Mardok Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja do radia się przypnę :/ nie wiem z czego to wynika, ale podaje konfigurację róznych kompów: 1. Celeron 2.4ghz z 512 ramu, integra ac97(realtek), łącze 2mbit/s jest żle 2. P2D 1.66ghz z 1gb ram, łacze j.w.- jest spoko 3. a64x2 2.8ghz 2gb ramu, x-fi lub realtek hd audio(r660) i łącze 512kbit - spoko 4. a64 2.1ghz z 1gb ram integra ac97, łacze 256kbit - jest źle 5. p933mhz 512 ram, dźwiękówka zewnętrzna(pci) cmi XXXX najnowszy driver, łacze j.w.- jest źle I teraz - jak piszę że spoko, to znaczy ze gra normalnie i cacy, świetna sprawa. Źle - objawia się to spowolnieniami w czasie playa, trzaskami przy kończeniu się utworów i zaczynaniu nowych, ogółem dźwiek wyglada jakby płyta zwalniała, w dodatku jeszcze dochodzą inne zniekształcenia dźwięku. Z reguły pogra może z 20sek do minuty bez problemu, a potem sie zaczyna jazda...a że testowaliśmy w pracy(komp1 i 2) to śmiechu było co niemiara :) Nie czepiam się :P, ale wydaje mi się że to kwestia braku optymalizacji pod architekturę poprzednich generacji procków(wymaga sse3?czegoś więcej?) bo nie wydaje mi się że to wina dźwiękówek, normalne radio odtwarzają spoko(np z winampa) Jak już pisałem wcześniej w programie Radio za pobieranie i odtwarzanie audycji radiowych odpowiada WMP i w wypadku problemów o których piszesz przyczyn raczej należy szukać po jego stronie. Natomiast co do efektu "zwalniającej płyty" miałem takie "atrakcje" kilka razy jak mi jakieś program do ścigania łącze "zapchał". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 a być może WMP z zasady nigdy nie aktualizuje/wgrywam nowszych wersji, bo to jeden wielki syf jak dla mnie. Efekt zapychania raczej moge wykluczyć, komp 1 i 2 na takim samym łączu siedzą, firmowym, przez proxy, nawet jak ktoś ostro ciągnie to radio nie zwalnia(na 2 dziś i wczoraj cały dzień bez zająknięcia-ale tam na pewno jest wmp zaktualizowany, bo wu jest włączone na stałe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rev Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mam pytanie o program uruchamiający SubEdita na Viście naprawiający przezroczystość napisów: po co pisać cały program i bawić się ze zmianą domyślnego odtwarzacza, skoro wystarczy "Wyłącz kompozycje pulpitu" w zakładce zgodność pliku subedit.exe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 UpDate C2D/Q Calc do wersji v1.2b głownie aby być "na czasie" czyli dodano wszystkie procesory z rodziny C2D/Q jakie wyszły do tej pory oraz kilka "nowych" dzielników, od tak z nudów ;) Program do pobrania dla ewentualnych chętnych, tradycyjnie w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 A może rozwiniesz jeszcze A64 DDR MHz v1.4 dla A64 X2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 A może rozwiniesz jeszcze A64 DDR MHz v1.4 dla A64 X2? Prawda jest taka iż prace nad "A64 DDR MHz" zastały zaprzestane wraz ze zmianą mojej platformy na Intela już ładny szmat czasu temu, ale gdybym dostał konkretne informacje co by miało zostać dodane/zmienione (bo nie orientuję się za bardzo co się dzieje teraz u "zielonych") można by było pomyśleć o UpDate ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 A może rozwiniesz jeszcze A64 DDR MHz v1.4 dla A64 X2? MemClock Calc 2.02 - obsluga K8 i K10 (754/939/940/AM2/AM2+) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...