Twój Pan Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pojazd latający M200G z zakładów Moller International otwiera nowe dzieje transportu. Może nie tak spektakularne jak kontener w logistyce, ale jednak. Pomieszczą się tu dwie osoby, które poruszać się będą z prędkością 80 km/h. Maszyna ta unosi się trzy metry ponad ziemię i spokojnie ominie uliczne korki. Na chwilę obecną energię czerpie z alkoholu (etanol), nie ma jednak przeszkód do zastosowania innego paliwa. A ile to kosztuje? M200G wyceniono na 90 000 USD (245 tys. PLN). http://www.moller.com/videom200x.htm To się teraz zacznie ufomania :D . /zrodlo: http://www.ubergizmo.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 ale LOL, jakbym miał taką kase to bym to kupił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 1. Skoro mają zamiar to sprzedawać, to czemu nadal przywiązane to do wysięgnika? Czyżby miało spaść? 2. Ciężko to nazwać sterowną maszyną. 3. 20 lat temu już takie mieli. Wystarczyło TV oglądać wiele lat temu. 4. Jakoś wolę samochód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 1. Skoro mają zamiar to sprzedawać, to czemu nadal przywiązane to do wysięgnika? Czyżby miało spaść? 2. Ciężko to nazwać sterowną maszyną. 3. 20 lat temu już takie mieli. Wystarczyło TV oglądać wiele lat temu. 4. Jakoś wolę samochód. Dokładnie te same wnioski jak ogladałem film :) Lepiej mieć już wypasionego jetpacka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Jeszcze niech nad tym popracują i to sporo. Na razie to by mi musieli zapłacić to może bym wziął. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Nie takie to znowu złe ;p fajnie sobie tym p opolu czy łące polatac hehe... ale za taką cene :-| no thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ja bym sie bał ze to się przewróci na drugą stronę i pomoże wbić mi się w ziemię głową 2x szybciej niż bym sobie tego nie życzył :D. Poza tym to ufo już z pare lat temu widziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jakbyście coś na ten temat wiedzieli to byście nie pytali po co linka ;] Ten pojazd ma już dobre kilka lat, a linka jest tylko i wyłącznie dlatego iż ubezpieczalnia postawiła jeden warunek, ma być linka zabezpieczająca, wtedy dadzą ubezpieczenie na prototyp. (a filmik to jest jego test) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_maniak_ Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ciekawe ile pali na 100 i czy dźwig razem z liną jest w cenie zestawu :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WildWolf Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jak jakiś czas temu powiedziałem staremu że niedługo to ludzie będą po ulicach statkami latać kosmicznymi to mnie wyśmiał. Pokazałem mu film i przypomnialem owe zdarzenie. Honor zwrócony :) Najbardziej z tego filmu to interesuje mnie muzyka w tle. Wie ktoś co to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Hehe. I co? Jak będziesz chciał tym legalnie polatać (z ubezpieczeniem), to też musisz mieć dźwig i linkę? Nieporozumienie jakieś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Stare to przecież jest. Imo jet pack to było by najlepsze rozwiązanie. Czekamy tylko na fuzje jądrową bo z dzisiejszymi "bateriami/akumulatorami/silnikami" to sobie możemy :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Jetpack jest w tym wypadku lepszy ,bardziej sterowny. Nie wiem jak by się tym latało w większych miastach. Teraz każdy kto zgłosi że widział ufo to mu odpowiedzą ,że niczego nie widział ,a to co widział to pewnie M200G ;) Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Bal bym sie tym fruwac. Lepiej za 250k samochod kupic, tzn samochod i dobrego kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 eee nigdy bym tego nie kupił , furka jest najlepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StoProGratis Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A ja myślałem, że istnieje coś lepszego... helikopter :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ten badziew to ma kształt UFO dla bajeru. Równie dobrze by mógł być kwadratowy, prostokątny, trójkątny, itd. A jest niczym innym jak helikopterem z obudowanym wirnikiem. Nie dostrzegam tu prawie żadnej innowacyjności. I w dodatku ta za....a sterowność. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...