Addeek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zamierzam kupic sobie monitor. Zastanawiam sie nad oba modelami, ale nie wiem ktory wybrac. Flatron ma mniejsza plamkę 0,24 (Nec 0,25). Wiem tez, ze LG sa bardziej awaryjne nic NEC. Flatron jest idealnie płaski, czego nie mozna powiedziec o NEC`u. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 widzę że to ma być w cenie ok.1400zł więc wolałbym CTXa EX950F parametry podobne a jest na trinitronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zamierzam kupic sobie monitor. Zastanawiam sie nad oba modelami, ale nie wiem ktory wybrac. Flatron ma mniejsza plamkę 0,24 (Nec 0,25). Wiem tez, ze LG sa bardziej awaryjne nic NEC. Flatron jest idealnie płaski, czego nie mozna powiedziec o NEC`u. Proszę o pomoc. Zdecyduj się człowieku czy kupujesz 17" czy 19" :? - bo z tego co piszesz to jasno nie wynika - jak sama nazwa mówi ten NEC FE700+ to 17 a LG to 19. Jeśli zaś ten LG to 795FT+ to też nie możesz ich tak porównywać - chodzi mi o parametry techniczne a nie o jakość obrazu. Wielkość plamki to nie wszystko - porównaj sobie osobiście oba modele i wybierz lepszy Twoim zdaniem. Sam mam NEC'a, tyle tylko że FE750+ i jest spox i ma zupełnie płaski ekran - ten FE700+ też chyba ma - sprawdź lepiej :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Addeek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Heh...Wkradł się mały błąd. Chodzi o monitor LG Flatron 795FT (17") a nie 995FT, kolega slusznie zwrocil mi uwagę. Facet w sklepie powiedzial mi, ze Nec jest idealnie plaski od zewnatrz, natomiast od wewnetrznej strony nie. Flatron jest idealnie plaski. Oba monitory kosztują niewiele wiecej niz 1000 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Addeek Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Jeszcze jedno....Oba modele mają prawie identyczne parametry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Jeszcze jedno....Oba modele mają prawie identyczne parametry. Chyba będę upierdliwy - niestety nie są podobne np. FE700+ nie pójdzie w 1600x1200 a w 1280x1024 też nie poleci w 85Hz - tylko 66Hz. Może większość ludzi z 17" pracuje w 1024x768 ale ja osobiście potrzebuję dużo przestrzeni na ekranie - nie mam 19" więc pracuję w 1280x1024x85Hz. Ten LG ma chyba też więcej ustawień np. konwergencję można sobie wyregulować. Nie żebym chwalił LG - podobno Flatrony są awaryjne ale nie wiem czy to prawda bo nie znam osobiście nikogo kto miałby Flatrona. Odpowiednikiem 795FT+ jest raczej właśnie FE750+ - ale chyba 750+ jest trochę lepszy od tego LG (nie gnoję LG - mam nagrywarę i cedeka tej firmy 8) ). Co od płaskości - nie chodzi o to czy jest płaski tu czy tu - chodzi o to aby obraz sprawiał wrażenie płaskiego - i NEC'owi to wychodzi. Nawet więcej - zaraz po przesiadce z 15" "wypuklaka" miałem wrażenie wklęsłości - ale po tygodniu już się przyzwyczaiłem - teraz jak patrze na starą 15" to wydaje mi się STRASZNIE wypukła :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Cześć Mam tego Nec FE 700. Jest to ekran Trinitron (idealnie płaski) nie dobija światła, TCO 99 Jakość obrazu idealna (bardzo mi przypadł do gustu). Jak narazie nie zamienił bym tego monitora na inna 17 tke. CTX też mi sie podobają... Ale LG bym nie kupował :) Jedynie co bym brałpod uwage to SONY, NEC, CTX i moze costam jeszcze.. Acha przy pracy ok 8-9 godzin dziennie Oczy wogóle nie bolą i nie są czerwone. Pracuje się przy nim komfortowo i bez żadnych problemow. Wybor nalezy do Ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja osobiście mam Flatrona 775ft jest to model niższy od 795ft plus Rózni się tylko portami usb oraz max rozdzielczoscią 1600x1200 swojego flatronka mam juz ponad 2 lata kosztował wtedy kupe kasy ale jestem z niego zadowolony w 100 % co do neca mam Neca V520 jak na 15 jest całkiem spox :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 miałem NEC-a FE700+ bardzo dobry monitor za 900 pln POLECAM ale mam teraz NEC-a FE 750 1024x768 100 hz obraz 20% lepszy. Kiedyś pytałem na forum o monitory 19" polecam SAMSUNGA 959 NF ten to ma dobiero obraz TYLKO trudno go kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 jak chcesz kupić dobry monitor to coś na trinitronie SONY G220 lub jego odpowiednik CTX PR711FL , jak ma być w cenie tego LGka to naprawdę już wole SAMSUNGA 757DXF również ma bardzo dobre parametry mozna na nim uzyskac większa rozdzielczosc niz podana przez producena 1600x1200 , w 10234x768 ma bardzo korzystne odswiezanie 100Hz , no i jeszcze tam taki bajer ze mozna 2 kompy pod 1 monitorek podlaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Awaryjność LG może to i prawda ale serwis maja zawodowy. Kurier wpada 3 dni i kurier wpada z naprawionym monitorkiem. A do tego jak serwis coś jeszcze znajdzie to nawet nie trzeba mu mówić tylko sam wymieni. Gość zadzwonił do mnie czy nie trzeba mi wymienić klawiaturki w 795FT (tam jest taka dotykowa). Ja mówie że i owszem przydałoby się. Obsługiwał mnie serwis w Białej Podlaskiej i naprawde kulturka. Polecam LG przynajmniej ze względu na serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...