ravage Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam, od pewnego czasu przegladam forum i po relacjach zakupilen coolerek i paste, tak w nemacie. I jako, ze jest to moj pierwszy post, chcialbym sie przywitac. Teraz do rzeczy : Dzis doszla do mnie paczka z ninja i pasta. Od razu zabralem sie do montazu. Montaz coolera bardoz klopotliwy, mam doslownie pocharatane rece, jakbym przeszedl przez kolczaste krzaki, ale mniejsza o moje zdrowie. Po nalozeniu pasty i zamontowaniu coolera, odpalam kompa. Wrazenie - ZEROWE. Test SP2004 - TEMPERATURA O 2 STOPNIE WYZSZA NIX BOXOWY WIATRAK. Wiec chcialbym sie zapytac o co chodzi smilies/Up_to_something.gif. Napiecia sa ustawione na minimalu ;]. Wygrzewanie pasty trwa do tygodnia, ale to moze dac maks 2 - 5 stopni, a ja spodziewalem sie temperatur rzedu 10stopni nizszych od boxowego wentyla. Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Napisz jaki masz proc. Możliwe, że Ninja jest słabo dociśnięta do procesora i to jest powodem nienajlepszych temperatur. Jeśli pierwszy raz zmieniałeś chłodzenie mogłeś dać za dyżo / za mało pasty. Może spróbuj powtórzyć montaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravage Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Napisz jaki masz proc. Możliwe, że Ninja jest słabo dociśnięta do procesora i to jest powodem nienajlepszych temperatur. Jeśli pierwszy raz zmieniałeś chłodzenie mogłeś dać za dyżo / za mało pasty. Może spróbuj powtórzyć montaż? Poradzilem sobie :)) Bledem byl wiatraczek, mam mala bude i musialem go na innej sciance zamontowac. Temperaturru sa teraz okolo 4 - 8stopni nizsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...