Ravenik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam pytanie czy można jakoś uprościć poniższy fragment skryptu .iss dla inno setup - tzn. chodzi mi o to żeby nie trzeba było wpisywać kilka razy wersji (1.1.0.5) tylko np. w jednym miejscu jakąś stałą lub zmienną zrobić i używać jej dalej w skrypcie? Przy okazji poproszę o info jeśli komuś udało się znaleźć forum dydykowane dla inno-setup w języku polskim lub angielskim. [setup] AppVerName=FtpTest-1.1.0.5 VersionInfoVersion=1.1.0.5 OutputBaseFilename=Instaluj-FtpTest-1.1.0.5 (...) Pozdrawiam, Marek Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Ravenik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 [Code] function GetVersion(Param: String):String;begin Result := '6.6.6';end;[Setup]AppVerName=FtpTest-{code:GetVersion}VersionInfoVersion={code:GetVersion}OutputBaseFilename=Instaluj-FtpTest-{code:GetVersion} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravenik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Dziękuję. Jedna linia powoduje błąd: "VersionInfoVersion={code:GetVersion}" kompilator zgłasza: Line13: Value of [setup] section directive "VersionInfoVersion" is invalid Pozostałe linie działają bez błędów. Próbowałem z Inno Setup 4.2.2 i 5.1.14. Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Ravenik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ten wpis odnosi sie do wersji instalatora, a nie programu. Mozesz podac dowolna wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...