Skocz do zawartości
Twój Pan

Kup Latający Spodek

Rekomendowane odpowiedzi

Pojazd latający M200G z zakładów Moller International otwiera nowe dzieje transportu. Może nie tak spektakularne jak kontener w logistyce, ale jednak. Pomieszczą się tu dwie osoby, które poruszać się będą z prędkością 80 km/h. Maszyna ta unosi się trzy metry ponad ziemię i spokojnie ominie uliczne korki. Na chwilę obecną energię czerpie z alkoholu (etanol), nie ma jednak przeszkód do zastosowania innego paliwa. A ile to kosztuje? M200G wyceniono na 90 000 USD (245 tys. PLN).

http://www.moller.com/videom200x.htm

To się teraz zacznie ufomania :D .

/zrodlo: http://www.ubergizmo.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Skoro mają zamiar to sprzedawać, to czemu nadal przywiązane to do wysięgnika? Czyżby miało spaść?

2. Ciężko to nazwać sterowną maszyną.

3. 20 lat temu już takie mieli. Wystarczyło TV oglądać wiele lat temu.

4. Jakoś wolę samochód.

Dokładnie te same wnioski jak ogladałem film :)

Lepiej mieć już wypasionego jetpacka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyście coś na ten temat wiedzieli to byście nie pytali po co linka ;]

Ten pojazd ma już dobre kilka lat, a linka jest tylko i wyłącznie dlatego iż ubezpieczalnia postawiła jeden warunek, ma być linka zabezpieczająca, wtedy dadzą ubezpieczenie na prototyp. (a filmik to jest jego test)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jakiś czas temu powiedziałem staremu że niedługo to ludzie będą po ulicach statkami latać kosmicznymi to mnie wyśmiał. Pokazałem mu film i przypomnialem owe zdarzenie. Honor zwrócony :)

Najbardziej z tego filmu to interesuje mnie muzyka w tle. Wie ktoś co to jest ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jetpack jest w tym wypadku lepszy ,bardziej sterowny. Nie wiem jak by się tym latało w większych miastach. Teraz każdy kto zgłosi że widział ufo to mu odpowiedzą ,że niczego nie widział ,a to co widział to pewnie M200G ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten badziew to ma kształt UFO dla bajeru. Równie dobrze by mógł być kwadratowy, prostokątny, trójkątny, itd. A jest niczym innym jak helikopterem z obudowanym wirnikiem. Nie dostrzegam tu prawie żadnej innowacyjności. I w dodatku ta za....a sterowność. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi