omgwtf Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Oczywiście, że można ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 To dobrze. Już wiem co będzie następcą upalonego Modecoma MC-350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak można to o co ta cała dyskusja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie gadaj bredni chłopie. a ty się naucz pisać po Polsku (można bredzić a nie gadać brednie) Tu jest cytat jednej z wielu pochlebnych opinii o tym zasilaczu (http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story2&reid=62) : " Looking at the ripple I'm simply at a lack for words over how well it does under all loads." Poza tym chyba wiedzą co piszą, bo tak dokładnych testów jekie oni robią na zasilaczach jest niewiele w sieci. Co ciekawe 450 z tej samej serii ocenili trochę gorzej. Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Bo 550W robi CWT, a 450W Seasonic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Czy Corsair 520w pod konfig z podpisu będzie dobry, cichy ? :) Pytam was bo zakładam, że mieliście z nim styczność :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Spokojnie da radę i będzie cichy :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Piszę tego posta ku przestrodze - zachęcony pochwałami zasilacza Corsair VX 450W kupilem go sobie do nowego kompa. Pierwsza sztuka na początku wydawała się ok, jednak później okazało sie ze chwilami zaczyna wydawać dziwne dźwieki (brzęczenie). Wymieniłem na inny egzemplarz - okazał się jeszcze gorszy bo brzęczenie trwało non-stop. Nie ryzykowałem drugiej wymiany na ten sam model zasilacza - zdecydowałem się dopłacic 30 PLN i wziąłem Be Quiet straight power 400W. Ten zasilacz mogę polecić z czystym sumieniem - w końcu mam upragniona ciszę. Poza tym jakość wykonania jest duzo lepsza no i kilka bajerów które choć małe to cieszą:) Be Quiet ma jedną malutką wadę - przy wyłączonym komputerze wydaje z siebie cichutki pisk - słychać go jedynie po "przyłozeniu ucha" wiec dam sobie spokoj z reklamacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 Witam Zastanawiam sie nad zasilaczem Corsair 550VX, cisza nie jest moim priorytetem, ale nie chce miec suszarki w postaci jak karta powercolor x1950pro. Myslalem nad zasilaczem firmy Ocz Stealthxstream 600w, badz Pentagram SilentForce 620W. W podobnej cenie chce wybrac najlepszy zasilacz. 41A dla 12v w korsarzu brzmi zachecajaco. Konfiguracja mniej wiecej tak wyglada: E8200@4Ghz 1,22v 2GB 5-5-5-15 1150Mhz 2,3v 8800 ultra 648/1700/2200 dysk 160GB nagrywarka dvd Chce miec pewnosc, ktory z wymienionych zasilaczy udzwignie ta konfiguracje bez zylowania sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Piszę tego posta ku przestrodze - zachęcony pochwałami zasilacza Corsair VX 450W kupilem go sobie do nowego kompa. Pierwsza sztuka na początku wydawała się ok, jednak później okazało sie ze chwilami zaczyna wydawać dziwne dźwieki (brzęczenie). Wymieniłem na inny egzemplarz - okazał się jeszcze gorszy bo brzęczenie trwało non-stop. Nie ryzykowałem drugiej wymiany na ten sam model zasilacza - zdecydowałem się dopłacic 30 PLN i wziąłem Be Quiet straight power 400W. Ten zasilacz mogę polecić z czystym sumieniem - w końcu mam upragniona ciszę. Poza tym jakość wykonania jest duzo lepsza no i kilka bajerów które choć małe to cieszą:) Be Quiet ma jedną malutką wadę - przy wyłączonym komputerze wydaje z siebie cichutki pisk - słychać go jedynie po "przyłozeniu ucha" wiec dam sobie spokoj z reklamacja. Mam tego Corsaira i jest najcichszą rzeczą w kompie, i na pewno nic nie piszczy. Miales widać pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) ja mam Corsair Vx 450 i buczy jak po[ciach!]y, w poniedziałek jadę do serwisu :angry: Edytowane 25 Maja 2008 przez andixad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) u mnie dziwna rzecz wystepuje po wylaczeniu komputera zasilacz zaczyna piszczec ale po odcieciu zasilania przyciskiem w zasilaczu i ponownym wlaczeniu piszczenie ustaje i wlacza sie wiatrak na ok pol minuty, komputer jest oczywiscie wylaczony tez tak macie ? Edytowane 11 Czerwca 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jakas padaka ja bym na gwarancje oddal. Buczenie niestety u Corsaira to normalnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) mialem tak od nowosci, zasilacz ma dopiero 5 dni czy ktos moze sprawdzic u siebie czy tak ma bo moge zwrocic w ciagu 10dni Edytowane 11 Czerwca 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zamówiłem wczoraj w pewnym znanym sklepie z zasilaczami korsarza VX450; dzisiaj telefon, że testują enty egzlemplarz i wszystkie im piszczą jak cholera. Podobno przypadłość konstrukcji seasonica, ostatnio częsta. Wziąłem o 29zł droższy VX550 (channel well technology) - ponoć tego poblemu już nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Nie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ano nie. Zasilacz cichy (nic nie piszczy, wiatrak niesłyszalny), tylko niepotrzebnie za mocny do mojego obecnego konfiga - po godzinie orthosa się nie zagrzał ani trochę... co mnie wcale nie dziwi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 (edytowane) no i moj corsair jedzie jednak na gwarancje, wlacza wiatrak kiedy chce, bylo tak od nowosci, zglaszalem, kazali wyslac ale dalem sobie spokoj bo przez jakis czas bylo ok ale znowu sie zaczelo :/ edt: maja wymienic na nowy :) Edytowane 7 Lipca 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) czy wersje 520 i 550 tak samo piszcza jak te slabsze? Edytowane 9 Lipca 2008 przez kurniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 550 nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 (edytowane) Dlaczego wersja 650W jest tansza o 9zl od wersji 550W? (esc.pl) A np. w siriusie 650W jest drozsza tylko o 2zl Czy ta 650 jest jakas gorsza konstrukcja od 550? I jak jest z grzaniem sie? Edytowane 9 Lipca 2008 przez kurniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 9 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2008 650W to HX. W ogole nie ten temat. Ale jest temat poświęcony tylko modelom HX. Wejdz do tematu o HX i szukaj, następnie przeszukaj ten topic, a gwarantje Tobie, że znajdziesz odpowiedz. A cena w tym przypadku o niczym nie świadczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 650W to HX. W ogole nie ten temat. Ale jest temat poświęcony tylko modelom HX. Wejdz do tematu o HX i szukaj, następnie przeszukaj ten topic, a gwarantje Tobie, że znajdziesz odpowiedz. A cena w tym przypadku o niczym nie świadczy. 650W to seria TX, natomiast w serii HX był 620W :wink: I dobre pytanie dlaczego jest tańszy skoro też zrobili go w CWT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Faktycznie, mój błąd :oops: Ale tak czy owak trzeba szukać w odpowiednim topicu o tych PSU. Ale cena i tak o niczym nie świadczy, bo to te same zasilacze, tylko jeden jest o wyższej mocy, drugi o mniejszej. A dlaczego tak jest? Może to tylko moje myślenie, ale przynjamniej dla mnie logiczne. TX miały wysokie ceny i słabo się sprzedawały, jak już ktoś chciał ten zasilacz, to kupował odpowiednik Chiefteca, albo Modecoma, TT itd... A jak coś się słabo sprzedaje na danym rynku, to są promocje, wyprzedaże, produkt zaczyna walczyć ceną, albo z czasem znika. Za te pieniądze, obecnie jest to bardzo ciekawa propozycja, o ile ktoś chce potwornie mocne PSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 650W to Seasonic. 750W natomiast jest już od CWT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bARtOMi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Heh no rzeczywiście... i mamy rozwiązaną zagadkę ceny :blink: Ciekawe tylko na ile będzie SeaSonic'iem a na ile jego budżetową wersją wyprodukowaną dla Corsair ? Bo jeśli druga opcja to pewnie podzieli losy VX450W... Swoją drogą nikt chyba tak jak Corsair nie miesza w swoich zasilaczach i nie stosuje różnych producentów dla model iz tej samej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 650W to Seasonic. 750W natomiast jest już od CWT.Kurcze, tego to nie wiedziałem, masz jakieś fotki tej 650? Zakręcił Corsair w takim razie z tymi modelami swoich psu, że chyba nawet oni sami sie gubią, jak myslą, który konkretnie kto dla nich składa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) VX450 - Seasonic VX550 - CWT HX520 - Seasonic HX620 - Seasonic TX650 - Seasonic TX750 - CWT i to by było na tyle :) Kurcze, tego to nie wiedziałem, masz jakieś fotki tej 650? ciekawe, że zdecydowali się załadować do tej budy Seasonic S12... Edytowane 22 Lipca 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgul Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Witam, mam pytanko.. jak takie bzyczenie zasilacza wplywa z czasem na jego trwalosc? (pomijajac aspekt wygody i ciszy) Niedawno kupilem HXEU520 no i sobie bzyczy, cichutko i denerwujaco. Przegladajac ten watek zauwazylem, ze nie jest to cos nadzwyczajnego w zasilkach corsair - zastanawiam sie nad wymiana. Jednakze jezeli bzyczenie nie wyplywa na jakosc pracy i trwalosc zasilacza, to moze sobie ja podaruje. Edytowane 23 Lipca 2008 przez Morgul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 i to by było na tyle :)Jest jeszcze HX1000 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...