zielonyznawca Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam, wiem ze byc moze jest to glupie pytanie dla was znawcow tematu ale ja jestem zielony w tym temacie. Otoz na dniach zakupuje nowy sprzet, mianowicie bedzie to: MOBO MSI P35 NEO2-FR CPU Intel Core 2 Duo E6750 BOX RAM OCZ Platinum rev.2 2X1GB 800MHz CL4 GRAFIKA Palit 8800GTS 320MB HDD Western Digital WD2500AAJS 250GB DVD-RW Samsung SH-183L SATA Zasilacz HuntKey HK-350AP 450W I tu moje pytanie jaki system pod ten sprzet, tak zeby wykorzystac w pelni mozliwosci komputera ? Z gory dziekuje za jakiekolwiek sugestie i odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 MS-DOS. Jak zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie wykorzystasz ani mozliwosci systemu, ani komputera. Kup sobie Viste Home. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyznawca Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) MS-DOS. Jak zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie wykorzystasz ani mozliwosci systemu, ani komputera. Kup sobie Viste Home. Nie kazdy jest taki madry jak ty, to po co jest to forum jak nawet nie moge zadac pytania ? Zadalem takie pytanie poniewaz nie orientuje sie w nowszych systemach operacyjnych, kupuje nowy sprzet i chce wiedziec co najlepiej sie do niego nada. A o moje wykorzystanie systemu i komputera to ty sie nie martw Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez zielonyznawca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie kazdy jest taki madry jak ty, to po co jest to forum jak nawet nie moge zadac pytania ? Zadalem takie pytanie poniewaz nie orientuje sie w nowszych systemach operacyjnych, kupuje nowy sprzet i chce wiedziec co najlepiej sie do niego nada. A o moje wykorzystanie systemu i komputera to ty sie nie martw ...wiec wybierz system odpowiedni dla Ciebie. Na tym sprzęcie ruszy Ci kazdy system I tu moje pytanie jaki system pod ten sprzet, tak zeby wykorzystac w pelni mozliwosci komputera ? a chwilke dalej mamy A o moje wykorzystanie systemu i komputera to ty sie nie martw O co chodzi? Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyznawca Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 chodzi tylko o to ze SGJ stwierdzil ze nie wykorzystam mozliwosci systemu i komputera - a to czy ja je bede wykorzystywal tak czy tak to juz nie jego sprawa ja tylko zadalem pytanie o wlasciwy system o jakies sugestie a nie wykorzystywanie mozliwosci etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
persen Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zainstaluj jakiegoś Windowsa, jakiegoś Linuxa - co chcesz...Rozważ szczególnie Windowsa 3.1 i Vistę Ultimate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonyznawca Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Tak rzeczywiscie Windows 3.1 bedzie najlepszym rozwiazaniem zwlaszcza ze powstal gdzies okolo 1992 roku, wiec na pewno sie nada do mojego nowego kompa dziekuje za szczerosc =_= Windows Vista Ulitmade juz jest lepsza propozycja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 IMO XP PRO +SP2. Szybki i stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 IMO XP PRO +SP2. Szybki i stabilny.Home tańszy ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 W sumie też coś od siebie wtrącę ;]. XP Home OEM SP2 wystarcza dla normalnego użyszkodnika komputera (sam mam). Vista jest na ten moment niestety niedopracowana. Moim zdaniem teraz jest głupi moment na kupno systemu, bo można kupić sprawdzonego XP i albo cieszyć się przez długi czas, bo Vista będzie niezbyt dobrze chodzić, albo po 2-3 miesiącach pluć sobie w brodę, bo kolega ma Viste, wgrał poprawki i świetnie mu śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A co do "każdy system", to 95 na 100% tutaj nie ruszy. 98 też nie koniecznie. Podobnie z NT <5.0 (aka 2000). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Z Windowsem 2000 wporządku, ale 98 moze nie pojsc (SATA)... poprostu, zainstaluj XP HE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Home tańszy ^^ http://www.allegro.pl/item223954558_ms_win...sylka_nowy.html - nie koniecznie :D Także uważam że lepszy będzie xp sprawdzony i dobry. No chyba że linux ale to zupełnie inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item223954558_ms_win...sylka_nowy.html - nie koniecznie :D Także uważam że lepszy będzie xp sprawdzony i dobry. No chyba że linux ale to zupełnie inna bajka. Tyle ze ten pro jest nielegalny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 http://www.allegro.pl/item223954558_ms_win...sylka_nowy.html - nie koniecznie :D On jest legalny tylko na komputerze marki DELL (choć może i nie, bo zdania są bardzo podzielone). Na każdym innym niż DELL jest nielegalny w 1000000%. Na tą chwilę lepiej wziąć XP, ale być może już za 3 miesiące będzie lepiej wziąć Viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 64 bitowy.........vista 32 bitowy xp pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...