre wychodzą ostatnio ;) nie bój się nic B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 jutro chce isc do sklepu i kupic plyte ale ktora teraz juz mowicie co byscie kupowali dla siebei na ten czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja dla siebie kupiłbym MSI. A co do Foxconn'a - fakt, na CyberManii w Chorzowie sprawowała się zacnie ekipie PurePC :) Ogólnie na MSI też pokręcisz, a z tego co wiem to Foxconn trochę droższy. A jeszcze inaczej: Jak Ci zależy na fsb mocno powyżej 500MHz - bierz Foxconn'a. Inaczej - MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 ja bym brał Foxconna, nawet się dłużej nie zastanawiał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Foxconn. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A na czym krecilismy w Chorzowie? Na ECS?:P O Kufa serio....?? Juz nie pamietam... Pier*&^% nie pije wiecej... Czyli jakby nie patrzec mam ladne porownanie 3 plyt :)... Abit IP35-E, Foxconik (nie wiem jaki), i MSI Neo2-FR(FRI) w Gdansku... ktora plyta najbardziej mi pasowala??? Chyba MSI. Rybus wypowiedz sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocolot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A czy na tej MSI da się założyć na procka Sythe ninja?? Bo widzę, że ma dość potężny radiator na mostku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 tylko ta firma malo znana :(Jestes w wielkim bledzie. Foxconn to czolowy producent mobasow na swiecie , on ma bodajze pierwsze miejsce w sprzedazyu i obrotach , po nim firmy jak Asus , Gigabyte bodajze na 3 miejscu. Swoja droga , to wlasnie Foxconn dostarcza plastiki Asusowi czy Gigabyte'owi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 nawet nie wiedziałem :o A swoją drogą, na jaką mobo bym nie zajrzał, to przy wyjściach/wejściach audio jest na górze Foxconn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) to przy wyjściach/wejściach audio jest na górze FoxconnO tym tez miedzy innymi wlasnie pisalem :wink: Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ba, nawet na MSI na tym plastiku zabezpieczającym socket pisze foxconn ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam I ja dorzucę swoje 3 grosze do zadanego pytania w 1 poście. Otóż mam płytę Abita (kupiłem wtedy gdy Intel35 dopiero wchodził na rynek) taką jak w podpisie do tego 4gb ram'u i jak każdy wie na intelu 965 przy takiej konfiguracji O/C drastycznie spada :mur: Moja sytuacja jest na tyle dziwna, że chcąc wycisnąć coś więcej niż 2,4ghz muszę na procka dużo V dokładać, przykładem może być to, że chcąc puścić go na 2,7ghz muszę zapodać 1,425v a o 3ghz nie wspomnę bo wtedy V wynosi coś koło 1,650V :angry: Zastanawiałem się nad zmianą płyty na coś bardziej przyjaznego O/C. Czytając różne wypowiedzi tutaj na tym forum można zauważyć, że polecacie następujące płyty: - Abit Ip35-e - Foxconn p35a - MSI P35 Neo2-FR2 Moje pytanie jest następujące. Czy płyta główna(Abit IB9) może mieć wpływ na takie kiepskie O/C, czy może procek jest takim szajsem?? Zaglądam też często na stronę Abita w nadziei, że pojawi się jakiś nowy bios a tu <_< chyba się na to nie zanosi, więc z nowymi procesorami Intela może być problem. Czy może sprzedać to wszystko i kupić procka AMD x2 3800 z nowej rewizji F3(dodam, że leży u mnie płytka DFI infinity z sempronem 2800) Trochę to pokręcone, ale już nie wiem co mam robić. Dobija mnie takie kiepskie O/C na tym Abicie - wiadomo, że chciało by się wiecej (apetyt rośnie w miarę jedzenia :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 O Kufa serio....?? Juz nie pamietam... Pier*&^% nie pije wiecej... Czyli jakby nie patrzec mam ladne porownanie 3 plyt :)... Abit IP35-E, Foxconik (nie wiem jaki), i MSI Neo2-FR(FRI) w Gdansku... ktora plyta najbardziej mi pasowala??? Chyba MSI. Rybus wypowiedz sie :) Po zmodowaniu Asusa, MSI zostalo w tyle, a Foxconna nie mialem na kaskadzie ze swoim prockiem to sie nie moge wypowiedziec.... narazie :P BTW. W Chorzowie byl Foxconn P35 z tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) - Abit Ip35-e - Foxconn p35a - MSI P35 Neo2-FR2 Każda z tych trzech jest dobra, ja polece MSI, za chwile ktoś Abita potem Foxconaa i tak w kółko :wink: Bierz która Ci bardziej pasuje...cenowo, wyglądem czy co tam chcesz ;] Tyle że np na MSI masz już ICH9R a na pozostałych dwóch tego niema :wink: Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Każda z tych trzech jest dobra, ja polece MSI, za chwile ktoś Abita potem Foxconaa i tak w kółko :wink: Bierz która Ci bardziej pasuje...cenowo, wyglądem czy co tam chcesz ;] Tyle że np na MSI masz już ICH9R a na pozostałych dwóch tego niema :wink: no wlasnie, wiec dla przecietnego oc kazda z nich wypadnie podobnie? jesli oczekujemy fsb na poziomie 400-450? chcialem dzis wlasnie zamowic plyte i mam mega problem:/ jak nigdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 no wlasnie, wiec dla przecietnego oc kazda z nich wypadnie podobnie? jesli oczekujemy fsb na poziomie 400-450? chcialem dzis wlasnie zamowic plyte i mam mega problem:/ jak nigdy...450 jest idealnie stabilne, wiecej sie nie bawilem przez pamieci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 no wlasnie, wiec dla przecietnego oc kazda z nich wypadnie podobnie? jesli oczekujemy fsb na poziomie 400-450? chcialem dzis wlasnie zamowic plyte i mam mega problem:/ jak nigdy... FSB teraz bardziej zalezy od procesora, niz od plyty na P35, bo te lataja bardzo wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra, zamówiłem już Foxconaa. Zobaczę co jest wart :rolleyes: Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra, zamówiłem już Foxconaa. Zobaczę co jest wart :rolleyes:Czekam na relację, szczególnie dot. prowadzenia 4x1GB. Sam muszę coś zakupić (pod e4300 i 2x1GB xms2 675 + 2x1GB A-data 800, w przyszłości jakiś quad, ale 45nm), to AB9 w końcu pójdzie na serwis (2 z 4 banków pamięci poszły). Biorę pod uwagę: Fox P35A MSI P35 neo2-FR GA P35 (D)S3(R.) Ewentualnie Asus P5K-E, jeśli dopłata byłaby coś warta. GB i Asus mają tą zaletę, że można dawać Vcore poniżej def. Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...