Hawk76 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam. Otóz zaraz po odebraniu swieżo zmontowanego zestawiku zaczeły sie problemy. Wywalał w windzie bluescreeny i reset :mur: ale mniejsza oto oddalem na gware kompa no i tam po 2 dniach dzwonia do mnie ze plytka glówna(Gigabyte p35-s3) jest nie kompatybilna z 4 gb(4*1 ram OCZ pc800 platinum cl4). I pytają się jaką bym chciał inna płyte główna więc poprosiłem o dzien namysłu i pisze do was o pomoc. Komp był zakupiony w gralu i z tamtąd musi byc wybrana mobo. Z oferty grala wyłowiłem takie rzeczy Asus P5N-E SLI nForce650SLI, eVGA 122-CK-NF66 nForce650 Ultra MSI P35 NEO-F, Wszelkie inne płytki na starszych chipsetach odpadaja bo mam procka na 1333mhz fsb. Jezeli znaleźlibyście jakieś nieznacznie droższe płytki główne na stronie grala to też piszcie bo nie wielka roznice moge jeszcze dołożyc. Z góry dziękuje za pomoc! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam. Otóz zaraz po odebraniu swieżo zmontowanego zestawiku zaczeły sie problemy. Wywalał w windzie bluescreeny i reset :mur: ale mniejsza oto oddalem na gware kompa no i tam po 2 dniach dzwonia do mnie ze plytka glówna(Gigabyte p35-s3) jest nie kompatybilna z 4 gb(4*1 ram OCZ pc800 platinum cl4).Jak to niekompatybilna? Może jest jak z IP35, że trzeba samemu podnieść Vdimm do 2,1V? Bym dopłacił trochę do Asusa P5K albo już tą MSI P35 NEO-F. Odnośnie MSI, najnowszy bios dużo poprawił. Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 bierz asus p5k, sam mam i jestem zadowolony. co do msi... mam grafe z msi, nie wiem jak płyty główne ale grafa rewelacyjna nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 mozesz jeszcze ram wymienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tak mi powiedzieli że płytka chodzi stabilnie z 2gb ram a jak włożą drugie 2gb no to sie już rypie komp. Płyta główna muśi być z www.gral.pl bo tam kumpiłem kompa. No nad ramami też sie zastanawiam ale bardziej kierował sie raczej ku wymianie mobo ale jestem otwarty na propozycje. A asusa p5k nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jak nie ma P5k Asus'a to ten MSI NEO-F P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Hah włąsnie dzwoniłem do serwisu i co sie okazało płytka była uszkodzona :D czyli serwis grala jest mocno nie zdecydowany ale koniec konców doszli prawdy. Więc musze zostać przy tym gigabycie (jak dzwoniłem to wkładali nówke sztuke) :) A tak koncząc temat dobry zestaw złożyłem =>sig?? Dzieki za wszelkie zmarnowane na mnie posty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 osobiście zmieniłbym mobo i zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...