Skocz do zawartości
dr_Misiek

Chcę kupić C2D + mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam się przesiąść na C2D, jaką dobrą płyte mi polecicie do OC, i jakiego procka najlepiej kupic - tez do OC.

Wstępnie myślałem o płycie głównej GIGABYTE DS4 P35

http://www.allegro.pl/item224240074_gigaby..._pcx_dzw_g.html

Co do procka to nie mam narazie koncepcji czekam na Wasze propozycje.

Aha i jakieś pamiątki, sam nie wiem czy 1 x 2GB czy tak jak mam teraz 2 x 1 GB.

Edytowane przez dr_Misiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Z góry przepraszam, że tu piszę, ale nie mogę zakładać nowych tematów, ponieważ wyskakuje mi jakis błąd.

Już niedługo kupuje(no nareszcze) mój nowy zestaw:

E6850

Asus P5K

A-Data Extreme Edition 2x1GB 800MHz CL4

PALIT 8800GTS 320MB

Samsung 250GB

CM Elite 330

BQ! SP 450W

Chciałbym poznać wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo E68 kosztuje ~960zł

A E67 ~680zł

A oba procki będzie szło mocno pokręcić.

300zł można dorzucić do czegoś innego (lepsze chłodzenie, większa buda) albo poprostu zostawić.

Ja już sam nie wiem co zrobić. Z jednej strony kupno E6750 i Asusa P5K Deluxe jest ok, ale za tą cenę mogę mieć E6850 i Asusa P5K vanilla.

Ale jak kupie E6850 to nie będzie zły wubór??

Edytowane przez Monster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze jak jeden mąż wszyscy polecacie albo MSI NEO, albo FOXCONN, troche sie rozejrzałem w necie i widze ze całkiem niezła płyta to GIGABYTE P35-DS3R (link to testu)

http://www.frazpc.pl/artykuly/543/Plyty/P3...onaniu/GIGABYTE

jesli byście mieli z tych trzech płyt wyłonić najlepszą płyte do OC to którą byscie wskazali ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA P35 DS3R może być, pod warunkiem, że nie będziesz używać fsb 417 i trochę więcej, bo wtedy przepustowość pamięci jest niska. Dla fsb do 416 i powyżej około 480 jest dobra.

Tak więc Gigabyte nie odpada, do procka z wysokim mnożnikiem jest dobra, do fsb w okolicach 500Mhz też się nadaje.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co możecie powiedzieć o MSI ?? Radzi sobie z wysokimi FSB ?? Bo z tego co widze to wszystkie te trzy MOBO są w podobnej cenie a ten FOXCONN, jest najgorzej wyposażony z nich (może sie myle). Jakie MAX FSB daje się wycisnąc na wspomnianych płytach?? Oczywiście mowa jest o wynikach jakie się słyszy, bo i tak wiadomo ze niewiadomo co się trafi :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm:

http://www.pt1t.net/E6850/E6850_585X9_TP35D2.PNG

na tej:

http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=14519&idk=38

mobo, która była całkowicie seryjna (bez mod'ów, kaskada jako chłodzenie).

Ciekawa propozycja, szczególnie za taką kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzta mi ludziska jaka jest rónica między MSI Neo F, a NEO2 FR ?? z tego co widze to PCB jest inne, wiec pewno jest poprawiona konstrukcja. czy ktos moze mi cos wiecej powiedziec na ten temat?? bo z odmian NEO2 to pewno tylko gadzetami sie roznia typu lepsze chłodzenie, wiecej wejsc i wyjsc. choc nie ukrywam i tak zamierzam na chipset załozyć wode wiec nie ma co przeplacac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi