Demonek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Od razu mowie ze nie uzywam polskich znakow gdyz pisze z laptopa i ma angielska winde. A wiec, do rzeczy. Wczoraj ok. godziny 23:30 zakonczylem prace wiec standardowo wylaczylem kompa. Biorac pod uwage to, ze dzis mialem wolny dzien wstalem sobie o 9:00 w celu rozerwania sie a tu... Zonk. Podczas wlaczania systemu po napisie "Zapraszamy" pojawia sie bluescreen o takiej zawartosci: "STOP: c00021a {B d krytyczny systemu} Proce systemowy Windows Logon Process zakonczyl sie niespodziewanie ze stanem 0xc0000005 (0x00000000 0x00000000). System zostanie zamkniety". Probowalem kazdego innego trybu nie dziala ostatnia dobra konfiguracja, awaryjny z siecia etc. Tylko sam awaryjny badz z konsola. Probowalem chkdsk nic nie zdzialal. Probowalem skanowac w awaryjnym myslac ze to jakis wirus - rowniez bez skutku. Instalka Windows XP tez nic nie daje gdyz wtedy pojawia sie nastepny problem. Zaraz po ladowaniu sterownikow pod SATA itd. podczas gry ekran powinien przejsc do czesci z wyborem zadan tzn. "naprawa systemu, format, konsola odzyskiwania" etc. znow bluescreen. Tym razem "STOP:c0000221 Unknown Hard Error \SystemRoot\System32\ntdll.dll". Tak wiec nie mam jak zrobic formata, nie mam dostepu do konsoli by podmienic te pliki! Zdesperowany zaczalem sprawdzac temperatury - mobo i procek wszystko gra. (sempron 64 @ 2,2ghz z arcticiem 64) (gf 7800GT pod PCI z dokupionym chlodzeniem Turbo~~) Testowalem pamieci (2x 512 400mhz kingstone dual) memtestem. Nawet probowalem osobno. 100% dzialaja 0 errorow. Na sam koniec pomyslalem o dysku. Samsung SATAII (SP2504C) 250GB. Dysk ma z 1,5-2 lata. Nigdy nie mialem z nim zadnych problemow. Ale troche sie obawiam ze to wlasnie on jest winowajca gdyz w sumie sprawdzilem cala reszte ktora przyszla mi do glowy. Prosze o pomoc. Juz na prawde nie wiem co robic, co sprawdzic, co sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Jaki masz zasilacz bo nie napisałeś, sprawdź ram goldmemory, odpal z jedną a potem drugą kością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Jaki masz zasilacz bo nie napisałeś, sprawdź ram goldmemory, odpal z jedną a potem drugą kością. Chieftec 450W. W sumie tez nigdy nie mialem z nim problemow.} Zaraz sprawdze pamieci goldmemory i edytuje jaki wynik. /edit Sprawdzilem dysk HDtune i health ok - zadnych bad sectorow etc... Biore sie za goldmemory teraz juz mam czas do rana.. ;p /edit2 Sprawdzilem pamieci Goldmemory. Rowniez passed. Zero bledow. /edit3 Sciagnalem program Process~~ i na sile wylaczylem w trybie awaryjnym winlogon.exe. Ukazal sie taki sam blue screen jak w trybie normalnym. A wiec na razie wiem jedno. Cos sie gryzie i przez to winlogon.exe zostanie zamkniety "na chama". Pytanie tylko jak wykryc co to?.. Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Demonek_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 TOPIC DO ZAMKNIECIA. Sam sobie poradzilem. Niestety pomogl dopiero drugi Windows XP z SP2 PL. 24h przy kompie ... ale przynajmniej dziala. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...