Skocz do zawartości
Cloud_S

Winxp Eng - Czy Jest Legalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem ostatnio laptopa marki Dell C610, który posiada on nowości zainstalowanego Windowsa XP + SP1 w wersji angielskiej. Jest to wersja Professional i problem polega na tym, że jest pod laptopem sticker, klucz działa w 100%, bo zainstalował się SP2. Otrzymałem fakturę i w niej jest również wpis, że posiadam Windowsa XP Pro.

Teraz moje pytania:

- czy mam legalnego Windowsa? Czy muszę zakupić Windowsa XP Pro DELL na Allegro w wersji angielskiej?

- skąd wziąć MUI Pack Polish do niego, wiem, że Microsoft rozprowadza to, ale jaka jest cena?

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeśli nie dostałem płytki i będzie kontrola, to oczywiście jestem legalny? Klucz ze stickera pokrywa się z tym zapodanym w Windowsie. Nie mam niestety płytki CD, ale chyba to nie problem, bo sama płyta nie świadczy o legalności. Jestem ciekaw, czy Microsoft nie mógłby za drobną opłatą wysłać drugiej płytki, jakby się powiedziało, że się zgubiło ją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moglby bo nie jestes jego klientem, tylko klientem producenta/dystrybutora laptopa i jesli producent nie przewidzial takiej plytki to jej nie dostaniesz (zazwyczaj wtedy daja recovery cd - obraz ghosta, albo masz obraz na ukrytej partycji...) jesli nie masz ani plytki z instalka ani zadnego recovery to sprzedawca cie wydymal ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi