Skocz do zawartości
Irey

Sterowniki Nforce2 Dla Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prośbę kieruję głównie do posiadaczy płyt z nForce2 i zainstalowanym systemem Windows Vista. Jakie macie sterowniki? Ja nie wiem jakie sterowniki zainstalować. Na stronie Nvidia, są jakieś alphy. Natomiast szukając na google, znalazłem jeszcze jakieś inne. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Prośbę kieruję głównie do posiadaczy płyt z nForce2 i zainstalowanym systemem Windows Vista. Jakie macie sterowniki? Ja nie wiem jakie sterowniki zainstalować. Na stronie Nvidia, są jakieś alphy. Natomiast szukając na google, znalazłem jeszcze jakieś inne. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Z tego co pamiętam to w Windowsie Vista, nie ma wsparcia dla chipsetów nforce2. Swego czasu było o tym głośno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy jeszcze to kogoś interesuje, ale swego czasu miałem zainstalowaną Vistę (aż 6 godzin). To było jakieś pół roku temu więc nie do końca pamiętam. Mam płytę główną MSI Delta2 - LSR.

A stery jakie instalowałem:

Chipset - Chyba nie znalazłem i nie instalowałem. (albo standart z płyty)

Dźwięk - 4.64_nForce_winvista_audio_32bit.zip

Siecióka - 5.04_nforce_winvista_networking_32bit.zip

Grafika - 97.46_forceware_winvista_x86_international_whql.exe (mam GeForce 6800)

Wszystkie do zassania z nvidia.pl (znaczy do grafiki chyba teraz nowsze będą)

Nie pamiętam dokładnie jak robiłem, ale chyba do MB nie instalowałem, albo instalowałem te co miałem na płycie od MB. Reszta podana. Wszystko chodziło ok filmy chodziły i nic się nie wieszało. Z gier to chyba AoE III zapodałem i też chodziło.

W weekend albo w przyszłym tygodniu (jak dysk przyjdzie) będę instlował Viste na moim "POTWORZE" to napiszę co i jak. Bo działać musi. A takie bzdury jak gdzieś czytałem, że Vista wogóle nie współgra z nForcem2 są kompletnymi bzdurami.

Ugh, powiedziałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi