Skocz do zawartości
Demonek_

Stop: C00021a

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu mowie ze nie uzywam polskich znakow gdyz pisze z laptopa i ma angielska winde.

A wiec, do rzeczy. Wczoraj ok. godziny 23:30 zakonczylem prace wiec standardowo wylaczylem kompa. Biorac pod uwage to, ze dzis mialem wolny dzien wstalem sobie o 9:00 w celu rozerwania sie a tu... Zonk. Podczas wlaczania systemu po napisie "Zapraszamy" pojawia sie bluescreen o takiej zawartosci: "STOP: c00021a {B d krytyczny systemu} Proce systemowy Windows Logon Process zakonczyl sie niespodziewanie ze stanem 0xc0000005 (0x00000000 0x00000000). System zostanie zamkniety".

Probowalem kazdego innego trybu nie dziala ostatnia dobra konfiguracja, awaryjny z siecia etc.

Tylko sam awaryjny badz z konsola.

Probowalem chkdsk nic nie zdzialal. Probowalem skanowac w awaryjnym myslac ze to jakis wirus - rowniez bez skutku. Instalka Windows XP tez nic nie daje gdyz wtedy pojawia sie nastepny problem.

Zaraz po ladowaniu sterownikow pod SATA itd. podczas gry ekran powinien przejsc do czesci z wyborem zadan tzn. "naprawa systemu, format, konsola odzyskiwania" etc. znow bluescreen. Tym razem "STOP:c0000221 Unknown Hard Error \SystemRoot\System32\ntdll.dll". Tak wiec nie mam jak zrobic formata, nie mam dostepu do konsoli by podmienic te pliki!

Zdesperowany zaczalem sprawdzac temperatury - mobo i procek wszystko gra.

(sempron 64 @ 2,2ghz z arcticiem 64)

(gf 7800GT pod PCI z dokupionym chlodzeniem Turbo~~)

Testowalem pamieci (2x 512 400mhz kingstone dual) memtestem. Nawet probowalem osobno. 100% dzialaja 0 errorow. Na sam koniec pomyslalem o dysku. Samsung SATAII (SP2504C) 250GB. Dysk ma z 1,5-2 lata. Nigdy nie mialem z nim zadnych problemow. Ale troche sie obawiam ze to wlasnie on jest winowajca gdyz w sumie sprawdzilem cala reszte ktora przyszla mi do glowy.

Prosze o pomoc. Juz na prawde nie wiem co robic, co sprawdzic, co sprobowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz bo nie napisałeś, sprawdź ram goldmemory, odpal z jedną a potem drugą kością.

Chieftec 450W.

W sumie tez nigdy nie mialem z nim problemow.}

Zaraz sprawdze pamieci goldmemory i edytuje jaki wynik.

/edit

Sprawdzilem dysk HDtune i health ok - zadnych bad sectorow etc...

Biore sie za goldmemory teraz juz mam czas do rana.. ;p

/edit2

Sprawdzilem pamieci Goldmemory. Rowniez passed. Zero bledow.

/edit3

Sciagnalem program Process~~ i na sile wylaczylem w trybie awaryjnym winlogon.exe.

Ukazal sie taki sam blue screen jak w trybie normalnym. A wiec na razie wiem jedno. Cos sie gryzie i przez to winlogon.exe zostanie zamkniety "na chama". Pytanie tylko jak wykryc co to?..

Edytowane przez Demonek_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi