Skocz do zawartości
.NEO

.....::::: Problemy z Durkiem 900 :( :::::.....

Rekomendowane odpowiedzi

mam niemaly problem. co mie moglo zlozyc na to ze temp. mojego durka 900 bez podkrecania wynosi normalnie 50*C, jak niedawno mialem tylko 39*C. czy ktos wie co moglo byc przyczyna zaistnialej sytuacji ;) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam niemaly problem. co mie moglo zlozyc na to ze temp. mojego durka 900 bez podkrecania wynosi normalnie 50*C, jak niedawno mialem tylko 39*C. czy ktos wie co moglo byc przyczyna zaistnialej sytuacji ;) ??

MOże miałeś jakąś badziewną pastę i się "wykruszyła"?

Ewentualnie sprawdź dokłądnie temp. w pokoju, bo za część wzrostów temp. komputera moe być odpowiedzialna temp. zewnętrzna....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykonaj szczegolowe testy wydajnosci. Mialem podobna sytuacje niegdys, temeratura wzrastala regularnie do ok 49-53 stC, ale zaczely sie klopoty ze startem procka i w konsekwencji padl soon...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie. temp. pokoju malo kiedy przekracza 21*C, a radiatorek na procku nie ma kurzu, bo niedawno byl czyszczony. aha. i czy jako pasta przewodzaca moze byc uzyty silikon (uniwersalny) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też nagle kiedyś wzrosła temperatura durona i co się okazało ? Ukruszył się drań ...Ale chodził dalej więc go sprzedałem (jako ukruszonego żeby nie było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha. i czy jako pasta przewodzaca moze byc uzyty silikon (uniwersalny) ??

nie bardzo (chodzi ci o sylikon montezowy - uniwersalny)

to raczej izoluje od ciepla,niz go przewodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...