ZeuS22 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam ! Chciałbym sie zapytać jak mam oszacować czy zasilacz wyrabia mi z mocą na wszystkie częsci. Posiadam zasilacz taki jak w tytule i mam płyta główna : ASUS a8-n32 Sli Deluxe (chłodzenie pasywne) procesor: AMD Athlon x2 3800+ grafika: Geforcee 8600GT Gigabyte (Silent pipe - chłodzenie pasywne) i zamontowane wentyle 2x120mm (obudowa i procesor) 1x80mm tył obudowy 2x dyski twarde Samsung 60GB ATA i Seagate 40GB ATA Przy podłączeniu jeszcze jednego wentyla do grafiki wentyl na tyle obudowy przestaje się kręcić... czy taki zasialacz wystaraczy na ten kom ? chciałem go podkręcić czy bedzie to możliwe ? Jeśli to nie wystaracza jaki zaislacz polecacie i jaki by w zupełności wystarczył na ten komp (cena do 250zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) ma moje temat powienien byc w podstawowych zagadnieniach ale mniejsza z tym. Podlaczenie tego zasilacza do pc to jak trzymanie bomby z opoznionym zaplonem :) http://zenfist.pl/pID/1027.htm I wszystko jasne :] Kup np ta zasilke i krec do woli :], proponowal bym Ci tez zmienic chlodzenie na grafie bo "ciche pipki" czesto nie wystarczaja jak chcesz krecic :) Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez -ShaDe- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 "Podlaczenie tego zasilacza do pc to jak trzymanie bomby z opoznionym zaplonem" co masz na myśli czy ten zasilacz to kicha?? skąd mam wiedziec kiedy zasilacz juz nie wystarcza na komputer ? mozna to jakoś sprawdzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 skąd mam wiedziec kiedy zasilacz juz nie wystarcza na komputer ? mozna to jakoś sprawdzić ?Sprawdź kiedy wybuchnie podkręcając wszystko na maksa :lol: Wywal to rzutem prostym za okno i kup nawet Deltę 350-400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Sprawdź kiedy wybuchnie podkręcając wszystko na maksa :lol: Wywal to rzutem prostym za okno i kup nawet Deltę 350-400W. heh qrde no tyo sie załatwiłem kupiłem to od bolka w listopardzie 2006 który mówił, że ten zasilacz jest dobry... koleś zarobi w pape dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 epower to zasilacze topowera, bzdur kolego nie wygaduj o jakiejś bombie bo się niedobrze robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 epower to zasilacze topowera, bzdur kolego nie wygaduj o jakiejś bombie bo się niedobrze robi widze że zdania są podzielone co do tych zasilaczy... i kogo słuchać ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 benito to lokalny autorytet :P tylu zasilaczy przez jego rece przeszlo, tyle wytestowal, tyle wybuchlo albo sie spalilo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Na pewno nie tych, którzy jak tylko zobaczą nazwę zasilacza, która nie należy do znanych im, bez sprawdzania od razu wyskakują z przynudnawym tekstem o bombie zegarowej :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 peoponouje wyslac zasilacz do beinta i sprawdzic lecz imo smierdzi to jakims syfem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Pewnie to 350W w modelu P5. Daj jakieś foty. Jedno jest pewne, do takiego konfiga niezabardzo się nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Pewnie to 350W w modelu P5. Daj jakieś foty. Jedno jest pewne, do takiego konfiga niezabardzo się nadaje. dokładnie tak BENITO ! To jest model EP-350P5 niestety screenów nie znalazłem a cyfrówke pożyczyłem... wiec co proponujecie za zasilacz tak do 200 - 250zł? bo łykam od razu :) dodatkowo chciałem kupić obudowe Cooler Master Centurion 534 Lite Czarna Okno tą Wygląda tak: http://img522.imageshack.us/my.php?image=imagepo9.jpg Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez ZeuS22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Huntkey HK-350AP, więcej ci nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) oki tylko chciałem troche więcej mocy tak ok 400W gdybym zmienił kompa na wszelki... czty jeśli zdecyduje się na zasilacz Antec EarthWatts 380W to bedzie dobry wybór ??? Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez ZeuS22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ok przepraszam za moje glupie teksty :) Ale naprawde pomysl o chlodzeniu na grafike nawet glupim pentagramie za 60zl jak chcesz krecic u moejgo kumpla 7600gs na silent pipe podjezdzal pod 80-85 stopni jak wyminil na pentagrama, na minimalnych obrotach srednio ma 60 w stressie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeuS22 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) o grafikę jeszcze sie nie martwię główne cele to zasilacz i obudowa. Apropo chłodzenia do gfrafiki to co byście polecili do chłodzenia własnie GF8600GT Gigabyta (ten z Supreme Commander w zestawie) oczywiście ponawiam pytanie co do zasilacza czy Antec EarthWatts 380W bądz TAGAN TG380-U01 - ATX, 380W, PFC to bedzie dobry wybór ??? Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez ZeuS22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...