Skocz do zawartości
ZeuS22

Zasilacz 350w Epower + Zasilanie Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Chciałbym sie zapytać jak mam oszacować czy zasilacz wyrabia mi z mocą na wszystkie częsci. Posiadam zasilacz taki jak w tytule i mam

płyta główna : ASUS a8-n32 Sli Deluxe (chłodzenie pasywne)

procesor: AMD Athlon x2 3800+

grafika: Geforcee 8600GT Gigabyte (Silent pipe - chłodzenie pasywne)

i zamontowane wentyle 2x120mm (obudowa i procesor) 1x80mm tył obudowy

2x dyski twarde Samsung 60GB ATA i Seagate 40GB ATA

Przy podłączeniu jeszcze jednego wentyla do grafiki wentyl na tyle obudowy przestaje się kręcić...

czy taki zasialacz wystaraczy na ten kom ?

chciałem go podkręcić czy bedzie to możliwe ?

Jeśli to nie wystaracza jaki zaislacz polecacie i jaki by w zupełności wystarczył na ten komp (cena do 250zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma moje temat powienien byc w podstawowych zagadnieniach ale mniejsza z tym.

Podlaczenie tego zasilacza do pc to jak trzymanie bomby z opoznionym zaplonem :)

http://zenfist.pl/pID/1027.htm

I wszystko jasne :]

Kup np ta zasilke i krec do woli :], proponowal bym Ci tez zmienic chlodzenie na grafie bo "ciche pipki" czesto nie wystarczaja jak chcesz krecic :)

Edytowane przez -ShaDe-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

skąd mam wiedziec kiedy zasilacz juz nie wystarcza na komputer ? mozna to jakoś sprawdzić ?

Sprawdź kiedy wybuchnie podkręcając wszystko na maksa :lol:

Wywal to rzutem prostym za okno i kup nawet Deltę 350-400W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź kiedy wybuchnie podkręcając wszystko na maksa :lol:

Wywal to rzutem prostym za okno i kup nawet Deltę 350-400W.

heh qrde no tyo sie załatwiłem kupiłem to od bolka w listopardzie 2006 który mówił, że ten zasilacz jest dobry... koleś zarobi w pape

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie to 350W w modelu P5. Daj jakieś foty. Jedno jest pewne, do takiego konfiga niezabardzo się nadaje.

dokładnie tak BENITO ! To jest model EP-350P5 niestety screenów nie znalazłem a cyfrówke pożyczyłem... wiec co proponujecie za zasilacz tak do 200 - 250zł? bo łykam od razu :)

dodatkowo chciałem kupić obudowe Cooler Master Centurion 534 Lite Czarna Okno tą

Wygląda tak: http://img522.imageshack.us/my.php?image=imagepo9.jpg

Edytowane przez ZeuS22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok przepraszam za moje glupie teksty :)

Ale naprawde pomysl o chlodzeniu na grafike nawet glupim pentagramie za 60zl jak chcesz krecic u moejgo kumpla 7600gs na silent pipe podjezdzal pod 80-85 stopni jak wyminil na pentagrama, na minimalnych obrotach srednio ma 60 w stressie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o grafikę jeszcze sie nie martwię główne cele to zasilacz i obudowa. Apropo chłodzenia do gfrafiki to co byście polecili do chłodzenia własnie GF8600GT Gigabyta (ten z Supreme Commander w zestawie)

oczywiście ponawiam pytanie co do zasilacza czy Antec EarthWatts 380W bądz TAGAN TG380-U01 - ATX, 380W, PFC to bedzie dobry wybór ???

Edytowane przez ZeuS22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi