Rafi1991 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Chce sobie wsadzić do budy termometr elektroniczny własnej roboty. Nie wiem tylko, w którym miejscu budy umieścić czujnik. Jakie miejsce będzie najbardziej optymalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Wg. mnie to zależy od tego czego temperaturę chcesz sprawdzać na bieżąco. Jeżeli przegrzewa Ci się proc umieść czujnik np. w radiatorze. Jeżeli grafa no to okolice grafiki. Takie jest moje zdanie, inni mogą się z nim nie zgadzać :P.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi1991 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Nie nie...nie zależy mi na kontrolowaniu temperatury konkretnego podzespołu. To ma być po prostu taki bajer. Chcę wiedzieć jaki klimat panuje w budzie. :-P Więc jakie będzie najodpowiedniejsze miejsce na czujnik? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Rafi1991 napisał(a): Nie nie...nie zależy mi na kontrolowaniu temperatury konkretnego podzespołu. To ma być po prostu taki bajer. Chcę wiedzieć jaki klimat panuje w budzie. :-P Więc jakie będzie najodpowiedniejsze miejsce na czujnik? :) Pytanie idiotyczne, ale odpowiem i od razu proszę o zamknięcie. Ten termometr ma pokazywać temperaturę w obudowie, si? więc należy go umieścić u obudowie - przyczepić do ścianki bocznej albo do sufitu, jednego z kabli zasilających, do kratki wentylacyjnej, do belki wzmacniającej, laminatu płyty głównej ITD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ja mam 2 czujniki, jeden wciśnięty między żeberka CPU a drugi GPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...