hardwin Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 zakupilem domene w serwisie nazwa.pl teraz ja odsprzedalem i chcialbym dokonac cesji, czyli przekazac ja innemu uzytkownikowi ma ktos w tym doswiadczenie? gdzies czytalem ze mozna tego dokonac online, ale przejzalem caly serwis nazwa.pl i jedyne co widze to wygenerowanie specjalnego wniosku, podpisanie go wraz z kopią dowodu osobistego, przeslanie go do nowego wlasciciela i to trzeba jeszcze wyslac poczta do biura nazwa.pl ale kupa da sie to inaczej zalawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 zakupilem domene w serwisie nazwa.pl teraz ja odsprzedalem i chcialbym dokonac cesji, czyli przekazac ja innemu uzytkownikowi ma ktos w tym doswiadczenie? gdzies czytalem ze mozna tego dokonac online, ale przejzalem caly serwis nazwa.pl i jedyne co widze to wygenerowanie specjalnego wniosku, podpisanie go wraz z kopią dowodu osobistego, przeslanie go do nowego wlasciciela i to trzeba jeszcze wyslac poczta do biura nazwa.pl ale kupa da sie to inaczej zalawic? Chyba sie nie da... Najlepiej skontaktuj sie z pomoca techniczna/bok'iem droga mailowa, albo po prostu zadzwon i zapytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesmar Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Cesja domeny w nazwa.pl Ja radze sie trzymac jak najdalej od nazwa.pl, O ile serwery sa zarabiste, dziala np. phpshell, o tyle cesja to koszmar, a authinfo czesto rowniez. Za takie procedury urzednicze to dziekuje w dzisiejszcyh czasach. Ja po dzisiejszych mekach i mailach do biuro@netart.pl z nowo kupiona domena kvc.pl stwierdzilem, ze uciekam od nich jak najdalej. A mialem tu konto ladnych pare lat i moi klienci (kilkadziesiat osob rownize) Glupole wszystkich traca, bo kazdy sklada juz wnioski o authinfo, zreszta najtansi nie sa. Co najsmieszniejsze - w wiekszosci moi klienci byli z polecenia i to tacy co zawsze placili, a mieli na ogol biedne strony nie generujace ruchu, ale skoro sami sie o to prosza to prosze bardzo. Od razu napiszę Ci daruj sobie parkowanie tam domeny bo to oznacza kłopoty. prywatnie mogę Wam powysyłać 19 korespondencji mailowych i zawsze coś im nie pasowało, a potem trzeba jeszcze to słać pocztą tradycyjną i czekać na odp listowną podobnie. Zresztą myślę, że wprowadizli to celowo, żeby od nich nie uciekać, tylko ktoś kto się zezłości solidnie, przebrnie przez te procedury i nigdy nie wróci. Najelpiej parkować w dowolnym innym registrarze, 70 % bedzie tanszych dlugookresowo, a e-active moze byc na nazwie bo tu zastrzezen nie mam zadnych. Admini sa solidni - biurokracja - pozaluj sie Panie... Edytowane 3 Grudnia 2010 przez wesmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...