Skocz do zawartości
ZONK000 OC

Procesor 500-550zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym Was się poradzić.

Nie do końca jestem obeznany w nowszych prockach i chciałbym was sie spytać jaki byście polecali w cenach do 500-550zł.

Chodzi mi konkretnie o ten sklep: http://www.agenda2000.pl/cennik.htm Powiedzcie C2D E4300 z jakimi X2 może konkurować jeżeli oba są niepodkręcone i jeżeli będą kręcone (na podobnej pamięci i płycie głównej) I jeszcze jakbyście mogli jakąś płytę doradzić i ram. Płyta żeby miała dwa gniazda na stare poczciwe tasiemki bo mam dwa dyski ATA i dwa napędy a ram to jakiś 2GB w dualu-nie musi sie kręcić kosmicznie ale też nie badziew no name :lol2:

Wiem że namieszałem ale chciałbym kupić i nie żałować że sie okaże że w tej samej cenie procek konkurencyjnej firmy bedzie znacznie szybszy.

Dzięki z góry i Pozdrawiam

Edytowane przez ZONK000 OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zxspectrum

Witam

Chciałbym Was się poradzić.

Nie do końca jestem obeznany w nowszych prockach i chciałbym was sie spytać jaki byście polecali w cenach do 500-550zł.

Chodzi mi konkretnie o ten sklep: http://www.agenda2000.pl/cennik.htm Powiedzcie C2D E4300 z jakimi X2 może konkurować jeżeli oba są niepodkręcone i jeżeli będą kręcone (na podobnej pamięci i płycie głównej) I jeszcze jakbyście mogli jakąś płytę doradzić i ram. Płyta żeby miała dwa gniazda na stare poczciwe tasiemki bo mam dwa dyski ATA i dwa napędy a ram to jakiś 2GB w dualu-nie musi sie kręcić kosmicznie ale też nie badziew no name :lol2:

Wiem że namieszałem ale chciałbym kupić i nie żałować że sie okaże że w tej samej cenie procek konkurencyjnej firmy bedzie znacznie szybszy.

Dzięki z góry i Pozdrawiam

mala porada omijaj tez sklep z daleka ceny z kosmosu

Procesor : AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 65nm - 230 zł

Płyta Główna : DFI Infinity NF SLI-M2/G - 289 zł

RAM : GoodRam 2x1Gb 667Mhz - 258 zł

amacrox warrior ax400 zasilka

www.skapiec.pl

procka krecisz latwo na 3ghz i masz sprzed grubo ponad twoje potrzeby

zajefany sprzecik posiadam takowy i jestem zachwycony kreci sie jak dziki a nawet bez krecenia zapewnia wystarczajaca wydajnosc dla przecietnego kowalskiego

nie dorabiaj jakis pseudo sklepikow naucz sie troche samodzielnosci albo popros kolege albo ci zlozyl z kompa

dzisaj zamowic z neta to praktycznie zadne ryzyko

nie dorabiaj cwaniaczkow oszczedz kase

Edytowane przez zxspectrum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm może mi sie uda kaski ciut uciułać to jakieś E4300 bym dziabną i podkręcił ile sie da-a tak na marginesie gdzieś tam poobijało mi sie o uszy że na kartach Nvidii jest gorsza ostrość, że mniej wyraźny obraz jest niż na ATI, wie ktoś coś o tym?? bo też nie wiem czy jakiegoś radeonka nabyć (czwartego z kolei) czy wreszcie GeForce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zxspectrum

aaaa mogli byście podać jak sie ma wydajność X2 z C2D - chodzi mi ile MHz w X2 odpowiada miej więcej C2D. Nie mogę sie zdecydować-przywiązany jestem do AMD - już sam nie wiem <myśli>

x2 3600 odpowiednik e2140

x2 4000 odpowiednik e2160

hmm może mi sie uda kaski ciut uciułać to jakieś E4300 bym dziabną i podkręcił ile sie da-a tak na marginesie gdzieś tam poobijało mi sie o uszy że na kartach Nvidii jest gorsza ostrość, że mniej wyraźny obraz jest niż na ATI, wie ktoś coś o tym?? bo też nie wiem czy jakiegoś radeonka nabyć (czwartego z kolei) czy wreszcie GeForce

tak to prawda jezeli chodzi o jakosc obrazu ati nie ma sobie rownych

spokojnie ci starczy ten x2 4000 nie ulegaj trendom konsumpcyjnym

kompatybilnosc dodatkowa am2 z procesorami Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak bym sie zdecydował na E4300 to jaką płytę do tego wrzucić?? Musi mieć tak jak pisałem dwa gniazdka na taśmy bo dyski i napędy na razie zostaną stare. Polecane ogólnie widze są Abit IP35-E ale tam tego nie podłącze prawda?? :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kupić spokojnie płytę z jednym kanałem ATA. W necie na alledrogo lub w sklepach komputerowych możesz zakupić przejściówkę dysk ATA na sATA płyta główna. Wkładasz to w twardziela na ATA i łączysz kablem sATA z płytą główna i po problemie :lol: Jeśli chcesz płytę z 2 kanałami ATA to sprawa się nie co komplikuje. Pozostaje Tobie ABIT IB9 (płyta do średniomałego O/C się nada chociaż ja mam problemy z nią jeśli chodzi o 4x1gb i O/C), Asus P5N-E SLI lub MSI P6N SLI-F v2. Tak wygląda przejściówka o której wyżej pisałem:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to wszystko chyba już mam-jeszcze zasiłka jakaś. Mam teraz przy kompie FORTRON FSP350-60MDN Rev.A czy to bym jakoś mógł podłączyć do tej płytki i czy na tym w ogule bym jakiekolwiek OC mógł zrobić :) dzięki z góry. Aha bedzie tam najprawdopodobniej R X1950GT dwa dyski dwa napędy Audigy 4 karta TV :D

Edytowane przez ZONK000 OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi