Skocz do zawartości
Hawk76

Mobo Pod C2d Do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóz zaraz po odebraniu swieżo zmontowanego zestawiku zaczeły sie problemy. Wywalał w windzie bluescreeny i reset :mur: ale mniejsza oto oddalem na gware kompa no i tam po 2 dniach dzwonia do mnie ze plytka glówna(Gigabyte p35-s3) jest nie kompatybilna z 4 gb(4*1 ram OCZ pc800 platinum cl4). I pytają się jaką bym chciał inna płyte główna więc poprosiłem o dzien namysłu i pisze do was o pomoc. Komp był zakupiony w gralu i z tamtąd musi byc wybrana mobo. Z oferty grala wyłowiłem takie rzeczy

Asus P5N-E SLI nForce650SLI,

eVGA 122-CK-NF66 nForce650 Ultra

MSI P35 NEO-F,

Wszelkie inne płytki na starszych chipsetach odpadaja bo mam procka na 1333mhz fsb. Jezeli znaleźlibyście jakieś nieznacznie droższe płytki główne na stronie grala to też piszcie bo nie wielka roznice moge jeszcze dołożyc. Z góry dziękuje za pomoc! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Otóz zaraz po odebraniu swieżo zmontowanego zestawiku zaczeły sie problemy. Wywalał w windzie bluescreeny i reset :mur: ale mniejsza oto oddalem na gware kompa no i tam po 2 dniach dzwonia do mnie ze plytka glówna(Gigabyte p35-s3) jest nie kompatybilna z 4 gb(4*1 ram OCZ pc800 platinum cl4).

Jak to niekompatybilna? Może jest jak z IP35, że trzeba samemu podnieść Vdimm do 2,1V?

Bym dopłacił trochę do Asusa P5K albo już tą MSI P35 NEO-F. Odnośnie MSI, najnowszy bios dużo poprawił.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi powiedzieli że płytka chodzi stabilnie z 2gb ram a jak włożą drugie 2gb no to sie już rypie komp. Płyta główna muśi być z www.gral.pl bo tam kumpiłem kompa. No nad ramami też sie zastanawiam ale bardziej kierował sie raczej ku wymianie mobo ale jestem otwarty na propozycje. A asusa p5k nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah włąsnie dzwoniłem do serwisu i co sie okazało płytka była uszkodzona :D czyli serwis grala jest mocno nie zdecydowany ale koniec konców doszli prawdy. Więc musze zostać przy tym gigabycie (jak dzwoniłem to wkładali nówke sztuke) :) A tak koncząc temat dobry zestaw złożyłem =>sig?? Dzieki za wszelkie zmarnowane na mnie posty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi