Mąki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Mam pytanie, czym właściwie różnią się te dwie płyty? To jest MSI KT3 Ultra2-C a to jest MSI K7T266 Pro2-U Niby jedna na kt333, a druga na kt266a, a obie mają kodową nazwę MS-6593 i do obu jest ten sam bios. Coś tu chyba jest nie tak? Dlaczego MSI KT3 Ultra2-C będąc na kt333 nie suportuje magistrali dla proca 333 (brak podzielnika 1/5)? A może ona jest na kt266a, tylko jest sztucznie dodana obsługa pamięci 333? Proszę o pomoc w rozwikłaniu tego problemu. P.S. Jak ktoś wie gdzie znaleźć niefirmowe biosy do MSI KT3 Ultra2-C to bym prosił o linka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Please pomocy, albo chociaż link do biosu, bo boję się, że jak ustawię 166Mhz to mi agp i dysk nie wytrzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 pewnie w komputroniku patrzyles,tam obrazki pomylili ta na kt333 inaczej wyglada,jest wieksza ta na kt266a taz pewnie inaczej wyglada(nie pasuja mi te radiatory na tranzystorach) to zdjecie pewnia kt3v (ale moge sie mylic,bo msi mnie za bardzo nie interesuje) na pewno to nie zdjecie MSI KT3 Ultra2-C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 faktycznie !! plyty sie niczym nie roznia w budowie , dlatego biosy do nich sa te same :? - dziwne to jest :? mam identyczna MSI co jest na zdjeciu - jest to wersja OEM czyli bez wiatraka na chipsecie i z dwoma bankami na pamieci - tez szukam jakiegos niefirmowego biosu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 w takim razie przepraszam sadzilem,ze w wersji Ultra msi daje jakies lepsze PCB ,a tak potwierdza to moje zdanie o msi,ze to ... no nie bede wzbudzal dyskusji :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 pewnie w komputroniku patrzyles,tam obrazki pomylili ta na kt333 inaczej wyglada,jest wieksza ta na kt266a taz pewnie inaczej wyglada(nie pasuja mi te radiatory na tranzystorach) to zdjecie pewnia kt3v (ale moge sie mylic,bo msi mnie za bardzo nie interesuje) na pewno to nie zdjecie MSI KT3 Ultra2-C Patrzyłem na www.msi.com.tw - z tamtąd są te obrazki. A tak wogule to mam tą płytę (zobacz w podpisie) i wygląda tak jak na zdjęciu. Dlatego sądzę, że msi se chyba jaja robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 pewnie w komputroniku patrzyles,tam obrazki pomylili ta na kt333 inaczej wyglada,jest wieksza ta na kt266a taz pewnie inaczej wyglada(nie pasuja mi te radiatory na tranzystorach) to zdjecie pewnia kt3v (ale moge sie mylic,bo msi mnie za bardzo nie interesuje) na pewno to nie zdjecie MSI KT3 Ultra2-C Patrzyłem na www.msi.com.tw - z tamtąd są te obrazki. A tak wogule to mam tą płytę (zobacz w podpisie) i wygląda tak jak na zdjęciu. Dlatego sądzę, że msi se chyba jaja robi. heh dokladnie!! czuje ze dlugo nie pobedzie ta plyta u mnie !!! czas na zmiane na epoxa albo chiantecha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 To może ktoś wie czy kt3 ultra 2-c obsługuje dzielnik 1/5, a jak nie czy jest jakiś sposób by go obsługiwała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 nie uzyskuje :( :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 A moja ? :lol: :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cRaCkEr Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Heh ja tez powoli wqrwiam sie na MSI. Obecna plyta chyba bedzie ostatnia ze stajni Mc :DD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Mam radę - zmienić płytę :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tyle bylo testuf KT3 Ultra2 na necie, ze ich wszystkich nie zlicze. A z nich oczywiscie wynika ze plyta !!! obsluguje !!! mnoznik 1/5 (wlacza sie automatycznie od FSB=152 MHz). Poza tym mozna na niej zapuscic Bartona, a ten chodzi tylko na FSB333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a czym sie rozni od kt3v? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ja mam kt3Vultra - kurna plyta dobra - ale ABIT lepszy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tyle bylo testuf KT3 Ultra2 na necie, ze ich wszystkich nie zlicze. A z nich oczywiscie wynika ze plyta !!! obsluguje !!! mnoznik 1/5 (wlacza sie automatycznie od FSB=152 MHz). Poza tym mozna na niej zapuscic Bartona, a ten chodzi tylko na FSB333. ale my tu nie mówimy o KT3 Ultra2, tylko o KT3 Ultra2-C a to lekka różnica, bo ta pierwsza obsługuje magistrale dla proca 333, a ta druga nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 a u mnie przy magostrali 155Mhz pci jest taktowane 39Mhz, tak więc chyba KT3 Ultra2-C nie ma podzielnika 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Tez probowalem na swojej uzyskac dzielnik 1/5 ale nic z tego. Mialem nawet FSB 155 i Sandra uparcie mi pokazywala dzielnik 1/4. Ale plytka jest spoko mimo to. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Co zrobić, płyta jest dośc dobra i nieźle się na niej kręci proca, ale doskwiera brak dzielnika 1/5. Ciekawe czy leży to w kwestii sprzętowej, czy biosu? Moim zdaniem to kwestia sprzętowa, a KT3 Ultra2-C śmierdzi mi chipsetem kt266a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Co zrobić, płyta jest dośc dobra i nieźle się na niej kręci proca, ale doskwiera brak dzielnika 1/5. Ciekawe czy leży to w kwestii sprzętowej, czy biosu? Moim zdaniem to kwestia sprzętowa, a KT3 Ultra2-C śmierdzi mi chipsetem kt266a. dokladnie!!! na defaulcie wykrywa pamieci jako 266 , trzeba w biosie ustawic HCLK+33 - wtedy smigaja normalnie ..... chyba wal od MSI - moze to jest jakas przejsciowa :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Tez probowalem na swojej uzyskac dzielnik 1/5 ale nic z tego. Mialem nawet FSB 155 i Sandra uparcie mi pokazywala dzielnik 1/4. Ale plytka jest spoko mimo to. Pozdro Dexter Sandra nigdy ci nie pokaże właściwie dzielnika! Ona "zgaduje". U mnie przy 188 (tyle max. moje pamięci wytrzymują) i ustawionym ręcznie dzielniku 5 sandra twierdzi że mam 47 na PCI :lol: :lol: :lol: Więc nie piszcie ciągle że w sandrze odczytaliście :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 To chyba mówi samo za siebie http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...20&NAME=MS-6593[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 szlag mnie zaraz trafi!!!!!! :x :x :x jutro jade sprzedac ja i kupie epoxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Przekonałem się na własnej skórze, ta płyta nie obsługuje podzielnika 1/5. Mam Athlona XP 1700+ DLT3C JUIHB 0308 MPMW. Super się kręci, ale max magistrala to 159 Mhz. Przy 166 grafa nie wytrzymuje :x . U mnie chodzi jako 12,5x159 na 1,5V, co daje 1995,87 Mhz. :P Wyżej nie mam jak sprawdzić, dlatego moja rada dla użytkowników tej płyty, to zmienić ją na Epoxa 8rda+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Przekonałem się na własnej skórze, ta płyta nie obsługuje podzielnika 1/5. Mam Athlona XP 1700+ DLT3C JUIHB 0308 MPMW. Super się kręci, ale max magistrala to 159 Mhz. Przy 166 grafa nie wytrzymuje :x . U mnie chodzi jako 12,5x159 na 1,5V, co daje 1995,87 Mhz. :P Wyżej nie mam jak sprawdzić, dlatego moja rada dla użytkowników tej płyty, to zmienić ją na Epoxa 8rda+. To tez taki mam zamiar, no moze nie na EPOX-a ale cos bardziej sensownego :) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 na mojej plycie - msi kt3-ultra 2-c (ms 6593) proc leci na 180 fsb przy pamieciach SEITECA 333 cl 2 CZY KTOS WIE MOZE JAK ZMODOWAC BIOSA ABY ZACZAL POPRAWNIE ODCZYTYWAC TEMPERATURY Z DIODY PROCESORA !!!!!!???????? (dla tej plyty) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 na mojej plycie - msi kt3-ultra 2-c (ms 6593) proc leci na 180 fsb przy pamieciach SEITECA 333 cl 2 CZY KTOS WIE MOZE JAK ZMODOWAC BIOSA ABY ZACZAL POPRAWNIE ODCZYTYWAC TEMPERATURY Z DIODY PROCESORA !!!!!!???????? (dla tej plyty) Też mam pamięci seiteca, ale sądzę że to grafa nie wyrabia, chyba że się mylę. A co Ci pokazuje sandra, jakie masz taktowanie agp i pci? U mnie wszystkie odczyty wyglądają na dobre. Przy okazji ten mój nowy proc nie przekracza 34*C :D Jestem w niebo wzięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...