Dziuby Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Szczerze mówiąc to nawet nie wiem czy temat umieściłem w odpowiednim dziale. Przeglądałem dział WiFi i nie mogłem znaleźć odpowiedzi nanurtujące mnie pytania Są miejsca w Warszawie, zresztą nie tylko gdzie dostęp do internetu wymaga laptopa z karta WiFi, siedzimy sobie np. w knajpce i możemy w tym miejscu połączyć się z netem, tak się zastanawiam, co powinienem wiedzieć żeby móc taka sieć znaleźć i ją poprawnie skonfigurować. Czy muszę się z kimś kontaktować żeby podał mi jakieś kody, login, hasło, numery bramek IP, maskę itp. Czy możecie mi pomóc W tej chwili nie mam laptopa i jest to rozmowa czysto teoretyczna, ale zamierzam pożyczyć odpowiedni sprzęt i się tym zająć, Internet bez przewodowy to w tej chwili dla mnie nowość i przydałoby sie cios na ten temat wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Pewnie chodzi ci o coś w rodzaju HotSpotów. O ile dobrze wiem to działa na zasadzie DHCP i samo ci przydziela adres IP, maski i inne [ciach!]ły:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 W laptopie odpalasz program do konfiguracji sieci (wbudowany w windows lub sterownik karty). Pokazują Ci się sieci, w których zasięgu się znajdujesz. Wybierasz tą, która nie ma zabezpieczeń i się do niej podłączasz. Całość jest banalnie prosta i zajmuje kilkanaście sekund :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Niektóre hotspoty wymagają podania MACa karty sieciowej aby móc się połaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...