elmo123 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam. Mam router Edimaxa i niby wszystko chodzi ok ... LAN WLAN itp. lecz mam problem z przepustowośćią...niby ściąga z tą prędkością 30 KB/s (mam neo 256) lecz gdy nawet ściąm z prędkośćią 3 KB/s(zazwyczaj ściąm za pomocą uTorrent) to otwarcie się jakiejś strony internetowej graniczy z cudem (jak nic nie ściąm moge przeglądać każą strone bez problemu) zwaliłbym problem na uTorrent lub na Operę ale podczas ściąnia również występuje problem z oglądaniem stron WWW na laptopie (podłaczonego do routera przez wifi)... o co kaman ?? P.S. Na poprzednim routerze nie miałem takich problemów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Programy P2P mają to do siebie, że nawet gdy download nie jest wysycony, to reszta usług nie chce działać prawidłowo (np. WWW). Wynika to z fakty, że P2P (szczególnie sieci torrent, DC, emule itp.) nieustannie nawiązują połączenia z różnymi hostami, zapychają upload itd. Dodatkowo jak masz słaby router, który nie radzi sobie z dużą ilością połączeń w tym samym czasie to w ogóle kicha. Kup porządny router z QoS. Najlepiej taki, do którego można wgrać Tomato. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Tez tak myślałem. Może coś doradzisz ... 1. Chciałbym zeby byl wbudowny modem ADLS (nie dwa oddzielne urządzenia) 2. Zeby był wbudowany Print Server 3. Co daje ten QoS ?? 4. W czym jest taki super ten Tomato ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wszystko jest dokładnie opisane na tym forum. Poszukaj... Z wbudowanym modemem, printserverem i porządnym mechanizmem QoS nic ciekawego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 No to ostatnie pyanie (które nie znalazłem odpowiedzi na formu) czym sie różni Annex B od Annex A ?? I myślę o wymianie na : http://www.komputronik.pl/Sieciowka_aktywn...pelny,id,23074/ bo nic lepszego nie ma .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin833 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Annex A jest od sieci xDLS (wszelkie usługi oparte na tej technologii - TP Netia itp..). Zaś Annex B jest od ISDN. Więc jeżeli masz łącze ADSL to musisz kupić router z tym własnie annexem (większość routerów ma Annex A lub A/B) Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) I myślę o wymianie na : 2714356[/snapback] Annex A jest od sieci xDLS (wszelkie usługi oparte na tej technologii - TP Netia itp..). Zaś Annex B jest od ISDN. Więc jeżeli masz łącze ADSL to musisz kupić router z tym własnie annexem (większość routerów ma Annex A lub A/B) Pzdr. Małe sprostowanie. Nie ma czegoś takiego jak xDLS tylko xDSL i termin ten dotyczy wszelkich urządzeń z RJ-45 na WANie (to tak ogólnie). Annex A dotyczy technologi ADSL na liniach analogowych - POTS, natomiast Annex B na liniach cyfrowych - ISDN Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...