Skocz do zawartości
Kantel

Sensowna Płyta Głowna Pod Dc E2140

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zakup procesora Intel Pentium Dual Core E2140 i mam dylemat jaka płyte główną ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Zależy mi na dość dobrym O/C chcę wyciągnąc około 3100-3300 MHz. Do wydania mam około 300zł a więc niewiele. Zależy mi na propozycjach dobrych płyt w tej cenie, byłbym wdzięczny również za krótkie opisy i porówania tych MOBO na tle innych.

Edytowane przez Kantel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy E2160 poleci dużo wyżej od E2140? Na ile MHz więcej względem E2140 można liczyć ?

Nikt ci nie zagwarantuje na ile poleci (chyba ze kupisz selekta). Z 2160 jest o tyle latwiej ze nie musisz leciec wysoko z fsb, zeby takie same takty osiagnac jak na 2140.

Plyte polecam Abit IP35-E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym ASUS'ie P5B będzie sie dobrze kręciło? i jaka wersje dokladniej ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> W znak.pl jest do wyboru około 15 tych płyt w wersji z "KG"i bez "KG" (co to w ogóle jest to kg?) więc teraz którą płyte <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i jakie są róznice między nimi?

http://www.znak.pl/index.php?search=asus+p...how_subcat=2652

http://www.znak.pl/index.php?search=asus+p...how_subcat=1101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi