ZONK000 OC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Chciałbym Was się poradzić. Nie do końca jestem obeznany w nowszych prockach i chciałbym was sie spytać jaki byście polecali w cenach do 500-550zł. Chodzi mi konkretnie o ten sklep: http://www.agenda2000.pl/cennik.htm Powiedzcie C2D E4300 z jakimi X2 może konkurować jeżeli oba są niepodkręcone i jeżeli będą kręcone (na podobnej pamięci i płycie głównej) I jeszcze jakbyście mogli jakąś płytę doradzić i ram. Płyta żeby miała dwa gniazda na stare poczciwe tasiemki bo mam dwa dyski ATA i dwa napędy a ram to jakiś 2GB w dualu-nie musi sie kręcić kosmicznie ale też nie badziew no name :lol2: Wiem że namieszałem ale chciałbym kupić i nie żałować że sie okaże że w tej samej cenie procek konkurencyjnej firmy bedzie znacznie szybszy. Dzięki z góry i Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zxspectrum Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam Chciałbym Was się poradzić. Nie do końca jestem obeznany w nowszych prockach i chciałbym was sie spytać jaki byście polecali w cenach do 500-550zł. Chodzi mi konkretnie o ten sklep: http://www.agenda2000.pl/cennik.htm Powiedzcie C2D E4300 z jakimi X2 może konkurować jeżeli oba są niepodkręcone i jeżeli będą kręcone (na podobnej pamięci i płycie głównej) I jeszcze jakbyście mogli jakąś płytę doradzić i ram. Płyta żeby miała dwa gniazda na stare poczciwe tasiemki bo mam dwa dyski ATA i dwa napędy a ram to jakiś 2GB w dualu-nie musi sie kręcić kosmicznie ale też nie badziew no name :lol2: Wiem że namieszałem ale chciałbym kupić i nie żałować że sie okaże że w tej samej cenie procek konkurencyjnej firmy bedzie znacznie szybszy. Dzięki z góry i Pozdrawiam mala porada omijaj tez sklep z daleka ceny z kosmosu Procesor : AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 65nm - 230 zł Płyta Główna : DFI Infinity NF SLI-M2/G - 289 zł RAM : GoodRam 2x1Gb 667Mhz - 258 zł amacrox warrior ax400 zasilka www.skapiec.pl procka krecisz latwo na 3ghz i masz sprzed grubo ponad twoje potrzeby zajefany sprzecik posiadam takowy i jestem zachwycony kreci sie jak dziki a nawet bez krecenia zapewnia wystarczajaca wydajnosc dla przecietnego kowalskiego nie dorabiaj jakis pseudo sklepikow naucz sie troche samodzielnosci albo popros kolege albo ci zlozyl z kompa dzisaj zamowic z neta to praktycznie zadne ryzyko nie dorabiaj cwaniaczkow oszczedz kase Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez zxspectrum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 A moze by tak Intel Pentium E Dual-Core, kreci sie rownie dobrze, poza tym to jednak nieco gorsze C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 to to samo co C2D, prócz cache. jak nie checesz więcej niż 3GHz, można brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 aaaa mogli byście podać jak sie ma wydajność X2 z C2D - chodzi mi ile MHz w X2 odpowiada miej więcej C2D. Nie mogę sie zdecydować-przywiązany jestem do AMD - już sam nie wiem <myśli> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jeśli masz na tyle kasy to kup C2D. Po prostu jest wydajniejsze i na pewno działa bardzo dobrze. Ja też kiedyś byłem przywiązany do grafik Ati, teraz mam Geforce i nie wiem, jak kiedyś mogłem mieć Ati :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ha no widzisz ja też do amd i ati :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 w sumie pewnie po Bartonie masz piękne wspomnienia :) w takim razie możesz brać (na zdrowy rozsądek mało opłacalne) X2 4000+ Brisbane + Pentagram HP100 AlCu Lite + DFI Infinity-II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 hmm może mi sie uda kaski ciut uciułać to jakieś E4300 bym dziabną i podkręcił ile sie da-a tak na marginesie gdzieś tam poobijało mi sie o uszy że na kartach Nvidii jest gorsza ostrość, że mniej wyraźny obraz jest niż na ATI, wie ktoś coś o tym?? bo też nie wiem czy jakiegoś radeonka nabyć (czwartego z kolei) czy wreszcie GeForce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zxspectrum Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 aaaa mogli byście podać jak sie ma wydajność X2 z C2D - chodzi mi ile MHz w X2 odpowiada miej więcej C2D. Nie mogę sie zdecydować-przywiązany jestem do AMD - już sam nie wiem <myśli>x2 3600 odpowiednik e2140 x2 4000 odpowiednik e2160 hmm może mi sie uda kaski ciut uciułać to jakieś E4300 bym dziabną i podkręcił ile sie da-a tak na marginesie gdzieś tam poobijało mi sie o uszy że na kartach Nvidii jest gorsza ostrość, że mniej wyraźny obraz jest niż na ATI, wie ktoś coś o tym?? bo też nie wiem czy jakiegoś radeonka nabyć (czwartego z kolei) czy wreszcie GeForcetak to prawda jezeli chodzi o jakosc obrazu ati nie ma sobie rownych spokojnie ci starczy ten x2 4000 nie ulegaj trendom konsumpcyjnym kompatybilnosc dodatkowa am2 z procesorami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 a jak bym sie zdecydował na E4300 to jaką płytę do tego wrzucić?? Musi mieć tak jak pisałem dwa gniazdka na taśmy bo dyski i napędy na razie zostaną stare. Polecane ogólnie widze są Abit IP35-E ale tam tego nie podłącze prawda?? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Możesz kupić spokojnie płytę z jednym kanałem ATA. W necie na alledrogo lub w sklepach komputerowych możesz zakupić przejściówkę dysk ATA na sATA płyta główna. Wkładasz to w twardziela na ATA i łączysz kablem sATA z płytą główna i po problemie :lol: Jeśli chcesz płytę z 2 kanałami ATA to sprawa się nie co komplikuje. Pozostaje Tobie ABIT IB9 (płyta do średniomałego O/C się nada chociaż ja mam problemy z nią jeśli chodzi o 4x1gb i O/C), Asus P5N-E SLI lub MSI P6N SLI-F v2. Tak wygląda przejściówka o której wyżej pisałem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 a pamięci jakie byście polecali 2x1GB-w miarę przystępnej cenie (do Abit IP35-E i E4300). Żeby był dobry stosunek cena-jakość :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Goodram PRO, może coś z OCZ albo A-DATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A-Data Extreme Edition 800+ na D9 albo Goodram PRO 900 na D9 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) ok to wszystko chyba już mam-jeszcze zasiłka jakaś. Mam teraz przy kompie FORTRON FSP350-60MDN Rev.A czy to bym jakoś mógł podłączyć do tej płytki i czy na tym w ogule bym jakiekolwiek OC mógł zrobić :) dzięki z góry. Aha bedzie tam najprawdopodobniej R X1950GT dwa dyski dwa napędy Audigy 4 karta TV :D Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Dla bezpieczeństwa zmień zasilacz na trochę lepszy. Dodatkowo jak będziesz chciał bawić się w OC, to mocniejszy się przyda. Przynajmniej ja bym nie ryzykował podłączenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 to jaki byście pod ten config proponowali-nie taki żeby miał 200W w zapasie oczywiście bo z kasą już marnie jest-taki żeby chodził na OC i żebym sie nie bał że dom mi sie spali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Huntkey HK350AP ... ewentualnie coś droższego od BeQuiet/Corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) tego huntkey-a ciężko widzę dostać teraz. A takie coś pociągało by to czy nie bardzo? http://www.allegro.pl/item224221625__tagan...trans_w_wa.html Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez ZONK000 OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 stara konstrukcja, jeszcze pod +5V. Może AmacroX AX-450 ? ewentualnie głośny Chief, albo któryś z BQ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 taki by był: AmacroX Warrior AX450-PFN ? Nie mam już wiele kasy :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 powinien starczyć, ale szukaj Hunta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Tak polecam HK świetny zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Ludzie, przeciez pod ten zestaw co bierze ZONK000: (info z gg) E2160 x1950 / 8600gt 2 gb ram Wystarczy Amacrox 350w, ktory jest w zasadzie tym samym co 400w :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...