Skocz do zawartości
Sens

Problem Z Komputerem!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Od 2 dni mam problem z komputerem (wczesniej przez 2 tygodnie wszystko bylo ok). Na poczatku problem obiawaial sie w nastepujacy sposob: Komputer po wlaczeniu dochodzil do miejsca gdzie laduje sie windows z tym paskiem ruszajacym sie, a potem byl reset, i tak w kolko czasami pomagalo zresetowanie biosu i komp wszedl do windy i sie po 5 min resetowal.

Wczoraj wieczorem niewiedomo dlaczego komp zaczal piszczec: wydaje takie dzwieki: szybki przewywany pisk-cisza-krotszy szybki przerywany pisk- NORMALNY PISK KOMPA - pojedynczy krotki pisk, Komp czasami ma problem z wejsciem do windy, a jak juz jest w windzie to sie resetuje po 5 minutach.

Dokladnie przeanalizowalem komp wsrodku, sprawdzilem czy w srodku nic nie lata, czy wszystkie wtyki zasilacza sa dobrze podpiete, kondensatory sa ok, zmienilem miejsca pamieci, i sprawdzalem na pojednynczych kosciach, resetowalem bios i nic, odbalalem bez cd-romow tosamo ;/, sprawdzilem dokladnie zworki na cd-romoach-sa ok.

Konfig:

Intel Core 2 Duo E 4300

MSI P6N SLI-FI NVIDIA nForce 650i SLI

2048 DDR 2 OCZ SYSTEM ELITE 667mhz

ATI Radeon X800pro 256mb gddr3 256 bit

WD 160GB SATA2 8 mb

Thermaltake 500w

Plextor CD-RW 8/4/32

Toshiba DVD-ROM

Karta wi-fi na usb

Prosze o pomoc! Jestem zrozpaczony :( nowy komputer, tyle na niego pracowalem i tu takie problemy :(

Dzieki z gory za pomoc!!!!

Aha kom nie byl przetaktowywany bo jest na boxsie wic sie nie bawilem.

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegrzanie mu nie grozi, komp jest niedaleko nawiewu z klimy, buda jest otwarta- ale ja skladalem ten komp na czesci wiec to chyba nie jest tak jak w firmowkach? ale mam otwarta bude i zaraz sprawdze.

Dziekuje za sugestie ;] xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko że sprowadza się to do jednej opcji w biosie i 2 pinów na płycie. Błędny opis w instrukcji/na płycie lub po prostu złe podpięcie panelu przedniego może dać taki efekt, że alarm się uruchamia blokując dostęp. W skrajnych przypadkach kurz mógłby dawać takie efekty.

Odepnij panel przedni (reset, power itp) i odpal kompa śrubokrętem. Jak nadal to samo będzie, to wyciągnij z budy.

Sprawdź napięcie na bateryjce podtrzymującej bios. Niektóre płyty nie startują jak jest padnięta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi