Skocz do zawartości
Rapter

Brak Internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie:

Zakupiłem dzisiaj nowy zestaw komputerowy o następującym configu:

Athlon 64 x2 4800+ s. AM2 Box

Gigabyte 8600Gt 256 mb 128bit pci- e

Gigabyte Ga-M55S-S3 s.AM2 nForce 550

Dual King Max DDR2 2x 1gb 800mhz

Seagate 250Gb sATA II 16mb

Mam dwa problemy, jeden z nich to 131gb zamiast 250gb, ale poradze sobie z tym, bo wiem na czym polega.

Drugi z nich to brak internetu, zainstalowalem sterowniki z plyty z mobo, ale dalej niedziała. Wiecie może czym to jest spowodowane?? System zainstalowany na komputerze to win xp sp2.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rapter napisał(a):

Drugi z nich to brak internetu, zainstalowalem sterowniki z plyty z mobo, ale dalej niedziała. Wiecie może czym to jest spowodowane?? System zainstalowany na komputerze to win xp sp2.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

A resztę mamy się domyślić..? <_< Jakoś bowiem nie widzę bezpośredniego powiązania sterowników z MOBO i internetu.. Jaki to internet, co zrobiłeś i w czym się objawia problem..?

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak: internet to LAN, sieć osiedlowa. W configu karty wprowadzilem wszystkie informacje ( IP, Maska, Brama, Serwery DNS). Karta jest włączona, wykrywa połączenie, dane są tylko wysyłane w dość wolnym tempie, lecz nie odbiera żadnych danych. Nie da się wyświetlać żadnych stron.

Edytowane przez Rapter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

David666 napisał(a):

Możliwe że dostawca internetu przypisuje IP do maca karty i na nowej sieciówce się to nie zgadza. w takim wypadku trzeba sie skontaktować z providerem.

Na 99,999% to właśnie to. Dzwoń do providera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi