Danny Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Czesc! Jestem kompletnie zielony w temacie sieci komputerowych, a nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na dreczace mnie pytanie, wiec prosze Was o pomoc. Chce rozdzielic moje lacze Internetowe Net24 na linii TP SA na 2 PC i laptopa, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Zapewne potrzebuje bezprzewodowego routera i kart sieciowych (na wszystko mam ok. 350 zl). I tutaj pojawia sie moje pierwsze pytanie - czy gdy posiade router to bede potrzebowal jeszcze kupowac karte sieciowa na PCI/USB, jesli mam juz jedna wbudowana w plyte glowna (Gigabyte GA-P35-S3) i laptopa (HP 530)? Jesli tak, to ktora z nich na PC jest lepsza - na PCI czy USB? Czy jesli przesiade sie spowrotem na Neostrade bede mogl dalej uzytkowac ten router (jakies Annexy A i B itd. - kompletnie sie w tym nie lapie)? Jesli kupie juz router to bede musial podlaczac do niego modem (SpeedTouch 330)? Jak tak - to w jaki sposob? Czy router umozliwi mi tez np. wymiane plikow miedzy komputerami? Czy nie bedzie problemow z graniem online? No i chyba najwazniejsze - jaki router z karta sieciowa polecacie w tej cenie? Z gory dzieki za odpowiedzi, Danny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jak masz w Laptopie i W kompie Karte Sieciową wbudowaną to nie musisz kupować. Wystarczy że kupisz router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ale on chyba chce do laptopa bezprzewodowo, ale nie musisz nic do laptopa kupywać bo ma on wifi z tego co czytam, więc zostaje ci kupno urządzenia które będzie ci służyć jako router, switch i modem w jednym polecam Linksys WAG200G-EU. TO wszystko czego potrzebujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...