miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam Troche się ostatnio zaniedbałem ze sprzętem poznieważ zmieniłem swojego stacjonara na Xboxa, jednak brakuje mi gry po sieci w takie hity jak Battlefield,dlatego bede sprzedawał X i brał sprzet nowy,i teraz proźba o rady jaki sprzęt.Kasy mam tyle jak w temacie moze ok 2500.Na obecna chwile mam HDD więc pozostaje jeszcze reszta.Chciałbym taki sprzet aby płyta główna starczyła na dłuższa mete,a proc oczywiście CORE dał sie krecić pod ok 3.2. Procesor Płyta Główna Pamięci --> Biore A-daty Vitesta Extrim z + gdyż będą ma D9 2x1GB -->320zł HDD--> już jest seagate 250GB Zasiłka--> COrsarz 520 W --> ok 360zł Grafa Chłodzenie Napęd PS co myślicie abym kupił TV LCD 23' Samsunga do tego sprzetu czy coś takiego da rade od zwykłego monitora?? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 I tyle mam do powiedzenia... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 I tyle mam do powiedzenia... :? a może ktoś będzie miał inna propozycje??Co z kartami graf od Ati są takie kiepskie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Procek - Procek - E4400 Mobo - Abit IP35-E Ram - xxx Grafa - Palit 8600gt Dysk - Dysk - WD 320GB Zasilacz - Be Quiet 450w Chlodzenie - Scythe Infinity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Procek - Procek - E4500 - 480 Mobo - nowe MSI p35 - 440 Ram - 2x1gb moze być kingston 667 - 250 Grafa - 8800GTS 320mb -950 Zasilacz - Corsair - 380 Chlodzenie - może być Scythe Infinity -145 2645,- czyli gdzieś trzeba ciąć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Procek - Procek - E4500 - 480 Mobo - nowe MSI p35 - 440 Ram - 2x1gb moze być kingston 667 - 250 Grafa - 8800GTS 320mb -950 Zasilacz - Corsair - 380 Chlodzenie - może być Scythe Infinity -145 2645,- czyli gdzieś trzeba ciąć :D czy duze sa roznice miedzy Abit-->Asus-->MSI na P35??wczesniej miałem Quada Abita i byłem zadowolony,która jest mniej kaprysna jesli chodzi o oc, czy te procki 2XXX dadza sie wkrecic na ok 3,2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driden Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja złożyłem dla kolegi za 2300-2400 takie coś: E6750 - 680 zł. - proline.pl Foxconn P35A - sferis.pl - 440 zł. Patriot PC-667 2x1GB - 285 zł. - proline.pl WD2500AAJS - 220 zł. - proline.pl 8600GT - ta - 430 zł. - sferis.pl PENTAGRAM Silent Force PSF-460-P12S - 230 zł. - sferis.pl Pentagram Freezone HP-100 AlCU [P 7010] Lite Heat pipe - 60 zł. - proline.pl A4-TECH X-718F OPTYCZNA USB/PS2 - 65 zł. - sferis.pl Razem 2410 zł. - poza paroma rzeczami ze sklepu sferis całą resztę wybrałem z oferty sklepu Proline. :) Wybrałem je tam tylko dlatego, że kolega nie chce zamawiać kompa przez internet. Gdzie indziej możesz dostać taniej. :) P.S. Przypominam, że to co podałem wyżej to tylke zestaw złożony dla kolegi, bo jak widzę ty nie potrzebujesz HDD, więc zmień tego WD na np. NEC AD-7173A DVD-RAM LabelFlash a pozostałą stówkę możesz odłożyć na wysyłki. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 czy duża jest różnica po co procków 2XXX i 4400 lub 4500??Min dla mnie i w zupełności wystarczające będzie jak go kulne do 3,2 więc jaki najlepiej wybrać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 2xxx ciezko bedzie na wiecej niz 3GHz puscic. Przy E4xxx jest taka mozliwosc :P Imho bierz E4400 poniewaz ma najlepsze ratio cena/wydajnosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello7 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Moze plyta EVGA nForce n650i Ultra tansza jest i podobno dobra... Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Rafaello7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja dalej jestem przy Abicie IP35-E, a jak nie abit to cos innego na P35. Np Foxconn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Procesor Intel Core 2 Duo E4400 -->415zł Płyta Główna --> FOXCONN P35A -->400zł Pamięci --> Biore A-daty Vitesta Extrim z + gdyż będą ma D9 2x1GB -->320zł HDD--> już jest seagate 250GB Zasiłka--> COrsarz 520 W --> ok 340zł Grafa --> jakaś 8800GTS 640RAM tylko nie wiem która,ma może jakąś hdmi?? Chłodzenie --> jakas ninja Napęd -- pionner jakis lub asus co wy na taki zestaw?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 jak na lato :) Jest bardzo dobrze, jaka obudowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 jak na lato :) Jest bardzo dobrze, jaka obudowa ?buda dla mnie malo wazna,moze byc karton liczy sie zawatros a nie opakowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tylko, ze jak masz slabe opakowanie to oc nie bedzie. Musi byc dobrze buda wentylowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 nie nie będzie o/c , ale będzie ciepło tam :) Poza tym, taki Chieftec czy inny NZXT bardzo dobrze się prezentuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tylko, ze jak masz slabe opakowanie to oc nie bedzie. Musi byc dobrze buda wentylowana.jak mam jakas bude to zawsze jest otwarta nigdy nie zamykam,miałem chiftecka dragona i 6 wentyli ale po pierwsze wielkie pudło,po 2 ciezkie jak cholera (1mm stal),zobacze poszukam i cos wybiore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 akurat zamykać trzeba, bo się obieg popsuje . Ile masz na budę, może pomożemy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 akurat zamykać trzeba, bo się obieg popsuje . Ile masz na budę, może pomożemy ?gdzies gora 150zł jaki obieg z tego co wiem najlepiej jak jest otwarta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 polecam Sharkoon Revenge albo Thermaltake Mambo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...