Skocz do zawartości
Roxas

Znacie Jakis Spobo Na Softwarowe Rozjasnienie Monitora ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już dość stary monitor (nie chcielibyście wiedzieć z którego roku ;) ) który obsługuje max odświeżanie 60 hz (można dać większe ale obraz z lewej strony się podwija ) i najlepiej mieć na nim rozdzielczość 1024 bo na większej tekst jest lekko zamazany :/ i poszukuje jakiegoś programu lub sposobu na softwarowe rozjaśnienie monitora. Zrobiłem już mełego tweaka w opcjach GeForce i podrasowałem ostrość i kontrast ale widoczne to jest tylko na filmach które odtwarzam z mojego komputera natomiast nie aplikuje się to do filmów quick time (tych na dysku i tych na necie np na gametrailers.com) ani do filmikow flashowych np na youtube. Prosze nie pisać "kup sobie nowy monitor" ja to wiem i na nowy monitor oczekuje juz rok ale sobie niestety jeszcze poczekam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo regulowałeś nie tam gdzie trzeba. zmieniłeś tylko nakładke wideo, poszukaj tam dobrze to znajdziesz.

Prosze bardzo miszczu to jest to co zmienialem

2710926[/snapback]

Możesz użyć programiku GammaAdjuster

Masz moze go ? moglbys zuploadowac bo nigdzie go niema do pobrania.

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie ma ? Pare sekund na googlech i jest Prosze bardzo

w filmach obraz możesz rozjaśniać jeszcze w ustawieniach kodeków które masz zainstalowane np. ffdshow

W ustawieniach QuickTime niewidze takiej opcji a w ffdshowie zbytnio niechce kopac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi