Skocz do zawartości
zielonyznawca

Jaki System Na Ten Sprzet ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wiem ze byc moze jest to glupie pytanie dla was znawcow tematu ale ja jestem zielony w tym temacie. Otoz na dniach zakupuje nowy sprzet, mianowicie bedzie to:

MOBO MSI P35 NEO2-FR

CPU Intel Core 2 Duo E6750 BOX

RAM OCZ Platinum rev.2 2X1GB 800MHz CL4

GRAFIKA Palit 8800GTS 320MB

HDD Western Digital WD2500AAJS 250GB

DVD-RW Samsung SH-183L SATA

Zasilacz HuntKey HK-350AP 450W

I tu moje pytanie jaki system pod ten sprzet, tak zeby wykorzystac w pelni mozliwosci komputera ?

Z gory dziekuje za jakiekolwiek sugestie i odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MS-DOS.

Jak zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie wykorzystasz ani mozliwosci systemu, ani komputera. Kup sobie Viste Home.

Nie kazdy jest taki madry jak ty, to po co jest to forum jak nawet nie moge zadac pytania ?

Zadalem takie pytanie poniewaz nie orientuje sie w nowszych systemach operacyjnych, kupuje nowy sprzet i chce wiedziec co najlepiej sie do niego nada.

A o moje wykorzystanie systemu i komputera to ty sie nie martw

Edytowane przez zielonyznawca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kazdy jest taki madry jak ty, to po co jest to forum jak nawet nie moge zadac pytania ?

Zadalem takie pytanie poniewaz nie orientuje sie w nowszych systemach operacyjnych, kupuje nowy sprzet i chce wiedziec co najlepiej sie do niego nada.

...wiec wybierz system odpowiedni dla Ciebie. Na tym sprzęcie ruszy Ci kazdy system

I tu moje pytanie jaki system pod ten sprzet, tak zeby wykorzystac w pelni mozliwosci komputera ?

a chwilke dalej mamy

O co chodzi?

Edytowane przez bakupl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie też coś od siebie wtrącę ;]. XP Home OEM SP2 wystarcza dla normalnego użyszkodnika komputera (sam mam). Vista jest na ten moment niestety niedopracowana. Moim zdaniem teraz jest głupi moment na kupno systemu, bo można kupić sprawdzonego XP i albo cieszyć się przez długi czas, bo Vista będzie niezbyt dobrze chodzić, albo po 2-3 miesiącach pluć sobie w brodę, bo kolega ma Viste, wgrał poprawki i świetnie mu śmiga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On jest legalny tylko na komputerze marki DELL (choć może i nie, bo zdania są bardzo podzielone). Na każdym innym niż DELL jest nielegalny w 1000000%. Na tą chwilę lepiej wziąć XP, ale być może już za 3 miesiące będzie lepiej wziąć Viste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi